- Magasinprogram i dag er Mad & Vin og er fra Borup Kro
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:02:01.930 --> 00:02:02.990 God aften. 2 00:02:04.030 --> 00:02:06.190 I aften vil vi gerne byde jer velkommen 3 00:02:06.190 --> 00:02:08.370 til det næste mad- og vinprogram, der 4 00:02:08.370 --> 00:02:10.190 bliver sendt her på Kanal 25. 5 00:02:10.810 --> 00:02:14.290 Dengang er vi besøg i Borup, nærmere betegnet 6 00:02:14.290 --> 00:02:17.690 Borup Kro, som ligger lige midt imellem Køge, 7 00:02:17.910 --> 00:02:19.590 Roskilde og Ringsted. 8 00:02:19.590 --> 00:02:22.050 Vi skal indenfor og se lidt på kroen, 9 00:02:22.230 --> 00:02:24.290 og vi skal ikke mindst se på den 10 00:02:24.290 --> 00:02:27.550 menu, som man vil servere herinde til gæsterne 11 00:02:27.550 --> 00:02:28.030 i aften. 12 00:02:28.490 --> 00:02:29.770 Vær så god at komme indenfor. 13 00:02:49.680 --> 00:02:52.620 Vi er i dag på besøg her hos 14 00:02:52.620 --> 00:02:55.000 dig og din kone Kirsten på Borup Kro, 15 00:02:55.320 --> 00:02:56.780 og vi skal besøge dit køkken. 16 00:02:57.180 --> 00:02:58.440 Hvad står menuen på i dag? 17 00:02:59.700 --> 00:03:02.780 Den består af en sukker, en konsomme i 18 00:03:02.780 --> 00:03:07.880 sælvstilen, og så har vi en søtum, en 19 00:03:07.880 --> 00:03:11.480 bomfamme, og så er der en lime, så 20 00:03:11.480 --> 00:03:11.600 er det. 21 00:03:12.900 --> 00:03:15.960 Så har vi sat sig på jam, frugtsalat 22 00:03:15.960 --> 00:03:17.000 og softdice. 23 00:03:17.900 --> 00:03:20.100 Men I serverer selvfølgelig mere end den ene 24 00:03:20.100 --> 00:03:20.720 menu i aften? 25 00:03:21.460 --> 00:03:24.780 Ja, vi har fire forskellige menuer på i 26 00:03:24.780 --> 00:03:26.780 dag, fordi vi har fire selskaber. 27 00:03:26.780 --> 00:03:28.160 I har fire selskaber. 28 00:03:28.500 --> 00:03:31.160 Hvor mange mennesker kan kroen rømme som rigtig 29 00:03:31.160 --> 00:03:31.740 travl aften? 30 00:03:33.240 --> 00:03:34.960 Nej, vi kan godt have op til 800, 31 00:03:35.240 --> 00:03:36.980 men vi tager os hjem mere end allerhøjst 32 00:03:36.980 --> 00:03:37.420 600. 33 00:03:39.640 --> 00:03:42.040 Hvor længe har du og din kone Kirsten 34 00:03:42.040 --> 00:03:42.760 haft kroen her? 35 00:03:43.640 --> 00:03:45.320 Vi har været her i lige knap 20 36 00:03:45.320 --> 00:03:45.560 år. 37 00:03:48.480 --> 00:03:49.820 Borup Kro er jo en gammel kro. 38 00:03:50.080 --> 00:03:51.420 Er der lavet meget om i den tid, 39 00:03:51.560 --> 00:03:52.040 I har været her? 40 00:03:52.920 --> 00:03:54.360 Ja, der er der. 41 00:03:54.480 --> 00:03:56.560 Vi har faktisk ikke bestilt ret meget andet 42 00:03:56.560 --> 00:03:58.000 end at køre langt. 43 00:03:58.380 --> 00:04:01.500 Og det sidste, vi har lavet her, det 44 00:04:01.500 --> 00:04:06.340 er nye værelser, hvor vi har lavet os 45 00:04:06.340 --> 00:04:08.500 inspireret af de forskellige hovedsteder. 