Magasinprogram 01. november 1987

WEBVTT

1
00:02:01.930 --> 00:02:02.990
God aften.

2
00:02:04.030 --> 00:02:06.190
I aften vil vi gerne byde jer velkommen

3
00:02:06.190 --> 00:02:08.370
til det næste mad- og vinprogram, der

4
00:02:08.370 --> 00:02:10.190
bliver sendt her på Kanal 25.

5
00:02:10.810 --> 00:02:14.290
Dengang er vi besøg i Borup, nærmere betegnet

6
00:02:14.290 --> 00:02:17.690
Borup Kro, som ligger lige midt imellem Køge,

7
00:02:17.910 --> 00:02:19.590
Roskilde og Ringsted.

8
00:02:19.590 --> 00:02:22.050
Vi skal indenfor og se lidt på kroen,

9
00:02:22.230 --> 00:02:24.290
og vi skal ikke mindst se på den

10
00:02:24.290 --> 00:02:27.550
menu, som man vil servere herinde til gæsterne

11
00:02:27.550 --> 00:02:28.030
i aften.

12
00:02:28.490 --> 00:02:29.770
Vær så god at komme indenfor.

13
00:02:49.680 --> 00:02:52.620
Vi er i dag på besøg her hos

14
00:02:52.620 --> 00:02:55.000
dig og din kone Kirsten på Borup Kro,

15
00:02:55.320 --> 00:02:56.780
og vi skal besøge dit køkken.

16
00:02:57.180 --> 00:02:58.440
Hvad står menuen på i dag?

17
00:02:59.700 --> 00:03:02.780
Den består af en sukker, en konsomme i

18
00:03:02.780 --> 00:03:07.880
sælvstilen, og så har vi en søtum, en

19
00:03:07.880 --> 00:03:11.480
bomfamme, og så er der en lime, så

20
00:03:11.480 --> 00:03:11.600
er det.

21
00:03:12.900 --> 00:03:15.960
Så har vi sat sig på jam, frugtsalat

22
00:03:15.960 --> 00:03:17.000
og softdice.

23
00:03:17.900 --> 00:03:20.100
Men I serverer selvfølgelig mere end den ene

24
00:03:20.100 --> 00:03:20.720
menu i aften?

25
00:03:21.460 --> 00:03:24.780
Ja, vi har fire forskellige menuer på i

26
00:03:24.780 --> 00:03:26.780
dag, fordi vi har fire selskaber.

27
00:03:26.780 --> 00:03:28.160
I har fire selskaber.

28
00:03:28.500 --> 00:03:31.160
Hvor mange mennesker kan kroen rømme som rigtig

29
00:03:31.160 --> 00:03:31.740
travl aften?

30
00:03:33.240 --> 00:03:34.960
Nej, vi kan godt have op til 800,

31
00:03:35.240 --> 00:03:36.980
men vi tager os hjem mere end allerhøjst

32
00:03:36.980 --> 00:03:37.420
600.

33
00:03:39.640 --> 00:03:42.040
Hvor længe har du og din kone Kirsten

34
00:03:42.040 --> 00:03:42.760
haft kroen her?

35
00:03:43.640 --> 00:03:45.320
Vi har været her i lige knap 20

36
00:03:45.320 --> 00:03:45.560
år.

37
00:03:48.480 --> 00:03:49.820
Borup Kro er jo en gammel kro.

38
00:03:50.080 --> 00:03:51.420
Er der lavet meget om i den tid,

39
00:03:51.560 --> 00:03:52.040
I har været her?

40
00:03:52.920 --> 00:03:54.360
Ja, der er der.

41
00:03:54.480 --> 00:03:56.560
Vi har faktisk ikke bestilt ret meget andet

42
00:03:56.560 --> 00:03:58.000
end at køre langt.

43
00:03:58.380 --> 00:04:01.500
Og det sidste, vi har lavet her, det

44
00:04:01.500 --> 00:04:06.340
er nye værelser, hvor vi har lavet os

45
00:04:06.340 --> 00:04:08.500
inspireret af de forskellige hovedsteder.

46
00:04:10.140 --> 00:04:13.540
Der er Stockholm og Paris og Wien og

47
00:04:13.540 --> 00:04:16.220
London og Manila og Tokyo.

