Magasinprogram 11. februar 1989

WEBVTT

1
00:00:56.860 --> 00:00:59.340
I dag er vi her for at prøve

2
00:00:59.340 --> 00:01:00.140
at finde ud af, hvordan vi kan gøre

3
00:01:00.140 --> 00:01:00.240
det bedre, og hvordan vi kan gøre det

4
00:01:00.240 --> 00:01:00.340
bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre,

5
00:01:00.340 --> 00:01:00.440
og hvordan vi kan gøre det bedre, og

6
00:01:00.440 --> 00:01:00.540
hvordan vi kan gøre det bedre, og hvordan

7
00:01:00.540 --> 00:01:01.500
vi kan gøre det bedre, og hvordan vi

8
00:01:01.500 --> 00:01:01.600
kan gøre det bedre, og hvordan vi kan

9
00:01:01.600 --> 00:01:01.700
gøre det bedre, og hvordan vi kan gøre

10
00:01:01.700 --> 00:01:01.800
det bedre, og hvordan vi kan gøre det

11
00:01:01.800 --> 00:01:02.700
bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre,

12
00:01:03.060 --> 00:01:04.239
og hvordan vi kan gøre det bedre, og

13
00:01:04.239 --> 00:01:04.339
hvordan vi kan gøre det bedre, og hvordan

14
00:01:04.339 --> 00:01:04.439
vi kan gøre det bedre, og hvordan vi

15
00:01:04.439 --> 00:01:04.539
kan gøre det bedre, og hvordan vi kan

16
00:01:04.539 --> 00:01:04.639
gøre det bedre, og hvordan vi kan gøre

17
00:01:04.639 --> 00:01:04.739
det bedre, og hvordan vi kan gøre det

18
00:01:04.739 --> 00:01:04.839
bedre, og hvordan vi kan gøre det bedre,

19
00:03:27.400 --> 00:03:31.180
og hvordan vi kan gøre det bedre, og

20
00:03:31.180 --> 00:03:34.820
hvordan vi kan gøre det bedre.

21
00:04:16.600 --> 00:04:20.760
Hvor er vort jævleske lov med at sælge

22
00:04:20.760 --> 00:04:21.460
kvinder?

23
00:04:26.220 --> 00:04:33.200
Hvor er vort jævleske lov med at sælge

24
00:04:33.200 --> 00:04:34.120
kvinder?

25
00:04:40.080 --> 00:05:07.460
Hvem er

26
00:05:07.460 --> 00:05:14.220
vores jævleske lov med at sælge kvinder?

27
00:05:14.220 --> 00:05:21.650
Hvem er vores jævleske lov med at sælge

28
00:05:21.650 --> 00:05:23.810
kvinder?

29
00:05:34.050 --> 00:05:40.210
Når jeg ser dig og hører dig, I

30
00:05:40.210 --> 00:05:46.430
mig, det jeg elsker, Undskyld, hvad laver jeg?

31
00:05:47.190 --> 00:05:51.370
Hvad laver mine lærer?

32
00:05:52.310 --> 00:06:00.110
Ingen mødte dig, ingen mødte siger nej, Men

33
00:06:00.110 --> 00:06:03.390
dine regner siger ja.

34
00:06:03.390 --> 00:06:22.370
Hvad laver

35
00:06:22.370 --> 00:06:23.730
mine lærerer?

36
00:06:23.850 --> 00:06:28.530
Ingen mødte dig, ingen mødte siger nej, Men

37
00:06:28.530 --> 00:06:35.390
dine regner siger ja.

38
00:06:36.330 --> 00:06:40.910
Hvad laver mine lærerer?

39
00:06:40.910 --> 00:06:51.170
Og det er mig, der er din Så

40
00:06:51.170 --> 00:06:54.710
hvad kan du sige?

41
00:06:57.190 --> 00:09:02.360
Ud i fængslet I love you Dejligt

42
00:09:02.360 --> 00:09:03.960
at vlogge til siden og snakke med jer

43
00:09:13.540 --> 00:09:26.870
Prøv at dufte, det

44
00:09:26.870 --> 00:09:34.250
er en hel blomster her Det er en

45
00:09:34.250 --> 00:09:36.490
af grønne krydderne fra Beaujolais, der er en

46
00:09:36.490 --> 00:09:38.910
snig, der kan sidde som grønne krydderne, og

47
00:09:38.910 --> 00:09:41.190
det er bare helt fantastisk flyveri.