46 00:04:10.140 --> 00:04:13.540 Der er Stockholm og Paris og Wien og 47 00:04:13.540 --> 00:04:16.220 London og Manila og Tokyo. 48 00:04:17.680 --> 00:04:19.800 Og det har vi så usmykket med. 49 00:04:20.579 --> 00:04:22.900 Ja, hver værelse er vidt forskellig, kan man 50 00:04:22.900 --> 00:04:23.300 godt sige. 51 00:04:23.680 --> 00:04:24.640 Ja, det er det. 52 00:04:26.600 --> 00:04:28.740 Nu bemærkede jeg, da jeg kom, at toget 53 00:04:28.740 --> 00:04:30.200 kører næsten til døren her. 54 00:04:30.300 --> 00:04:31.200 Betyder det noget for jer? 55 00:04:31.640 --> 00:04:34.340 Det betyder meget, for det er sidste station 56 00:04:34.340 --> 00:04:36.640 i 100HT-området. 57 00:04:37.700 --> 00:04:39.480 Så der er mange, der kommer med toget. 58 00:04:40.900 --> 00:04:42.160 Der er noget med, at man kan lege 59 00:04:42.160 --> 00:04:44.900 et veterantog, er det sådan? 60 00:04:45.400 --> 00:04:45.680 Ja. 61 00:04:45.960 --> 00:04:47.820 Det er der mange, der gør? 62 00:04:47.820 --> 00:04:49.480 Det er der mange, men det skal være 63 00:04:49.480 --> 00:04:52.760 store selskaber på 300 særligt, før der kan 64 00:04:52.760 --> 00:04:54.220 betales af det. 65 00:04:57.640 --> 00:04:59.260 Hvor gammel er kronen egentlig? 66 00:04:59.460 --> 00:05:00.020 Kan du huske det? 67 00:05:00.420 --> 00:05:01.340 Hvornår bliver den bygget? 68 00:05:01.960 --> 00:05:02.520 1867. 69 00:05:03.260 --> 00:05:03.560 Åh ja. 70 00:05:03.800 --> 00:05:04.880 Kongelig privilegerede. 71 00:05:08.240 --> 00:05:11.140 Et sted for skimt for ungdom og charme, 72 00:05:11.340 --> 00:05:12.800 skrev digteren Olof Gynt en gang. 73 00:05:13.180 --> 00:05:13.920 Er det stadig sådan? 74 00:05:14.700 --> 00:05:17.300 Ja, det synes vi da, at det er 75 00:05:17.300 --> 00:05:17.820 i hvert fald. 76 00:05:17.960 --> 00:05:20.620 Der kommer alle mulige slags mennesker her. 77 00:05:20.700 --> 00:05:23.880 Alt kalderier af folk, og det er både 78 00:05:23.880 --> 00:05:24.740 unge og ældre. 79 00:05:26.220 --> 00:05:27.200 Der kommer her? 80 00:05:27.480 --> 00:05:27.640 Ja. 81 00:05:28.180 --> 00:05:30.240 Jeg ved ikke, om vi skal gå op 82 00:05:30.240 --> 00:05:31.220 og se på værelserne? 83 00:05:31.920 --> 00:05:33.960 Jo, det synes jeg. 84 00:05:33.960 --> 00:05:34.260 Ja. 85 00:05:53.840 --> 00:05:55.780 Og der har vi så en stokholm. 86 00:05:56.040 --> 00:05:57.240 Ja, der har vi en stokholm her. 87 00:05:58.340 --> 00:05:59.340 Og en pikke. 88 00:06:04.720 --> 00:06:06.380 Det ser dejligt ud. 89 00:06:08.660 --> 00:06:14.230 Og det skulle så være typisk dansk, kan 90 00:06:14.230 --> 00:06:14.470 jeg se. 91 00:06:15.010 --> 00:06:15.110 Ja. 92 00:06:17.550 --> 00:06:18.830 Det er dejligt, Karmen. 93 00:06:19.610 --> 00:06:21.550 Og der er folk, der blomstrer, når de 94 00:06:21.550 --> 00:06:22.310 får det her til. 95 00:06:22.610 --> 00:06:22.810 Ja. 96 00:06:22.930 --> 00:06:24.350 Det består af hvergang. 