48
00:04:17.680 --> 00:04:19.800
Og det har vi så usmykket med.

49
00:04:20.579 --> 00:04:22.900
Ja, hver værelse er vidt forskellig, kan man

50
00:04:22.900 --> 00:04:23.300
godt sige.

51
00:04:23.680 --> 00:04:24.640
Ja, det er det.

52
00:04:26.600 --> 00:04:28.740
Nu bemærkede jeg, da jeg kom, at toget

53
00:04:28.740 --> 00:04:30.200
kører næsten til døren her.

54
00:04:30.300 --> 00:04:31.200
Betyder det noget for jer?

55
00:04:31.640 --> 00:04:34.340
Det betyder meget, for det er sidste station

56
00:04:34.340 --> 00:04:36.640
i 100HT-området.

57
00:04:37.700 --> 00:04:39.480
Så der er mange, der kommer med toget.

58
00:04:40.900 --> 00:04:42.160
Der er noget med, at man kan lege

59
00:04:42.160 --> 00:04:44.900
et veterantog, er det sådan?

60
00:04:45.400 --> 00:04:45.680
Ja.

61
00:04:45.960 --> 00:04:47.820
Det er der mange, der gør?

62
00:04:47.820 --> 00:04:49.480
Det er der mange, men det skal være

63
00:04:49.480 --> 00:04:52.760
store selskaber på 300 særligt, før der kan

64
00:04:52.760 --> 00:04:54.220
betales af det.

65
00:04:57.640 --> 00:04:59.260
Hvor gammel er kronen egentlig?

66
00:04:59.460 --> 00:05:00.020
Kan du huske det?

67
00:05:00.420 --> 00:05:01.340
Hvornår bliver den bygget?

68
00:05:01.960 --> 00:05:02.520
1867.

69
00:05:03.260 --> 00:05:03.560
Åh ja.

70
00:05:03.800 --> 00:05:04.880
Kongelig privilegerede.

71
00:05:08.240 --> 00:05:11.140
Et sted for skimt for ungdom og charme,

72
00:05:11.340 --> 00:05:12.800
skrev digteren Olof Gynt en gang.

73
00:05:13.180 --> 00:05:13.920
Er det stadig sådan?

74
00:05:14.700 --> 00:05:17.300
Ja, det synes vi da, at det er

75
00:05:17.300 --> 00:05:17.820
i hvert fald.

76
00:05:17.960 --> 00:05:20.620
Der kommer alle mulige slags mennesker her.

77
00:05:20.700 --> 00:05:23.880
Alt kalderier af folk, og det er både

78
00:05:23.880 --> 00:05:24.740
unge og ældre.

79
00:05:26.220 --> 00:05:27.200
Der kommer her?

80
00:05:27.480 --> 00:05:27.640
Ja.

81
00:05:28.180 --> 00:05:30.240
Jeg ved ikke, om vi skal gå op

82
00:05:30.240 --> 00:05:31.220
og se på værelserne?

83
00:05:31.920 --> 00:05:33.960
Jo, det synes jeg.

84
00:05:33.960 --> 00:05:34.260
Ja.

85
00:05:53.840 --> 00:05:55.780
Og der har vi så en stokholm.

86
00:05:56.040 --> 00:05:57.240
Ja, der har vi en stokholm her.

87
00:05:58.340 --> 00:05:59.340
Og en pikke.

88
00:06:04.720 --> 00:06:06.380
Det ser dejligt ud.

89
00:06:08.660 --> 00:06:14.230
Og det skulle så være typisk dansk, kan

90
00:06:14.230 --> 00:06:14.470
jeg se.

91
00:06:15.010 --> 00:06:15.110
Ja.

92
00:06:17.550 --> 00:06:18.830
Det er dejligt, Karmen.

93
00:06:19.610 --> 00:06:21.550
Og der er folk, der blomstrer, når de

94
00:06:21.550 --> 00:06:22.310
får det her til.

95
00:06:22.610 --> 00:06:22.810
Ja.

96
00:06:22.930 --> 00:06:24.350
Det består af hvergang.

97
00:06:24.610 --> 00:06:26.250
Det består af hvergang, det kommer bedst.

