- Et besøg på Lejre Slots Kro
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:56.860 --> 00:00:59.340 I dag er vi her for at prøve 2 00:00:59.340 --> 00:01:00.140 at finde ud af, hvordan vi kan gøre 3 00:01:00.140 --> 00:01:00.240 det bedre, og hvordan vi kan gøre det 4 00:01:00.240 --> 00:01:00.340 bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre, 5 00:01:00.340 --> 00:01:00.440 og hvordan vi kan gøre det bedre, og 6 00:01:00.440 --> 00:01:00.540 hvordan vi kan gøre det bedre, og hvordan 7 00:01:00.540 --> 00:01:01.500 vi kan gøre det bedre, og hvordan vi 8 00:01:01.500 --> 00:01:01.600 kan gøre det bedre, og hvordan vi kan 9 00:01:01.600 --> 00:01:01.700 gøre det bedre, og hvordan vi kan gøre 10 00:01:01.700 --> 00:01:01.800 det bedre, og hvordan vi kan gøre det 11 00:01:01.800 --> 00:01:02.700 bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre, 12 00:01:03.060 --> 00:01:04.239 og hvordan vi kan gøre det bedre, og 13 00:01:04.239 --> 00:01:04.339 hvordan vi kan gøre det bedre, og hvordan 14 00:01:04.339 --> 00:01:04.439 vi kan gøre det bedre, og hvordan vi 15 00:01:04.439 --> 00:01:04.539 kan gøre det bedre, og hvordan vi kan 16 00:01:04.539 --> 00:01:04.639 gøre det bedre, og hvordan vi kan gøre 17 00:01:04.639 --> 00:01:04.739 det bedre, og hvordan vi kan gøre det 18 00:01:04.739 --> 00:01:04.839 bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre, 19 00:03:27.400 --> 00:03:31.180 og hvordan vi kan gøre det bedre, og 20 00:03:31.180 --> 00:03:34.820 hvordan vi kan gøre det bedre. 21 00:04:16.600 --> 00:04:20.760 Hvor er vort jævleske lov med at sælge 22 00:04:20.760 --> 00:04:21.460 kvinder? 23 00:04:26.220 --> 00:04:33.200 Hvor er vort jævleske lov med at sælge 24 00:04:33.200 --> 00:04:34.120 kvinder? 25 00:04:40.080 --> 00:05:07.460 Hvem er 26 00:05:07.460 --> 00:05:14.220 vores jævleske lov med at sælge kvinder? 27 00:05:14.220 --> 00:05:21.650 Hvem er vores jævleske lov med at sælge 28 00:05:21.650 --> 00:05:23.810 kvinder? 29 00:05:34.050 --> 00:05:40.210 Når jeg ser dig og hører dig, I 30 00:05:40.210 --> 00:05:46.430 mig, det jeg elsker, Undskyld, hvad laver jeg? 31 00:05:47.190 --> 00:05:51.370 Hvad laver mine lærer? 32 00:05:52.310 --> 00:06:00.110 Ingen mødte dig, ingen mødte siger nej, Men 33 00:06:00.110 --> 00:06:03.390 dine regner siger ja. 34 00:06:03.390 --> 00:06:22.370 Hvad laver 35 00:06:22.370 --> 00:06:23.730 mine lærerer? 36 00:06:23.850 --> 00:06:28.530 Ingen mødte dig, ingen mødte siger nej, Men 37 00:06:28.530 --> 00:06:35.390 dine regner siger ja. 38 00:06:36.330 --> 00:06:40.910 Hvad laver mine lærerer? 