97 00:06:24.610 --> 00:06:26.250 Det består af hvergang, det kommer bedst. 98 00:06:26.510 --> 00:06:26.790 Ja. 99 00:06:26.790 --> 00:06:26.890 Okay. 100 00:06:29.450 --> 00:06:30.770 Så har vi vin. 101 00:07:12.300 --> 00:07:13.740 Så har vi paris. 102 00:07:52.660 --> 00:07:55.180 Så har vi lantern, som vi bruger til 103 00:07:55.180 --> 00:07:56.180 brudersvede. 104 00:08:00.060 --> 00:08:01.600 Så har vi deroppe en kaffe. 105 00:08:02.980 --> 00:08:03.960 Kaffe, Karmen? 106 00:08:04.660 --> 00:08:05.500 Kaffe, ja. 107 00:08:05.940 --> 00:08:08.860 Giv det gerne mig, vi tager ind i 108 00:08:08.860 --> 00:08:09.040 den. 109 00:08:09.820 --> 00:08:11.220 Jeg bruger kar, her. 110 00:08:11.520 --> 00:08:12.800 Det er en holdende champagne. 111 00:08:13.920 --> 00:08:14.500 Aha. 112 00:08:14.700 --> 00:08:15.260 Lidt. 113 00:08:16.140 --> 00:08:17.380 Ja, den er lækker. 114 00:08:21.940 --> 00:08:23.400 Og det er så toppig, jo. 115 00:08:42.070 --> 00:08:43.870 Ja, det er der, og der er mange 116 00:08:43.870 --> 00:08:47.490 programmer, kører også videoprogrammer indover der. 117 00:08:48.110 --> 00:08:49.030 Det er der mange, der er glade for, 118 00:08:49.150 --> 00:08:49.250 ikke? 119 00:08:49.330 --> 00:08:50.450 Jo, det er der. 120 00:08:52.710 --> 00:08:53.870 Ja, det er jo som at gå fra 121 00:08:53.870 --> 00:08:55.290 den ene verden ind i den anden, det 122 00:08:55.290 --> 00:08:55.510 her. 123 00:08:57.590 --> 00:08:57.910 Ja. 124 00:09:03.520 --> 00:09:04.200 Og så har vi det her. 125 00:09:04.200 --> 00:09:05.240 Og det sidste Manila. 126 00:10:43.980 --> 00:10:45.720 Og det er så køkkenet, vi kommer ud 127 00:10:45.720 --> 00:10:46.040 i der. 128 00:10:46.720 --> 00:10:48.320 Ja, det er det. 129 00:10:48.860 --> 00:10:50.600 Der er også noget med, at I sender 130 00:10:50.600 --> 00:10:51.680 mad ud af butikken. 131 00:10:51.780 --> 00:10:53.160 Jo, vi sender meget mad ud. 132 00:10:53.320 --> 00:10:55.080 Vi har været ude med et hold i 133 00:10:55.080 --> 00:10:55.480 dag her. 134 00:10:56.120 --> 00:10:56.440 Ja. 135 00:10:56.660 --> 00:10:57.520 Vi sender meget ud. 136 00:10:58.640 --> 00:11:02.040 Og min kønshjælp, og det er Niels Hansen, 137 00:11:02.160 --> 00:11:02.740 der står derinde. 138 00:11:02.860 --> 00:11:04.220 Det er Niels Hansen, der står derinde? 139 00:11:04.520 --> 00:11:04.680 Ja. 140 00:11:05.240 --> 00:11:06.160 Hvordan, Niels Hansen? 141 00:11:06.220 --> 00:11:06.520 Hvordan? 142 00:11:06.840 --> 00:11:07.920 Jeg ved ikke, om han så har brugt 143 00:11:07.920 --> 00:11:08.680 tog i hånden? 144 00:11:08.800 --> 00:11:09.600 Jo, han har ikke meget. 145 00:11:12.380 --> 00:11:14.060 Og det er så champignon, du er i 146 00:11:14.060 --> 00:11:14.700 gang med det her? 147 00:11:14.900 --> 00:11:16.080 Ja, det er champignon-sukken. 148 00:11:16.920 --> 00:11:18.340 Det er det sidste, vi har i aften, 149 00:11:18.800 --> 00:11:19.720 når vi sukker. 