48
00:09:42.910 --> 00:09:44.630
Ja, det er jo sjovt, du siger Beaujolais,

49
00:09:44.790 --> 00:09:44.890
ikke?

50
00:09:44.910 --> 00:09:46.870
For Beaujolais her i Danmark, det tror man

51
00:09:46.870 --> 00:09:48.570
jo nærmest, det er den der niveau og

52
00:09:48.570 --> 00:09:49.010
primør.

53
00:09:49.590 --> 00:09:51.890
Og så sidder vi her med en virkelig

54
00:09:51.890 --> 00:09:52.470
klasse vin.

55
00:09:52.890 --> 00:09:55.010
Ja, det er en lækker vin, men ej,

56
00:09:55.090 --> 00:09:56.090
der er mange mennesker, der godt ved, der

57
00:09:56.090 --> 00:09:57.130
er andet end det her, og det er

58
00:09:57.130 --> 00:09:58.610
jo mere et mode-fænomen, ikke?

59
00:09:58.890 --> 00:10:00.250
Og der skal tjenes nogle penge på det.

60
00:10:00.710 --> 00:10:04.130
Primært der sidder vi jo, at sådan noget

61
00:10:04.130 --> 00:10:07.650
som Nouveau, den er, eller primøren, den er

62
00:10:07.650 --> 00:10:08.890
for ung at drikke, den er for blå.

63
00:10:09.010 --> 00:10:10.650
Altså det er meget sjovt på Gråbrødertorvet eller

64
00:10:10.650 --> 00:10:12.070
et andet sted, hvor man laver sådan et

65
00:10:12.070 --> 00:10:13.890
scoop sådan en aften, det er altid, altså

66
00:10:13.890 --> 00:10:13.990
ikke?

67
00:10:14.010 --> 00:10:15.350
Man kan også gøre det i Roskilde selvfølgelig,

68
00:10:15.870 --> 00:10:16.850
og det ved jeg da også, man gør.

69
00:10:16.850 --> 00:10:19.410
Men den er for blå at drikke sammen

70
00:10:19.410 --> 00:10:22.210
med en god middag, det synes jeg.

71
00:10:22.370 --> 00:10:23.490
Og her sidder vi så med en grøn

72
00:10:23.490 --> 00:10:23.710
kryd.

73
00:10:24.230 --> 00:10:25.870
Ja, der sidder vi med en grøn kryd

74
00:10:25.870 --> 00:10:28.250
og en Fleury fra 86, kunne godt have

75
00:10:28.250 --> 00:10:30.110
været 85, men de er allerede drukket, der

76
00:10:30.110 --> 00:10:31.730
er faktisk ikke mere tilbage af det, og

77
00:10:31.730 --> 00:10:33.010
det er et glemrende glas vin, ja.

78
00:10:33.350 --> 00:10:34.990
Det er en helt blomsterhave, som jeg siger,

79
00:10:35.090 --> 00:10:36.510
Daniel, dufter fantastisk godt.

80
00:10:37.430 --> 00:10:40.510
Det er lørdag aften, sent, klokken er over

81
00:10:40.510 --> 00:10:42.230
10, og ovenpå, der fester de.

82
00:10:42.950 --> 00:10:44.970
Ja, vi har denne dans i aften, og

83
00:10:44.970 --> 00:10:46.070
det er jo et af de nye tiltag,

84
00:10:46.170 --> 00:10:47.490
som vi har prøvet at lave herude, og

85
00:10:47.490 --> 00:10:49.710
det viser sig, at det er en god

86
00:10:49.710 --> 00:10:49.950
idé.

87
00:10:50.270 --> 00:10:51.890
Der har været fuldt bukket op i aften

88
00:10:51.890 --> 00:10:53.470
til det, og det er der også de

89
00:10:53.470 --> 00:10:54.830
to næste gange, hvor vi kører det, så

90
00:10:54.830 --> 00:10:56.250
det ser ud til, at det er noget,

91
00:10:56.330 --> 00:10:57.090
der er kommet for at blive.