39 00:06:40.910 --> 00:06:51.170 Og det er mig, der er din Så 40 00:06:51.170 --> 00:06:54.710 hvad kan du sige? 41 00:06:57.190 --> 00:09:02.360 Ud i fængslet I love you Dejligt 42 00:09:02.360 --> 00:09:03.960 at vlogge til siden og snakke med jer 43 00:09:13.540 --> 00:09:26.870 Prøv at dufte, det 44 00:09:26.870 --> 00:09:34.250 er en hel blomster her Det er en 45 00:09:34.250 --> 00:09:36.490 af grønne krydderne fra Beaujolais, der er en 46 00:09:36.490 --> 00:09:38.910 snig, der kan sidde som grønne krydderne, og 47 00:09:38.910 --> 00:09:41.190 det er bare helt fantastisk flyveri. 48 00:09:42.910 --> 00:09:44.630 Ja, det er jo sjovt, du siger Beaujolais, 49 00:09:44.790 --> 00:09:44.890 ikke? 50 00:09:44.910 --> 00:09:46.870 For Beaujolais her i Danmark, det tror man 51 00:09:46.870 --> 00:09:48.570 jo nærmest, det er den der niveau og 52 00:09:48.570 --> 00:09:49.010 primør. 53 00:09:49.590 --> 00:09:51.890 Og så sidder vi her med en virkelig 54 00:09:51.890 --> 00:09:52.470 klasse vin. 55 00:09:52.890 --> 00:09:55.010 Ja, det er en lækker vin, men ej, 56 00:09:55.090 --> 00:09:56.090 der er mange mennesker, der godt ved, der 57 00:09:56.090 --> 00:09:57.130 er andet end det her, og det er 58 00:09:57.130 --> 00:09:58.610 jo mere et mode-fænomen, ikke? 59 00:09:58.890 --> 00:10:00.250 Og der skal tjenes nogle penge på det. 60 00:10:00.710 --> 00:10:04.130 Primært der sidder vi jo, at sådan noget 61 00:10:04.130 --> 00:10:07.650 som Nouveau, den er, eller primøren, den er 62 00:10:07.650 --> 00:10:08.890 for ung at drikke, den er for blå. 63 00:10:09.010 --> 00:10:10.650 Altså det er meget sjovt på Gråbrødertorvet eller 64 00:10:10.650 --> 00:10:12.070 et andet sted, hvor man laver sådan et 65 00:10:12.070 --> 00:10:13.890 scoop sådan en aften, det er altid, altså 66 00:10:13.890 --> 00:10:13.990 ikke? 67 00:10:14.010 --> 00:10:15.350 Man kan også gøre det i Roskilde selvfølgelig, 68 00:10:15.870 --> 00:10:16.850 og det ved jeg da også, man gør. 69 00:10:16.850 --> 00:10:19.410 Men den er for blå at drikke sammen 70 00:10:19.410 --> 00:10:22.210 med en god middag, det synes jeg. 71 00:10:22.370 --> 00:10:23.490 Og her sidder vi så med en grøn 72 00:10:23.490 --> 00:10:23.710 kryd. 73 00:10:24.230 --> 00:10:25.870 Ja, der sidder vi med en grøn kryd 74 00:10:25.870 --> 00:10:28.250 og en Fleury fra 86, kunne godt have 75 00:10:28.250 --> 00:10:30.110 været 85, men de er allerede drukket, der 76 00:10:30.110 --> 00:10:31.730 er faktisk ikke mere tilbage af det, og 77 00:10:31.730 --> 00:10:33.010 det er et glemrende glas vin, ja. 78 00:10:33.350 --> 00:10:34.990 Det er en helt blomsterhave, som jeg siger, 79 00:10:35.090 --> 00:10:36.510 Daniel, dufter fantastisk godt. 80 00:10:37.430 --> 00:10:40.510 Det er lørdag aften, sent, klokken er over 81 00:10:40.510 --> 00:10:42.230 10, og ovenpå, der fester de. 82 00:10:42.950 --> 00:10:44.970 Ja, vi har denne dans i aften, og 83 00:10:44.970 --> 00:10:46.070 det er jo et af de nye tiltag, 84 00:10:46.170 --> 00:10:47.490 som vi har prøvet at lave herude, og 85 00:10:47.490 --> 00:10:49.710 det viser sig, at det er en god 86 00:10:49.710 --> 00:10:49.950 idé. 87 00:10:50.270 --> 00:10:51.890 Der har været fuldt bukket op i aften 88 00:10:51.890 --> 00:10:53.470 til det, og det er der også de 89 00:10:53.470 --> 00:10:54.830 to næste gange, hvor vi kører det, så 90 00:10:54.830 --> 00:10:56.250 det ser ud til, at det er noget, 91 00:10:56.330 --> 00:10:57.090 der er kommet for at blive. 