150 00:11:22.080 --> 00:11:23.760 Og du har allerede puttet mælken i? 151 00:11:23.960 --> 00:11:24.580 Ja, det har vi. 152 00:11:24.580 --> 00:11:24.880 Ja. 153 00:11:29.600 --> 00:11:31.040 Er det frisk, det champignon, du har? 154 00:11:31.060 --> 00:11:32.280 Ja, det er marksomt. 155 00:11:36.000 --> 00:11:38.080 Hvor mange år har du arbejdet som kaffemærker? 156 00:11:38.600 --> 00:11:40.120 Jeg kom i lære i 1979. 157 00:11:42.000 --> 00:11:43.220 Så har jeg været her lige siden. 158 00:11:44.920 --> 00:11:46.400 Så det er et langt bud til mig. 159 00:11:48.880 --> 00:11:51.620 Så må man både du og din arbejdsgiver 160 00:11:51.620 --> 00:11:52.100 være tilfredse? 161 00:11:52.560 --> 00:11:53.980 Jo, det må man godt være. 162 00:11:55.100 --> 00:11:55.660 Sådan er det? 163 00:11:55.660 --> 00:11:56.100 Ja, det er det. 164 00:12:01.020 --> 00:12:02.660 Vil du være med mig, eller vil jeg 165 00:12:02.660 --> 00:12:03.600 lade være med at løbe for meget i 166 00:12:03.600 --> 00:12:04.360 vejen derude? 167 00:12:04.440 --> 00:12:06.160 Og så vil jeg overlære resten til dig. 168 00:12:06.600 --> 00:12:07.100 Det lyder godt. 169 00:12:07.260 --> 00:12:08.060 Så klarer jeg det nok. 170 00:12:08.100 --> 00:12:08.860 Ja, jeg tænker det nok. 171 00:12:09.340 --> 00:12:09.980 Det håber vi. 172 00:12:14.000 --> 00:12:16.900 Det her er pandekagerne til konsument i aften. 173 00:12:17.180 --> 00:12:18.360 Det her er konsument Celestin. 174 00:12:19.020 --> 00:12:20.380 Og det er en pandekager, der er forseret 175 00:12:20.380 --> 00:12:21.640 med hønsesouffléfars. 176 00:12:22.140 --> 00:12:26.100 Hvor vi har hakket piment grønt og rød. 177 00:12:26.460 --> 00:12:28.420 Og så er der krødder, salt og peber. 178 00:12:28.760 --> 00:12:29.540 Så er der fløde i. 179 00:12:30.520 --> 00:12:32.700 Og den er så forseret i pandekagerne og 180 00:12:32.700 --> 00:12:33.000 rullet. 181 00:12:33.300 --> 00:12:34.940 Og så er vi kogt den i hønsefonden. 182 00:12:35.780 --> 00:12:38.000 Sammen med hønsene til konsumenten. 183 00:12:39.080 --> 00:12:40.940 Så får de sådan to hver i hver 184 00:12:40.940 --> 00:12:41.440 souffléfars. 185 00:12:49.600 --> 00:12:51.500 Jeg har bemærket mig, at der er overalt 186 00:12:51.500 --> 00:12:52.180 på Elkrogen. 187 00:12:52.340 --> 00:12:53.840 Der er der jo friske blomster. 188 00:12:53.840 --> 00:12:54.860 Er det dig, der står for det? 189 00:12:55.160 --> 00:12:56.020 Ja, det er det. 190 00:12:56.440 --> 00:12:57.100 Det hele? 191 00:12:57.360 --> 00:12:58.540 Ja, det er det. 192 00:12:59.040 --> 00:12:59.800 Det er et stort arbejde. 193 00:13:00.160 --> 00:13:01.680 Ja, men jeg kan godt lide det. 194 00:13:02.220 --> 00:13:03.720 Så mange blomster kan du ikke have i 195 00:13:03.720 --> 00:13:04.300 haven, hva'? 196 00:13:04.300 --> 00:13:05.860 Nej, dem har jeg heller ikke tid til 197 00:13:05.860 --> 00:13:06.360 at passe. 