92
00:10:57.270 --> 00:11:00.190
Det er, der havde nok ingen andre, der

93
00:11:00.190 --> 00:11:01.890
kørte, og vi tog det op, og vi

94
00:11:01.890 --> 00:11:03.110
sagde, hvorfor skulle folk ikke have lov til

95
00:11:03.110 --> 00:11:04.650
at komme og få en god middag, og

96
00:11:04.650 --> 00:11:06.270
betale noget rimelig penge for det, og så

97
00:11:06.270 --> 00:11:07.330
få lov til at hygge og danse lidt

98
00:11:07.330 --> 00:11:08.370
bagefter, hvis man har lyst til det.

99
00:11:08.370 --> 00:11:09.570
Der er nogen, der ikke har lyst til

100
00:11:09.570 --> 00:11:10.910
det, de går jo så hjem, men det

101
00:11:10.910 --> 00:11:11.730
kan man jo gøre, så man har lyst

102
00:11:11.730 --> 00:11:11.830
til det.

103
00:11:11.890 --> 00:11:14.430
Det synes vi er meget sjovt, og kunderne

104
00:11:14.430 --> 00:11:16.050
hygger sig utroligt meget af det der, og

105
00:11:16.050 --> 00:11:17.170
vi kan gå og dræbe pjat lidt, men

106
00:11:17.170 --> 00:11:18.050
man må have det lidt rart, ikke?

107
00:11:18.410 --> 00:11:19.450
Det er jo den måde, vi godt kan

108
00:11:19.450 --> 00:11:20.010
lide at gøre det på.

109
00:11:20.930 --> 00:11:22.730
Nu har du kaldt det Lejre Slots Kro.

110
00:11:23.230 --> 00:11:24.090
Hvorfor Slots Kro?

111
00:11:25.270 --> 00:11:26.550
Det har jo noget at gøre med, at

112
00:11:26.550 --> 00:11:28.930
Lejre Kro i gamle dage hørte under Letterborg

113
00:11:28.930 --> 00:11:31.350
Slot, og faktisk også blev stykket ud fra

114
00:11:31.350 --> 00:11:33.810
Letterborg Slot i 1930, så vidt jeg husker.

115
00:11:34.730 --> 00:11:38.790
Det hed Kro ved Blæsenborg, og i 1930

116
00:11:38.790 --> 00:11:40.250
flyttede man hen til det sted, hvor det

117
00:11:40.250 --> 00:11:43.070
ligger i dag, og der overtog det på

118
00:11:43.070 --> 00:11:43.290
1.

119
00:11:43.350 --> 00:11:44.110
juni 1987.

120
00:11:44.650 --> 00:11:45.990
Der var det, som om vi godt ville

121
00:11:45.990 --> 00:11:48.490
højne standarden, både på den ene og den

122
00:11:48.490 --> 00:11:50.210
anden måde, og vi mener bare i ordet

123
00:11:50.210 --> 00:11:53.230
Lejre Slots Kro, der ligger en højnedse af,

124
00:11:53.730 --> 00:11:55.130
at i ordet ligger der noget, ikke?

125
00:11:55.130 --> 00:11:56.930
Det ligger et dejligt spil, og det udnytter

126
00:11:56.930 --> 00:12:00.430
vi så via logoer og vores markedsføring også

127
00:12:00.430 --> 00:12:00.890
selvfølgelig.

128
00:12:01.910 --> 00:12:03.730
Når vi er færdigbygget, og hvis vi får

129
00:12:03.730 --> 00:12:07.110
lov af Matrikeldirektoratet i København og Hovedstatsrådet, så

130
00:12:07.110 --> 00:12:09.530
får vi jo vendt hele facaden, så vi

131
00:12:09.530 --> 00:12:11.710
får en udsigt op til Letterborg Slot og

132
00:12:11.710 --> 00:12:14.770
op til Letterborg Alene, og ud fra det

133
00:12:14.770 --> 00:12:15.950
vil det også være meget passende, at vi

134
00:12:15.950 --> 00:12:18.050
får navnet Lejre Slots Kro.