92 00:10:57.270 --> 00:11:00.190 Det er, der havde nok ingen andre, der 93 00:11:00.190 --> 00:11:01.890 kørte, og vi tog det op, og vi 94 00:11:01.890 --> 00:11:03.110 sagde, hvorfor skulle folk ikke have lov til 95 00:11:03.110 --> 00:11:04.650 at komme og få en god middag, og 96 00:11:04.650 --> 00:11:06.270 betale noget rimelig penge for det, og så 97 00:11:06.270 --> 00:11:07.330 få lov til at hygge og danse lidt 98 00:11:07.330 --> 00:11:08.370 bagefter, hvis man har lyst til det. 99 00:11:08.370 --> 00:11:09.570 Der er nogen, der ikke har lyst til 100 00:11:09.570 --> 00:11:10.910 det, de går jo så hjem, men det 101 00:11:10.910 --> 00:11:11.730 kan man jo gøre, så man har lyst 102 00:11:11.730 --> 00:11:11.830 til det. 103 00:11:11.890 --> 00:11:14.430 Det synes vi er meget sjovt, og kunderne 104 00:11:14.430 --> 00:11:16.050 hygger sig utroligt meget af det der, og 105 00:11:16.050 --> 00:11:17.170 vi kan gå og dræbe pjat lidt, men 106 00:11:17.170 --> 00:11:18.050 man må have det lidt rart, ikke? 107 00:11:18.410 --> 00:11:19.450 Det er jo den måde, vi godt kan 108 00:11:19.450 --> 00:11:20.010 lide at gøre det på. 109 00:11:20.930 --> 00:11:22.730 Nu har du kaldt det Lejre Slots Kro. 110 00:11:23.230 --> 00:11:24.090 Hvorfor Slots Kro? 111 00:11:25.270 --> 00:11:26.550 Det har jo noget at gøre med, at 112 00:11:26.550 --> 00:11:28.930 Lejre Kro i gamle dage hørte under Letterborg 113 00:11:28.930 --> 00:11:31.350 Slot, og faktisk også blev stykket ud fra 114 00:11:31.350 --> 00:11:33.810 Letterborg Slot i 1930, så vidt jeg husker. 115 00:11:34.730 --> 00:11:38.790 Det hed Kro ved Blæsenborg, og i 1930 116 00:11:38.790 --> 00:11:40.250 flyttede man hen til det sted, hvor det 117 00:11:40.250 --> 00:11:43.070 ligger i dag, og der overtog det på 118 00:11:43.070 --> 00:11:43.290 1. 119 00:11:43.350 --> 00:11:44.110 juni 1987. 120 00:11:44.650 --> 00:11:45.990 Der var det, som om vi godt ville 121 00:11:45.990 --> 00:11:48.490 højne standarden, både på den ene og den 122 00:11:48.490 --> 00:11:50.210 anden måde, og vi mener bare i ordet 123 00:11:50.210 --> 00:11:53.230 Lejre Slots Kro, der ligger en højnedse af, 124 00:11:53.730 --> 00:11:55.130 at i ordet ligger der noget, ikke? 125 00:11:55.130 --> 00:11:56.930 Det ligger et dejligt spil, og det udnytter 126 00:11:56.930 --> 00:12:00.430 vi så via logoer og vores markedsføring også 127 00:12:00.430 --> 00:12:00.890 selvfølgelig. 