198 00:13:07.120 --> 00:13:09.660 Dem i haven, som jeg henter på Grøntårget 199 00:13:09.660 --> 00:13:10.140 hver uge. 200 00:13:11.520 --> 00:13:12.220 Og frisker op? 201 00:13:12.320 --> 00:13:13.660 Ja, det gør jeg faktisk. 202 00:13:14.520 --> 00:13:16.060 Selvom jeg synes, de er gamle, når de 203 00:13:16.060 --> 00:13:17.260 har været brugt én gang. 204 00:13:18.200 --> 00:13:19.540 Så skal der helst noget nyt til. 205 00:13:20.640 --> 00:13:21.720 Det ser smukt ud. 206 00:13:28.460 --> 00:13:30.080 Tom, og den der kage, der står der. 207 00:13:31.560 --> 00:13:32.920 Er det noget, I får ud fra, eller? 208 00:13:33.740 --> 00:13:35.140 Nej, det er noget, vi laver selv. 209 00:13:36.880 --> 00:13:39.560 Alt konditorarbejde her på Kronen, det er noget, 210 00:13:39.620 --> 00:13:40.100 vi laver selv. 211 00:13:40.480 --> 00:13:43.600 Altså, både sådan noget som det her, desserter 212 00:13:43.600 --> 00:13:45.620 og diverse. 213 00:13:45.900 --> 00:13:48.180 Altså, vi laver det fra bunden af det 214 00:13:48.180 --> 00:13:48.360 hele. 215 00:13:49.680 --> 00:13:50.400 Friske råvarer. 216 00:13:50.880 --> 00:13:51.400 Og chokolade. 217 00:13:51.900 --> 00:13:52.500 Også det her. 218 00:13:52.740 --> 00:13:53.520 Det er sprøjt i håret. 219 00:13:55.200 --> 00:13:56.420 Hvordan laver du sådan en? 220 00:13:57.320 --> 00:13:59.400 Ja, altså, det er jo et større arbejde, 221 00:13:59.440 --> 00:13:59.560 jo. 222 00:14:00.080 --> 00:14:04.380 Vi starter med at lave fransk kagemasse. 223 00:14:06.480 --> 00:14:07.520 Og så... 224 00:14:08.540 --> 00:14:11.720 Ringene bliver formet og trykket med en plade. 225 00:14:12.380 --> 00:14:14.520 Så den får det rigtige svej. 226 00:14:14.720 --> 00:14:16.120 Den skal jo helst stå og se flot 227 00:14:16.120 --> 00:14:16.280 ud. 228 00:14:17.960 --> 00:14:20.000 Og så bliver den samlet med chokolade. 229 00:14:21.460 --> 00:14:21.820 Og... 230 00:14:21.820 --> 00:14:23.740 Ja, altså, det er lidt svært at forklare, 231 00:14:23.800 --> 00:14:24.100 men... 232 00:14:24.100 --> 00:14:25.360 Men der tager jo tid. 233 00:14:25.380 --> 00:14:26.580 Hvor lang tid tager det at lave den? 234 00:14:26.880 --> 00:14:27.760 Ja, jeg vil tro... 235 00:14:27.760 --> 00:14:30.160 Fra bunden af det, der tager den nok 236 00:14:30.160 --> 00:14:32.100 4-5 timer. 237 00:14:33.160 --> 00:14:35.260 Hvis man kører hårdt på hele tiden. 238 00:14:44.600 --> 00:14:47.920 Ja, det er noget, der smager dejligt i 239 00:14:47.920 --> 00:14:48.100 hvert fald. 240 00:14:48.100 --> 00:14:50.160 Det er en velkomstring, så det er King 241 00:14:50.160 --> 00:14:50.540 Peter. 242 00:14:51.540 --> 00:14:53.980 Men vi har gjort lidt ekstra ud af 243 00:14:53.980 --> 00:14:56.020 den med at komme et stort kirsebag og 244 00:14:56.020 --> 00:14:57.220 flødeskum på. 245 00:14:58.140 --> 00:15:00.420 Og det giver sådan en dejlig, rund smag 246 00:15:00.420 --> 00:15:02.020 i den. 247 00:15:27.540 --> 00:15:29.240 Hvad er det, som kommer i her? 248 00:15:30.360 --> 00:15:32.280 Det er en frugtsalat. 