135
00:12:19.870 --> 00:12:22.490
Højnedniveauet, hvad har lokalbefolkningen sagt til det?

136
00:12:23.670 --> 00:12:25.890
Vi er blevet utroligt positivt modtaget, og vi

137
00:12:25.890 --> 00:12:26.790
er fantastisk glade.

138
00:12:26.870 --> 00:12:28.550
Vi har haft meget travlt her, og det

139
00:12:28.550 --> 00:12:30.450
er jo gået hen og resulteret i, at

140
00:12:30.450 --> 00:12:32.110
man faktisk nogle aftener i hvert fald bliver

141
00:12:32.110 --> 00:12:33.850
nødt til at ringe og reservere borger her.

142
00:12:34.290 --> 00:12:34.930
Og det er jo på grund af, at

143
00:12:34.930 --> 00:12:37.730
vi ikke kun trækker på lokalbefolkningen, men selvfølgelig

144
00:12:37.730 --> 00:12:39.250
også rundt omkring fra.

145
00:12:39.370 --> 00:12:41.050
Selvfølgelig er der noget nyhedsinteresse, det er vi

146
00:12:41.050 --> 00:12:42.770
da godt klar over, men vi har trukket

147
00:12:42.770 --> 00:12:45.250
virkelig meget, og det har været utroligt sjovt

148
00:12:45.250 --> 00:12:46.310
at gå i gang med projektet herude.

149
00:12:46.310 --> 00:12:49.330
Det er noget af et sats at gøre,

150
00:12:49.490 --> 00:12:51.670
men det har været spændende, utroligt spændende, det

151
00:12:51.670 --> 00:12:51.950
har det.

152
00:12:52.470 --> 00:12:53.810
Jo, men bare for et års tid siden,

153
00:12:53.850 --> 00:12:54.950
der kunne man jo komme ind til hver

154
00:12:54.950 --> 00:12:56.270
en tid, og i dag for eksempel, der

155
00:12:56.270 --> 00:12:57.150
havde det jo været muligt.

156
00:12:57.570 --> 00:12:58.610
Kan de lokale forstå det?

157
00:13:00.190 --> 00:13:01.630
Der er nogen, der har haft lidt svært

158
00:13:01.630 --> 00:13:02.770
ved det, der er nogen, der er kommet

159
00:13:02.770 --> 00:13:03.870
og har sagt, at det kan ikke passe,

160
00:13:04.130 --> 00:13:06.430
og vi er der, lokalbefolkningen, at sige, jamen

161
00:13:06.430 --> 00:13:08.470
det er jo svært, når vi har udsolgt

162
00:13:08.470 --> 00:13:11.150
borgerne via telefonbestillinger, så har vi jo ikke

163
00:13:11.150 --> 00:13:11.610
flere borgere.

164
00:13:11.610 --> 00:13:13.730
Vi kan jo ikke tryde, og det er

165
00:13:13.730 --> 00:13:15.010
igen et spørgsmål om, vi skal jo heller

166
00:13:15.010 --> 00:13:16.070
ikke have flere mennesker ind, vi kan ikke

167
00:13:16.070 --> 00:13:17.530
klare det, vi skal jo kun følge med

168
00:13:17.530 --> 00:13:19.910
både på køkken- og på tjener-siden.

169
00:13:21.370 --> 00:13:22.750
Så på et eller andet tidspunkt blev vi

170
00:13:22.750 --> 00:13:24.030
nødt til at sige nej, og de mennesker,

171
00:13:24.150 --> 00:13:26.250
der har gjort sig den ulejlighed lige at

172
00:13:26.250 --> 00:13:28.690
ringe og reservere et bord, ja det er

173
00:13:28.690 --> 00:13:30.150
jo klart, at dem må vi jo komme

174
00:13:30.150 --> 00:13:30.830
i forkøbet.