128 00:12:01.910 --> 00:12:03.730 Når vi er færdigbygget, og hvis vi får 129 00:12:03.730 --> 00:12:07.110 lov af Matrikeldirektoratet i København og Hovedstatsrådet, så 130 00:12:07.110 --> 00:12:09.530 får vi jo vendt hele facaden, så vi 131 00:12:09.530 --> 00:12:11.710 får en udsigt op til Letterborg Slot og 132 00:12:11.710 --> 00:12:14.770 op til Letterborg Alene, og ud fra det 133 00:12:14.770 --> 00:12:15.950 vil det også være meget passende, at vi 134 00:12:15.950 --> 00:12:18.050 får navnet Lejre Slots Kro. 135 00:12:19.870 --> 00:12:22.490 Højnedniveauet, hvad har lokalbefolkningen sagt til det? 136 00:12:23.670 --> 00:12:25.890 Vi er blevet utroligt positivt modtaget, og vi 137 00:12:25.890 --> 00:12:26.790 er fantastisk glade. 138 00:12:26.870 --> 00:12:28.550 Vi har haft meget travlt her, og det 139 00:12:28.550 --> 00:12:30.450 er jo gået hen og resulteret i, at 140 00:12:30.450 --> 00:12:32.110 man faktisk nogle aftener i hvert fald bliver 141 00:12:32.110 --> 00:12:33.850 nødt til at ringe og reservere borger her. 142 00:12:34.290 --> 00:12:34.930 Og det er jo på grund af, at 143 00:12:34.930 --> 00:12:37.730 vi ikke kun trækker på lokalbefolkningen, men selvfølgelig 144 00:12:37.730 --> 00:12:39.250 også rundt omkring fra. 145 00:12:39.370 --> 00:12:41.050 Selvfølgelig er der noget nyhedsinteresse, det er vi 146 00:12:41.050 --> 00:12:42.770 da godt klar over, men vi har trukket 147 00:12:42.770 --> 00:12:45.250 virkelig meget, og det har været utroligt sjovt 148 00:12:45.250 --> 00:12:46.310 at gå i gang med projektet herude. 149 00:12:46.310 --> 00:12:49.330 Det er noget af et sats at gøre, 150 00:12:49.490 --> 00:12:51.670 men det har været spændende, utroligt spændende, det 151 00:12:51.670 --> 00:12:51.950 har det. 152 00:12:52.470 --> 00:12:53.810 Jo, men bare for et års tid siden, 153 00:12:53.850 --> 00:12:54.950 der kunne man jo komme ind til hver 154 00:12:54.950 --> 00:12:56.270 en tid, og i dag for eksempel, der 155 00:12:56.270 --> 00:12:57.150 havde det jo været muligt. 156 00:12:57.570 --> 00:12:58.610 Kan de lokale forstå det? 157 00:13:00.190 --> 00:13:01.630 Der er nogen, der har haft lidt svært 158 00:13:01.630 --> 00:13:02.770 ved det, der er nogen, der er kommet 159 00:13:02.770 --> 00:13:03.870 og har sagt, at det kan ikke passe, 160 00:13:04.130 --> 00:13:06.430 og vi er der, lokalbefolkningen, at sige, jamen 161 00:13:06.430 --> 00:13:08.470 det er jo svært, når vi har udsolgt 162 00:13:08.470 --> 00:13:11.150 borgerne via telefonbestillinger, så har vi jo ikke 163 00:13:11.150 --> 00:13:11.610 flere borgere. 164 00:13:11.610 --> 00:13:13.730 Vi kan jo ikke tryde, og det er 165 00:13:13.730 --> 00:13:15.010 igen et spørgsmål om, vi skal jo heller 166 00:13:15.010 --> 00:13:16.070 ikke have flere mennesker ind, vi kan ikke 167 00:13:16.070 --> 00:13:17.530 klare det, vi skal jo kun følge med 168 00:13:17.530 --> 00:13:19.910 både på køkken- og på tjener-siden. 