98
00:06:26.510 --> 00:06:26.790
Ja.

99
00:06:26.790 --> 00:06:26.890
Okay.

100
00:06:29.450 --> 00:06:30.770
Så har vi vin.

101
00:07:12.300 --> 00:07:13.740
Så har vi paris.

102
00:07:52.660 --> 00:07:55.180
Så har vi lantern, som vi bruger til

103
00:07:55.180 --> 00:07:56.180
brudersvede.

104
00:08:00.060 --> 00:08:01.600
Så har vi deroppe en kaffe.

105
00:08:02.980 --> 00:08:03.960
Kaffe, Karmen?

106
00:08:04.660 --> 00:08:05.500
Kaffe, ja.

107
00:08:05.940 --> 00:08:08.860
Giv det gerne mig, vi tager ind i

108
00:08:08.860 --> 00:08:09.040
den.

109
00:08:09.820 --> 00:08:11.220
Jeg bruger kar, her.

110
00:08:11.520 --> 00:08:12.800
Det er en holdende champagne.

111
00:08:13.920 --> 00:08:14.500
Aha.

112
00:08:14.700 --> 00:08:15.260
Lidt.

113
00:08:16.140 --> 00:08:17.380
Ja, den er lækker.

114
00:08:21.940 --> 00:08:23.400
Og det er så toppig, jo.

115
00:08:42.070 --> 00:08:43.870
Ja, det er der, og der er mange

116
00:08:43.870 --> 00:08:47.490
programmer, kører også videoprogrammer indover der.

117
00:08:48.110 --> 00:08:49.030
Det er der mange, der er glade for,

118
00:08:49.150 --> 00:08:49.250
ikke?

119
00:08:49.330 --> 00:08:50.450
Jo, det er der.

120
00:08:52.710 --> 00:08:53.870
Ja, det er jo som at gå fra

121
00:08:53.870 --> 00:08:55.290
den ene verden ind i den anden, det

122
00:08:55.290 --> 00:08:55.510
her.

123
00:08:57.590 --> 00:08:57.910
Ja.

124
00:09:03.520 --> 00:09:04.200
Og så har vi det her.

125
00:09:04.200 --> 00:09:05.240
Og det sidste Manila.

126
00:10:43.980 --> 00:10:45.720
Og det er så køkkenet, vi kommer ud

127
00:10:45.720 --> 00:10:46.040
i der.

128
00:10:46.720 --> 00:10:48.320
Ja, det er det.

129
00:10:48.860 --> 00:10:50.600
Der er også noget med, at I sender

130
00:10:50.600 --> 00:10:51.680
mad ud af butikken.

131
00:10:51.780 --> 00:10:53.160
Jo, vi sender meget mad ud.

132
00:10:53.320 --> 00:10:55.080
Vi har været ude med et hold i

133
00:10:55.080 --> 00:10:55.480
dag her.

134
00:10:56.120 --> 00:10:56.440
Ja.

135
00:10:56.660 --> 00:10:57.520
Vi sender meget ud.

136
00:10:58.640 --> 00:11:02.040
Og min kønshjælp, og det er Niels Hansen,

137
00:11:02.160 --> 00:11:02.740
der står derinde.

138
00:11:02.860 --> 00:11:04.220
Det er Niels Hansen, der står derinde?

139
00:11:04.520 --> 00:11:04.680
Ja.

140
00:11:05.240 --> 00:11:06.160
Hvordan, Niels Hansen?

141
00:11:06.220 --> 00:11:06.520
Hvordan?

142
00:11:06.840 --> 00:11:07.920
Jeg ved ikke, om han så har brugt

143
00:11:07.920 --> 00:11:08.680
tog i hånden?

144
00:11:08.800 --> 00:11:09.600
Jo, han har ikke meget.

145
00:11:12.380 --> 00:11:14.060
Og det er så champignon, du er i

146
00:11:14.060 --> 00:11:14.700
gang med det her?

147
00:11:14.900 --> 00:11:16.080
Ja, det er champignon-sukken.

148
00:11:16.920 --> 00:11:18.340
Det er det sidste, vi har i aften,

149
00:11:18.800 --> 00:11:19.720
når vi sukker.