249 00:15:33.100 --> 00:15:33.540 Der er... 250 00:15:33.540 --> 00:15:33.820 Undskyld. 251 00:15:36.000 --> 00:15:38.140 Det er en frugtsalat, hvor vi har soft 252 00:15:38.140 --> 00:15:38.640 rice til. 253 00:15:39.080 --> 00:15:40.980 Og der har vi frugter i. 254 00:15:41.140 --> 00:15:41.840 Friske frugter. 255 00:15:42.700 --> 00:15:45.300 Og der er druer, og der er æbler, 256 00:15:46.000 --> 00:15:47.640 og ananas, og bananer. 257 00:15:48.980 --> 00:15:50.460 Så er det også noget... 258 00:15:51.100 --> 00:15:53.020 Så har vi jordgær rundt om, og så 259 00:15:53.020 --> 00:15:54.200 kommer vi chokolade på. 260 00:15:55.380 --> 00:15:56.820 Og mandler. 261 00:15:57.820 --> 00:16:00.720 Og så serverer vi det med en ugekande, 262 00:16:00.920 --> 00:16:02.540 der er bukket op. 263 00:16:04.520 --> 00:16:07.340 Så kommer jeg det her fra granatæbler. 264 00:16:08.520 --> 00:16:09.820 Så kommer jeg også på. 265 00:16:30.140 --> 00:16:33.620 Det er minsekonsommet, som vi har kogt på, 266 00:16:33.920 --> 00:16:34.880 og det kommer her efter en dag. 267 00:16:35.780 --> 00:16:37.100 Først kalder vi benene. 268 00:16:37.900 --> 00:16:38.620 Så koger vi dem ud. 269 00:16:41.120 --> 00:16:42.300 Så kan vi sætte dem her. 270 00:16:45.560 --> 00:16:47.240 Og det er i sit øje, det, du 271 00:16:47.240 --> 00:16:47.500 laver? 272 00:16:47.840 --> 00:16:48.940 Ja, vi har lavet det her efter en 273 00:16:48.940 --> 00:16:49.080 dag. 274 00:16:49.240 --> 00:16:51.760 Så kloger det klokken bare 11, så er 275 00:16:51.760 --> 00:16:52.020 det nok. 276 00:16:52.400 --> 00:16:53.060 I min uge? 277 00:16:53.500 --> 00:16:54.180 Ja, i min uge. 278 00:16:57.920 --> 00:16:58.800 Det er til den brød. 279 00:17:03.839 --> 00:17:05.859 Så sætter jeg det her op. 280 00:17:21.560 --> 00:17:22.619 Så er det lige så. 281 00:17:23.480 --> 00:17:26.700 Så er jeg næsten ved en søtungerbrød sammen. 282 00:17:27.260 --> 00:17:29.680 Som er gratineret, som man kan se. 283 00:17:32.080 --> 00:17:35.160 Nedunder her er der matrices, rundt i kanten 284 00:17:35.160 --> 00:17:35.560 af brødet. 285 00:17:36.000 --> 00:17:37.600 Så er der parserer, som man kan se. 286 00:17:38.760 --> 00:17:41.580 Så har vi dampet søtungerne med ruller, og 287 00:17:41.580 --> 00:17:42.060 lagt dem på. 288 00:17:44.060 --> 00:17:46.520 Ovenpå søtungerne har vi kommet vejer. 289 00:17:48.240 --> 00:17:50.160 Og det hele bliver skæret med en sovs 290 00:17:50.160 --> 00:17:53.240 bestående af en fiskevillotine og en hollandaise. 291 00:17:53.900 --> 00:17:55.600 Som vi har monteret sammen. 292 00:17:56.120 --> 00:17:58.740 Og tilsæt takket med chili og champignons. 293 00:17:59.140 --> 00:17:59.820 Marksframme igen. 294 00:18:01.140 --> 00:18:02.800 Så er det gratineret, og den er brødet. 