169 00:13:21.370 --> 00:13:22.750 Så på et eller andet tidspunkt blev vi 170 00:13:22.750 --> 00:13:24.030 nødt til at sige nej, og de mennesker, 171 00:13:24.150 --> 00:13:26.250 der har gjort sig den ulejlighed lige at 172 00:13:26.250 --> 00:13:28.690 ringe og reservere et bord, ja det er 173 00:13:28.690 --> 00:13:30.150 jo klart, at dem må vi jo komme 174 00:13:30.150 --> 00:13:30.830 i forkøbet. 175 00:13:30.830 --> 00:13:33.590 Det er jo et gammelt ordsprog, førstemølle, førstemalede, 176 00:13:33.630 --> 00:13:35.390 dem, der kommer og dunker en, har vi 177 00:13:35.390 --> 00:13:36.550 et bord, så får det det da helt 178 00:13:36.550 --> 00:13:38.990 klart, men det har heldigvis været sådan, at 179 00:13:38.990 --> 00:13:41.250 allerede på et eller andet tidspunkt, at det 180 00:13:41.250 --> 00:13:42.990 er nødvendigt lige at reservere et bord, specielt 181 00:13:42.990 --> 00:13:44.330 fredag og lørdag selvfølgelig. 182 00:13:45.470 --> 00:13:46.970 Køkken-siden, hvad er det for et køkken, 183 00:13:47.050 --> 00:13:47.590 du laver her? 184 00:13:48.470 --> 00:13:49.870 Ja, jeg vil kalde det et køkken, hvor 185 00:13:49.870 --> 00:13:53.270 vi vender os til kunderne, og vi laver 186 00:13:53.270 --> 00:13:54.490 lidt mad, som vi prøver at få kunderne 187 00:13:54.490 --> 00:13:56.730 til at vende sig til, fordi vi har 188 00:13:56.730 --> 00:13:58.510 haft nogle specielle forspørgelser, og det vil vi 189 00:13:58.510 --> 00:13:59.230 prøve at efterkomme. 190 00:13:59.630 --> 00:14:01.210 Men vi laver det ud fra princippet med 191 00:14:01.210 --> 00:14:04.610 de friske råvarer og tilberedt, så grøntsagerne er 192 00:14:04.610 --> 00:14:06.830 sprøde og lækre, bevaret vitaminerne, så bruger vi 193 00:14:06.830 --> 00:14:08.350 dampeoven for eksempel. 194 00:14:08.730 --> 00:14:10.570 Og vi prøver at bruge de rigtige råvarer 195 00:14:10.570 --> 00:14:13.810 på de rigtige tidspunkter, altså væk fra dybfrostprodukterne. 196 00:14:14.330 --> 00:14:16.450 Jo, og den kalvefilet, der er blevet serveret 197 00:14:16.450 --> 00:14:18.030 i dag, den må jo også specielt tilberedt? 198 00:14:18.750 --> 00:14:21.450 Ja, det er en kalvefilet, som vi lige 199 00:14:21.450 --> 00:14:24.270 steger brunere på panden, og så flækker vi 200 00:14:24.270 --> 00:14:26.570 den, og der sætter vi så en julien 201 00:14:26.570 --> 00:14:29.370 eller strimler af forskellige slags grøntsager ind i 202 00:14:29.370 --> 00:14:30.010 selve kalvefilet. 203 00:14:30.090 --> 00:14:31.750 Vi laver en lomme i den, og så 204 00:14:31.750 --> 00:14:34.250 bager vi den færdig i ovnen med grøntsagerne, 205 00:14:34.550 --> 00:14:35.970 og så igen i en ovn, hvor den 206 00:14:35.970 --> 00:14:39.990 får ens varme hele vejen rundt omkring bøffen, 207 00:14:40.110 --> 00:14:41.010 mens den står og steger. 