150
00:11:22.080 --> 00:11:23.760
Og du har allerede puttet mælken i?

151
00:11:23.960 --> 00:11:24.580
Ja, det har vi.

152
00:11:24.580 --> 00:11:24.880
Ja.

153
00:11:29.600 --> 00:11:31.040
Er det frisk, det champignon, du har?

154
00:11:31.060 --> 00:11:32.280
Ja, det er marksomt.

155
00:11:36.000 --> 00:11:38.080
Hvor mange år har du arbejdet som kaffemærker?

156
00:11:38.600 --> 00:11:40.120
Jeg kom i lære i 1979.

157
00:11:42.000 --> 00:11:43.220
Så har jeg været her lige siden.

158
00:11:44.920 --> 00:11:46.400
Så det er et langt bud til mig.

159
00:11:48.880 --> 00:11:51.620
Så må man både du og din arbejdsgiver

160
00:11:51.620 --> 00:11:52.100
være tilfredse?

161
00:11:52.560 --> 00:11:53.980
Jo, det må man godt være.

162
00:11:55.100 --> 00:11:55.660
Sådan er det?

163
00:11:55.660 --> 00:11:56.100
Ja, det er det.

164
00:12:01.020 --> 00:12:02.660
Vil du være med mig, eller vil jeg

165
00:12:02.660 --> 00:12:03.600
lade være med at løbe for meget i

166
00:12:03.600 --> 00:12:04.360
vejen derude?

167
00:12:04.440 --> 00:12:06.160
Og så vil jeg overlære resten til dig.

168
00:12:06.600 --> 00:12:07.100
Det lyder godt.

169
00:12:07.260 --> 00:12:08.060
Så klarer jeg det nok.

170
00:12:08.100 --> 00:12:08.860
Ja, jeg tænker det nok.

171
00:12:09.340 --> 00:12:09.980
Det håber vi.

172
00:12:14.000 --> 00:12:16.900
Det her er pandekagerne til konsument i aften.

173
00:12:17.180 --> 00:12:18.360
Det her er konsument Celestin.

174
00:12:19.020 --> 00:12:20.380
Og det er en pandekager, der er forseret

175
00:12:20.380 --> 00:12:21.640
med hønsesouffléfars.

176
00:12:22.140 --> 00:12:26.100
Hvor vi har hakket piment grønt og rød.

177
00:12:26.460 --> 00:12:28.420
Og så er der krødder, salt og peber.

178
00:12:28.760 --> 00:12:29.540
Så er der fløde i.

179
00:12:30.520 --> 00:12:32.700
Og den er så forseret i pandekagerne og

180
00:12:32.700 --> 00:12:33.000
rullet.

181
00:12:33.300 --> 00:12:34.940
Og så er vi kogt den i hønsefonden.

182
00:12:35.780 --> 00:12:38.000
Sammen med hønsene til konsumenten.

183
00:12:39.080 --> 00:12:40.940
Så får de sådan to hver i hver

184
00:12:40.940 --> 00:12:41.440
souffléfars.

185
00:12:49.600 --> 00:12:51.500
Jeg har bemærket mig, at der er overalt

186
00:12:51.500 --> 00:12:52.180
på Elkrogen.

187
00:12:52.340 --> 00:12:53.840
Der er der jo friske blomster.

188
00:12:53.840 --> 00:12:54.860
Er det dig, der står for det?

189
00:12:55.160 --> 00:12:56.020
Ja, det er det.

190
00:12:56.440 --> 00:12:57.100
Det hele?

191
00:12:57.360 --> 00:12:58.540
Ja, det er det.

192
00:12:59.040 --> 00:12:59.800
Det er et stort arbejde.

193
00:13:00.160 --> 00:13:01.680
Ja, men jeg kan godt lide det.

194
00:13:02.220 --> 00:13:03.720
Så mange blomster kan du ikke have i

195
00:13:03.720 --> 00:13:04.300
haven, hva'?

196
00:13:04.300 --> 00:13:05.860
Nej, dem har jeg heller ikke tid til

197
00:13:05.860 --> 00:13:06.360
at passe.