295 00:18:02.800 --> 00:18:03.160 Så er det lige så. 296 00:18:04.960 --> 00:18:06.000 Så er det her. 297 00:18:06.780 --> 00:18:07.560 Så er det gratineret. 298 00:18:07.960 --> 00:18:10.920 Så er det brødet. 299 00:18:33.760 --> 00:18:35.780 Det er ikke brød, det er brotrød. 300 00:18:37.720 --> 00:18:40.840 Det kommer op i kogende vand, og så 301 00:18:40.840 --> 00:18:41.580 får det lige et opkog. 302 00:18:41.720 --> 00:18:43.220 Så skal det være sprøde nemt. 303 00:18:45.740 --> 00:18:47.080 Det smager godt. 304 00:18:48.600 --> 00:18:49.500 Så har jeg østersatte. 305 00:18:51.040 --> 00:18:52.540 Den rester vi i olie. 306 00:18:53.200 --> 00:18:54.720 Og brødet med salt, peber og citron. 307 00:18:56.420 --> 00:18:57.500 Så gør vi glidervæggen. 308 00:18:58.200 --> 00:19:00.920 Det er også dejligt varmt. 309 00:19:07.760 --> 00:19:08.800 Så får de maks. 310 00:19:08.860 --> 00:19:09.500 2 der er der til. 311 00:19:12.640 --> 00:19:13.880 Det får også bare et opkog. 312 00:19:14.760 --> 00:19:15.740 I vand og smør. 313 00:19:17.260 --> 00:19:18.120 Det er også det eneste, der behøver. 314 00:19:18.900 --> 00:19:20.400 Det skal også være sprøde nemt. 315 00:19:22.760 --> 00:19:33.100 Der er en anbefaling 316 00:19:33.100 --> 00:19:35.000 til at have en toppenose, som er udvalgt 317 00:19:35.000 --> 00:19:35.460 for tyren. 318 00:19:37.160 --> 00:19:41.180 Så får de en toppe til, som bliver 319 00:19:41.180 --> 00:19:41.700 bakt i ovnen. 320 00:19:41.820 --> 00:19:43.160 Det kan vi se, når vi gør næsten 321 00:19:43.160 --> 00:19:43.440 noget. 322 00:19:44.100 --> 00:19:44.980 Så får de en sneg først. 323 00:19:45.100 --> 00:19:48.680 Så får de to slags sovs til. 324 00:19:48.860 --> 00:19:50.840 Du får bordlæs og bærnæs. 325 00:19:51.240 --> 00:19:52.020 Den kører vi ind nu. 326 00:19:52.560 --> 00:19:53.640 Så får de kartoflerne ikke sammen. 327 00:19:53.960 --> 00:19:54.780 Der står også lidt sovs. 328 00:20:00.120 --> 00:20:01.800 Det jeg har her, det er bærnæsen. 329 00:20:02.480 --> 00:20:04.580 Det er en ægte sovs, som er lægget 330 00:20:04.580 --> 00:20:05.520 op med æg. 331 00:20:05.640 --> 00:20:07.100 Og så er der estragonbladet. 332 00:20:07.180 --> 00:20:08.120 Bærnæsen selv til. 333 00:20:10.580 --> 00:20:12.980 Og så tilsætter vi smør. 334 00:20:13.500 --> 00:20:14.320 Pisker den op med smør. 335 00:20:17.600 --> 00:20:20.380 Så har vi brødderen med noget kødglas. 336 00:20:26.710 --> 00:20:27.870 Her har vi bordlæsen. 337 00:20:28.650 --> 00:20:30.410 Det er løg og champignon, der er sorteret 338 00:20:30.410 --> 00:20:31.370 i smør. 339 00:20:32.370 --> 00:20:33.570 Nødkogt med rødvin. 340 00:20:34.090 --> 00:20:35.330 Og så er vi nærmere med brun sky. 341 00:20:35.550 --> 00:20:36.350 Og så kommer vi på at koge ned 342 00:20:36.350 --> 00:20:36.510 med. 343 00:20:39.370 --> 00:20:41.530 Så smager vi til, så vi kan vise, 344 00:20:41.670 --> 00:20:42.030 at det er klart. 