208 00:14:41.010 --> 00:14:42.850 Så er der en dejlig rose indeni, også 209 00:14:42.850 --> 00:14:44.090 med grøntsagerne. 210 00:14:44.730 --> 00:14:46.490 Så serverer vi den en morgelsås, altså en 211 00:14:46.490 --> 00:14:48.530 lidt speciel sås også, og så nogle friske 212 00:14:48.530 --> 00:14:49.210 grøntsager til. 213 00:14:50.250 --> 00:14:52.130 Nej, her er jo et dejligt natursted. 214 00:14:52.230 --> 00:14:53.150 Der er ingen tvivl om, at der er 215 00:14:53.150 --> 00:14:54.350 mange, der går ture herude. 216 00:14:54.750 --> 00:14:56.650 Kan I tage imod de mennesker, der går 217 00:14:56.650 --> 00:14:58.690 herude på deres ture om søndagen, for eksempel? 218 00:14:59.350 --> 00:14:59.910 Helt klart. 219 00:14:59.970 --> 00:15:00.630 Vi er åbent fra kl. 220 00:15:00.850 --> 00:15:03.590 11.30 hver dag, og ingen lugter i 221 00:15:03.590 --> 00:15:04.930 løbet af ugen, som der har været førhen. 222 00:15:06.270 --> 00:15:07.990 Vi serverer en kop varm chokolade, en kop 223 00:15:07.990 --> 00:15:09.350 kaffe, en kop te, og vi serverer et 224 00:15:09.350 --> 00:15:11.170 stykke lavkage og et stykke kringel, ligesom folk 225 00:15:11.170 --> 00:15:12.370 har lyst til, og det har vi også 226 00:15:12.370 --> 00:15:13.230 lokaliteter til. 227 00:15:13.730 --> 00:15:16.470 Nogle dage, specielt lige omkring frokosttid og også 228 00:15:16.470 --> 00:15:20.590 omkring aftentiden, at der henviser vi folk til 229 00:15:20.590 --> 00:15:21.970 et lokal, der ligger lige ved siden af 230 00:15:21.970 --> 00:15:22.810 restaurationen. 231 00:15:23.030 --> 00:15:23.970 Men det har selvfølgelig mere at gøre med, 232 00:15:24.050 --> 00:15:26.050 at vi skal overleve i et langt løb, 233 00:15:26.130 --> 00:15:27.670 og det vil sige, at de folk, der 234 00:15:27.670 --> 00:15:29.150 kommer og spiser frokost, de folk, der kommer 235 00:15:29.150 --> 00:15:32.550 og spiser tafen, skal vi selvfølgelig måske prioritere 236 00:15:32.550 --> 00:15:34.590 først, uden jeg dog helst ikke vil tale 237 00:15:34.590 --> 00:15:36.050 om prioritering, fordi vi er så glade for 238 00:15:36.050 --> 00:15:38.550 vores kaffegæster, som for vores spisegæster. 239 00:15:39.470 --> 00:15:41.110 Er der altså åbent hver dag fra kl. 240 00:15:41.370 --> 00:15:41.730 11.30? 241 00:15:41.830 --> 00:15:43.810 11.30, og så er køkkenet lukket kl. 242 00:15:43.930 --> 00:15:47.110 22, og så er restaurationen faktisk åbent til 243 00:15:47.110 --> 00:15:48.270 folk, de ikke har lyst med. 244 00:15:48.330 --> 00:15:49.770 Der er ikke noget, man bliver bedt om 245 00:15:49.770 --> 00:15:52.570 at lave etablissemange, men omkring kl. 246 00:15:52.670 --> 00:15:54.110 24 er det normale, vel.
Serie
Dato udgivet
Emneord
Forfatter
Kommentarer