198
00:13:07.120 --> 00:13:09.660
Dem i haven, som jeg henter på Grøntårget

199
00:13:09.660 --> 00:13:10.140
hver uge.

200
00:13:11.520 --> 00:13:12.220
Og frisker op?

201
00:13:12.320 --> 00:13:13.660
Ja, det gør jeg faktisk.

202
00:13:14.520 --> 00:13:16.060
Selvom jeg synes, de er gamle, når de

203
00:13:16.060 --> 00:13:17.260
har været brugt én gang.

204
00:13:18.200 --> 00:13:19.540
Så skal der helst noget nyt til.

205
00:13:20.640 --> 00:13:21.720
Det ser smukt ud.

206
00:13:28.460 --> 00:13:30.080
Tom, og den der kage, der står der.

207
00:13:31.560 --> 00:13:32.920
Er det noget, I får ud fra, eller?

208
00:13:33.740 --> 00:13:35.140
Nej, det er noget, vi laver selv.

209
00:13:36.880 --> 00:13:39.560
Alt konditorarbejde her på Kronen, det er noget,

210
00:13:39.620 --> 00:13:40.100
vi laver selv.

211
00:13:40.480 --> 00:13:43.600
Altså, både sådan noget som det her, desserter

212
00:13:43.600 --> 00:13:45.620
og diverse.

213
00:13:45.900 --> 00:13:48.180
Altså, vi laver det fra bunden af det

214
00:13:48.180 --> 00:13:48.360
hele.

215
00:13:49.680 --> 00:13:50.400
Friske råvarer.

216
00:13:50.880 --> 00:13:51.400
Og chokolade.

217
00:13:51.900 --> 00:13:52.500
Også det her.

218
00:13:52.740 --> 00:13:53.520
Det er sprøjt i håret.

219
00:13:55.200 --> 00:13:56.420
Hvordan laver du sådan en?

220
00:13:57.320 --> 00:13:59.400
Ja, altså, det er jo et større arbejde,

221
00:13:59.440 --> 00:13:59.560
jo.

222
00:14:00.080 --> 00:14:04.380
Vi starter med at lave fransk kagemasse.

223
00:14:06.480 --> 00:14:07.520
Og så...

224
00:14:08.540 --> 00:14:11.720
Ringene bliver formet og trykket med en plade.

225
00:14:12.380 --> 00:14:14.520
Så den får det rigtige svej.

226
00:14:14.720 --> 00:14:16.120
Den skal jo helst stå og se flot

227
00:14:16.120 --> 00:14:16.280
ud.

228
00:14:17.960 --> 00:14:20.000
Og så bliver den samlet med chokolade.

229
00:14:21.460 --> 00:14:21.820
Og...

230
00:14:21.820 --> 00:14:23.740
Ja, altså, det er lidt svært at forklare,

231
00:14:23.800 --> 00:14:24.100
men...

232
00:14:24.100 --> 00:14:25.360
Men der tager jo tid.

233
00:14:25.380 --> 00:14:26.580
Hvor lang tid tager det at lave den?

234
00:14:26.880 --> 00:14:27.760
Ja, jeg vil tro...

235
00:14:27.760 --> 00:14:30.160
Fra bunden af det, der tager den nok

236
00:14:30.160 --> 00:14:32.100
4-5 timer.

237
00:14:33.160 --> 00:14:35.260
Hvis man kører hårdt på hele tiden.

238
00:14:44.600 --> 00:14:47.920
Ja, det er noget, der smager dejligt i

239
00:14:47.920 --> 00:14:48.100
hvert fald.

240
00:14:48.100 --> 00:14:50.160
Det er en velkomstring, så det er King

241
00:14:50.160 --> 00:14:50.540
Peter.

242
00:14:51.540 --> 00:14:53.980
Men vi har gjort lidt ekstra ud af

243
00:14:53.980 --> 00:14:56.020
den med at komme et stort kirsebag og

244
00:14:56.020 --> 00:14:57.220
flødeskum på.

245
00:14:58.140 --> 00:15:00.420
Og det giver sådan en dejlig, rund smag

246
00:15:00.420 --> 00:15:02.020
i den.

247
00:15:27.540 --> 00:15:29.240
Hvad er det, som kommer i her?