345 00:20:42.150 --> 00:20:43.530 Men så har vi ikke kommet herfra. 346 00:20:45.690 --> 00:20:46.410 En rødvinsovs. 347 00:20:49.890 --> 00:20:50.250 Godmøntom. 348 00:20:55.930 --> 00:20:57.630 Og det der, det er vel en højtidens 349 00:20:57.630 --> 00:20:57.950 rødvin? 350 00:20:58.030 --> 00:20:58.590 Ja, det er det. 351 00:20:58.590 --> 00:21:00.630 Og det, som kommer hjemme, det er æste 352 00:21:00.630 --> 00:21:01.190 oksemør. 353 00:21:01.850 --> 00:21:03.310 Hvor vi har krydret den med salt og 354 00:21:03.310 --> 00:21:03.610 peber. 355 00:21:04.450 --> 00:21:05.550 Så har vi krydret det, og så har 356 00:21:05.550 --> 00:21:07.290 vi hvidløg. 357 00:21:08.230 --> 00:21:09.950 Så bliver brunet godt befandt. 358 00:21:10.090 --> 00:21:11.310 Så steger vi den færdig i ovnen. 359 00:21:13.490 --> 00:21:14.770 Og så må man nok sige, at det 360 00:21:14.770 --> 00:21:16.130 er ærgerligt fjernsynligt at lukke. 361 00:21:16.510 --> 00:21:18.430 Ja, det er helt lukkende. 362 00:21:19.670 --> 00:21:24.350 Hvidløg er nemlig en fjernsynlig lukning. 363 00:21:24.910 --> 00:21:26.510 Det er en rigtig lækker ting. 364 00:21:30.670 --> 00:21:31.430 Sådan der. 365 00:21:33.330 --> 00:21:34.430 Nu er der jo meget brug for at 366 00:21:34.430 --> 00:21:35.730 få den tæt i opstyring. 367 00:21:36.070 --> 00:21:36.690 Ja, det er det. 368 00:21:37.590 --> 00:21:38.970 Og det ser jo fantastisk ud. 369 00:21:39.150 --> 00:21:40.990 Hvordan har I fundet frem til at lukke 370 00:21:40.990 --> 00:21:41.330 den? 371 00:21:41.810 --> 00:21:44.250 Ja, nu forandringen her, den er fastlagtet igennem 372 00:21:44.250 --> 00:21:46.190 de sidste 15-20 år. 373 00:21:46.730 --> 00:21:48.370 Og jeg synes aldrig, at jeg har blevet 374 00:21:48.370 --> 00:21:49.230 rigtig glad for det. 375 00:21:49.470 --> 00:21:52.350 Så ham holder man ved, når han leverer 376 00:21:52.350 --> 00:21:53.130 noget godt med mørk kød. 377 00:21:54.730 --> 00:21:55.950 Vi får altid mørk kød. 378 00:22:00.330 --> 00:22:01.470 Det er bare så fedt. 379 00:22:02.210 --> 00:22:03.490 Nu ser det jo fantastisk ud. 380 00:22:11.140 --> 00:22:23.660 Så har vi så 381 00:22:23.660 --> 00:22:24.580 det færdige resultat. 382 00:22:26.340 --> 00:22:28.020 Her får I to skiver af kaffe og 383 00:22:28.020 --> 00:22:28.180 vand. 384 00:22:29.620 --> 00:22:30.160 Og lidt af vand. 385 00:22:32.920 --> 00:22:34.000 Og vand er der også. 386 00:22:56.720 --> 00:23:26.700 Benzin. 387 00:23:26.720 --> 00:23:29.740 Og så skriv til Mad & Vin, Kanal 388 00:23:29.740 --> 00:23:36.540 25, CD 2, nummer 400, 2630 i Torstrup. 389 00:23:37.160 --> 00:23:38.760 Og så er der bare tilbage at sige 390 00:23:38.760 --> 00:23:41.440 tak for nu, og på gensyn. 391 00:23:59.880 --> 00:24:06.300 Tak for nu. 392 00:24:29.880 --> 00:24:30.700 Tak for nu.
Serie
Dato udgivet
Kommentarer