248
00:15:30.360 --> 00:15:32.280
Det er en frugtsalat.

249
00:15:33.100 --> 00:15:33.540
Der er...

250
00:15:33.540 --> 00:15:33.820
Undskyld.

251
00:15:36.000 --> 00:15:38.140
Det er en frugtsalat, hvor vi har soft

252
00:15:38.140 --> 00:15:38.640
rice til.

253
00:15:39.080 --> 00:15:40.980
Og der har vi frugter i.

254
00:15:41.140 --> 00:15:41.840
Friske frugter.

255
00:15:42.700 --> 00:15:45.300
Og der er druer, og der er æbler,

256
00:15:46.000 --> 00:15:47.640
og ananas, og bananer.

257
00:15:48.980 --> 00:15:50.460
Så er det også noget...

258
00:15:51.100 --> 00:15:53.020
Så har vi jordgær rundt om, og så

259
00:15:53.020 --> 00:15:54.200
kommer vi chokolade på.

260
00:15:55.380 --> 00:15:56.820
Og mandler.

261
00:15:57.820 --> 00:16:00.720
Og så serverer vi det med en ugekande,

262
00:16:00.920 --> 00:16:02.540
der er bukket op.

263
00:16:04.520 --> 00:16:07.340
Så kommer jeg det her fra granatæbler.

264
00:16:08.520 --> 00:16:09.820
Så kommer jeg også på.

265
00:16:30.140 --> 00:16:33.620
Det er minsekonsommet, som vi har kogt på,

266
00:16:33.920 --> 00:16:34.880
og det kommer her efter en dag.

267
00:16:35.780 --> 00:16:37.100
Først kalder vi benene.

268
00:16:37.900 --> 00:16:38.620
Så koger vi dem ud.

269
00:16:41.120 --> 00:16:42.300
Så kan vi sætte dem her.

270
00:16:45.560 --> 00:16:47.240
Og det er i sit øje, det, du

271
00:16:47.240 --> 00:16:47.500
laver?

272
00:16:47.840 --> 00:16:48.940
Ja, vi har lavet det her efter en

273
00:16:48.940 --> 00:16:49.080
dag.

274
00:16:49.240 --> 00:16:51.760
Så kloger det klokken bare 11, så er

275
00:16:51.760 --> 00:16:52.020
det nok.

276
00:16:52.400 --> 00:16:53.060
I min uge?

277
00:16:53.500 --> 00:16:54.180
Ja, i min uge.

278
00:16:57.920 --> 00:16:58.800
Det er til den brød.

279
00:17:03.839 --> 00:17:05.859
Så sætter jeg det her op.

280
00:17:21.560 --> 00:17:22.619
Så er det lige så.

281
00:17:23.480 --> 00:17:26.700
Så er jeg næsten ved en søtungerbrød sammen.

282
00:17:27.260 --> 00:17:29.680
Som er gratineret, som man kan se.

283
00:17:32.080 --> 00:17:35.160
Nedunder her er der matrices, rundt i kanten

284
00:17:35.160 --> 00:17:35.560
af brødet.

285
00:17:36.000 --> 00:17:37.600
Så er der parserer, som man kan se.

286
00:17:38.760 --> 00:17:41.580
Så har vi dampet søtungerne med ruller, og

287
00:17:41.580 --> 00:17:42.060
lagt dem på.

288
00:17:44.060 --> 00:17:46.520
Ovenpå søtungerne har vi kommet vejer.

289
00:17:48.240 --> 00:17:50.160
Og det hele bliver skæret med en sovs

290
00:17:50.160 --> 00:17:53.240
bestående af en fiskevillotine og en hollandaise.

291
00:17:53.900 --> 00:17:55.600
Som vi har monteret sammen.

292
00:17:56.120 --> 00:17:58.740
Og tilsæt takket med chili og champignons.

293
00:17:59.140 --> 00:17:59.820
Marksframme igen.

294
00:18:01.140 --> 00:18:02.800
Så er det gratineret, og den er brødet.

295
00:18:02.800 --> 00:18:03.160
Så er det lige så.

296
00:18:04.960 --> 00:18:06.000
Så er det her.

297
00:18:06.780 --> 00:18:07.560
Så er det gratineret.

298
00:18:07.960 --> 00:18:10.920
Så er det brødet.

299
00:18:33.760 --> 00:18:35.780
Det er ikke brød, det er brotrød.

300
00:18:37.720 --> 00:18:40.840
Det kommer op i kogende vand, og så

301
00:18:40.840 --> 00:18:41.580
får det lige et opkog.

302
00:18:41.720 --> 00:18:43.220
Så skal det være sprøde nemt.

303
00:18:45.740 --> 00:18:47.080
Det smager godt.

304
00:18:48.600 --> 00:18:49.500
Så har jeg østersatte.

305
00:18:51.040 --> 00:18:52.540
Den rester vi i olie.

306
00:18:53.200 --> 00:18:54.720
Og brødet med salt, peber og citron.

307
00:18:56.420 --> 00:18:57.500
Så gør vi glidervæggen.

308
00:18:58.200 --> 00:19:00.920
Det er også dejligt varmt.

309
00:19:07.760 --> 00:19:08.800
Så får de maks.

310
00:19:08.860 --> 00:19:09.500
2 der er der til.

311
00:19:12.640 --> 00:19:13.880
Det får også bare et opkog.

312
00:19:14.760 --> 00:19:15.740
I vand og smør.

313
00:19:17.260 --> 00:19:18.120
Det er også det eneste, der behøver.

314
00:19:18.900 --> 00:19:20.400
Det skal også være sprøde nemt.

315
00:19:22.760 --> 00:19:33.100
Der er en anbefaling

316
00:19:33.100 --> 00:19:35.000
til at have en toppenose, som er udvalgt

317
00:19:35.000 --> 00:19:35.460
for tyren.

318
00:19:37.160 --> 00:19:41.180
Så får de en toppe til, som bliver

319
00:19:41.180 --> 00:19:41.700
bakt i ovnen.

320
00:19:41.820 --> 00:19:43.160
Det kan vi se, når vi gør næsten

321
00:19:43.160 --> 00:19:43.440
noget.

322
00:19:44.100 --> 00:19:44.980
Så får de en sneg først.

323
00:19:45.100 --> 00:19:48.680
Så får de to slags sovs til.

324
00:19:48.860 --> 00:19:50.840
Du får bordlæs og bærnæs.

325
00:19:51.240 --> 00:19:52.020
Den kører vi ind nu.

326
00:19:52.560 --> 00:19:53.640
Så får de kartoflerne ikke sammen.

327
00:19:53.960 --> 00:19:54.780
Der står også lidt sovs.

328
00:20:00.120 --> 00:20:01.800
Det jeg har her, det er bærnæsen.

329
00:20:02.480 --> 00:20:04.580
Det er en ægte sovs, som er lægget

330
00:20:04.580 --> 00:20:05.520
op med æg.

331
00:20:05.640 --> 00:20:07.100
Og så er der estragonbladet.

332
00:20:07.180 --> 00:20:08.120
Bærnæsen selv til.

333
00:20:10.580 --> 00:20:12.980
Og så tilsætter vi smør.

334
00:20:13.500 --> 00:20:14.320
Pisker den op med smør.

335
00:20:17.600 --> 00:20:20.380
Så har vi brødderen med noget kødglas.

336
00:20:26.710 --> 00:20:27.870
Her har vi bordlæsen.

337
00:20:28.650 --> 00:20:30.410
Det er løg og champignon, der er sorteret

338
00:20:30.410 --> 00:20:31.370
i smør.

339
00:20:32.370 --> 00:20:33.570
Nødkogt med rødvin.

340
00:20:34.090 --> 00:20:35.330
Og så er vi nærmere med brun sky.

341
00:20:35.550 --> 00:20:36.350
Og så kommer vi på at koge ned

342
00:20:36.350 --> 00:20:36.510
med.

343
00:20:39.370 --> 00:20:41.530
Så smager vi til, så vi kan vise,

344
00:20:41.670 --> 00:20:42.030
at det er klart.

345
00:20:42.150 --> 00:20:43.530
Men så har vi ikke kommet herfra.

346
00:20:45.690 --> 00:20:46.410
En rødvinsovs.

347
00:20:49.890 --> 00:20:50.250
Godmøntom.

348
00:20:55.930 --> 00:20:57.630
Og det der, det er vel en højtidens

349
00:20:57.630 --> 00:20:57.950
rødvin?

350
00:20:58.030 --> 00:20:58.590
Ja, det er det.

351
00:20:58.590 --> 00:21:00.630
Og det, som kommer hjemme, det er æste

352
00:21:00.630 --> 00:21:01.190
oksemør.

353
00:21:01.850 --> 00:21:03.310
Hvor vi har krydret den med salt og

354
00:21:03.310 --> 00:21:03.610
peber.

355
00:21:04.450 --> 00:21:05.550
Så har vi krydret det, og så har

356
00:21:05.550 --> 00:21:07.290
vi hvidløg.

357
00:21:08.230 --> 00:21:09.950
Så bliver brunet godt befandt.

358
00:21:10.090 --> 00:21:11.310
Så steger vi den færdig i ovnen.

359
00:21:13.490 --> 00:21:14.770
Og så må man nok sige, at det

360
00:21:14.770 --> 00:21:16.130
er ærgerligt fjernsynligt at lukke.

361
00:21:16.510 --> 00:21:18.430
Ja, det er helt lukkende.

362
00:21:19.670 --> 00:21:24.350
Hvidløg er nemlig en fjernsynlig lukning.

363
00:21:24.910 --> 00:21:26.510
Det er en rigtig lækker ting.

364
00:21:30.670 --> 00:21:31.430
Sådan der.

365
00:21:33.330 --> 00:21:34.430
Nu er der jo meget brug for at

366
00:21:34.430 --> 00:21:35.730
få den tæt i opstyring.

367
00:21:36.070 --> 00:21:36.690
Ja, det er det.

368
00:21:37.590 --> 00:21:38.970
Og det ser jo fantastisk ud.

369
00:21:39.150 --> 00:21:40.990
Hvordan har I fundet frem til at lukke

370
00:21:40.990 --> 00:21:41.330
den?

371
00:21:41.810 --> 00:21:44.250
Ja, nu forandringen her, den er fastlagtet igennem

372
00:21:44.250 --> 00:21:46.190
de sidste 15-20 år.

373
00:21:46.730 --> 00:21:48.370
Og jeg synes aldrig, at jeg har blevet

374
00:21:48.370 --> 00:21:49.230
rigtig glad for det.

375
00:21:49.470 --> 00:21:52.350
Så ham holder man ved, når han leverer

376
00:21:52.350 --> 00:21:53.130
noget godt med mørk kød.

377
00:21:54.730 --> 00:21:55.950
Vi får altid mørk kød.

378
00:22:00.330 --> 00:22:01.470
Det er bare så fedt.

379
00:22:02.210 --> 00:22:03.490
Nu ser det jo fantastisk ud.

380
00:22:11.140 --> 00:22:23.660
Så har vi så

381
00:22:23.660 --> 00:22:24.580
det færdige resultat.

382
00:22:26.340 --> 00:22:28.020
Her får I to skiver af kaffe og

383
00:22:28.020 --> 00:22:28.180
vand.

384
00:22:29.620 --> 00:22:30.160
Og lidt af vand.

385
00:22:32.920 --> 00:22:34.000
Og vand er der også.

386
00:22:56.720 --> 00:23:26.700
Benzin.

387
00:23:26.720 --> 00:23:29.740
Og så skriv til Mad & Vin, Kanal

388
00:23:29.740 --> 00:23:36.540
25, CD 2, nummer 400, 2630 i Torstrup.

389
00:23:37.160 --> 00:23:38.760
Og så er der bare tilbage at sige

390
00:23:38.760 --> 00:23:41.440
tak for nu, og på gensyn.

391
00:23:59.880 --> 00:24:06.300
Tak for nu.

392
00:24:29.880 --> 00:24:30.700
Tak for nu.
  • Magasinprogram i dag er Mad & Vin og er fra Borup Kro
Dato udgivet
Dope sheet: Klik for at downloade
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 009 1
Varighed tidskode
00:24:47:00
Varighed sekunder
1487
Klassifikationsnummer
Båndnummer
1687
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet

Kommentarer