175
00:13:30.830 --> 00:13:33.590
Det er jo et gammelt ordsprog, førstemølle, førstemalede,

176
00:13:33.630 --> 00:13:35.390
dem, der kommer og dunker en, har vi

177
00:13:35.390 --> 00:13:36.550
et bord, så får det det da helt

178
00:13:36.550 --> 00:13:38.990
klart, men det har heldigvis været sådan, at

179
00:13:38.990 --> 00:13:41.250
allerede på et eller andet tidspunkt, at det

180
00:13:41.250 --> 00:13:42.990
er nødvendigt lige at reservere et bord, specielt

181
00:13:42.990 --> 00:13:44.330
fredag og lørdag selvfølgelig.

182
00:13:45.470 --> 00:13:46.970
Køkken-siden, hvad er det for et køkken,

183
00:13:47.050 --> 00:13:47.590
du laver her?

184
00:13:48.470 --> 00:13:49.870
Ja, jeg vil kalde det et køkken, hvor

185
00:13:49.870 --> 00:13:53.270
vi vender os til kunderne, og vi laver

186
00:13:53.270 --> 00:13:54.490
lidt mad, som vi prøver at få kunderne

187
00:13:54.490 --> 00:13:56.730
til at vende sig til, fordi vi har

188
00:13:56.730 --> 00:13:58.510
haft nogle specielle forspørgelser, og det vil vi

189
00:13:58.510 --> 00:13:59.230
prøve at efterkomme.

190
00:13:59.630 --> 00:14:01.210
Men vi laver det ud fra princippet med

191
00:14:01.210 --> 00:14:04.610
de friske råvarer og tilberedt, så grøntsagerne er

192
00:14:04.610 --> 00:14:06.830
sprøde og lækre, bevaret vitaminerne, så bruger vi

193
00:14:06.830 --> 00:14:08.350
dampeoven for eksempel.

194
00:14:08.730 --> 00:14:10.570
Og vi prøver at bruge de rigtige råvarer

195
00:14:10.570 --> 00:14:13.810
på de rigtige tidspunkter, altså væk fra dybfrostprodukterne.

196
00:14:14.330 --> 00:14:16.450
Jo, og den kalvefilet, der er blevet serveret

197
00:14:16.450 --> 00:14:18.030
i dag, den må jo også specielt tilberedt?

198
00:14:18.750 --> 00:14:21.450
Ja, det er en kalvefilet, som vi lige

199
00:14:21.450 --> 00:14:24.270
steger brunere på panden, og så flækker vi

200
00:14:24.270 --> 00:14:26.570
den, og der sætter vi så en julien

201
00:14:26.570 --> 00:14:29.370
eller strimler af forskellige slags grøntsager ind i

202
00:14:29.370 --> 00:14:30.010
selve kalvefilet.

203
00:14:30.090 --> 00:14:31.750
Vi laver en lomme i den, og så

204
00:14:31.750 --> 00:14:34.250
bager vi den færdig i ovnen med grøntsagerne,

205
00:14:34.550 --> 00:14:35.970
og så igen i en ovn, hvor den

206
00:14:35.970 --> 00:14:39.990
får ens varme hele vejen rundt omkring bøffen,

207
00:14:40.110 --> 00:14:41.010
mens den står og steger.

208
00:14:41.010 --> 00:14:42.850
Så er der en dejlig rose indeni, også

209
00:14:42.850 --> 00:14:44.090
med grøntsagerne.

210
00:14:44.730 --> 00:14:46.490
Så serverer vi den en morgelsås, altså en

211
00:14:46.490 --> 00:14:48.530
lidt speciel sås også, og så nogle friske

212
00:14:48.530 --> 00:14:49.210
grøntsager til.

213
00:14:50.250 --> 00:14:52.130
Nej, her er jo et dejligt natursted.

214
00:14:52.230 --> 00:14:53.150
Der er ingen tvivl om, at der er

215
00:14:53.150 --> 00:14:54.350
mange, der går ture herude.

216
00:14:54.750 --> 00:14:56.650
Kan I tage imod de mennesker, der går

217
00:14:56.650 --> 00:14:58.690
herude på deres ture om søndagen, for eksempel?

218
00:14:59.350 --> 00:14:59.910
Helt klart.

219
00:14:59.970 --> 00:15:00.630
Vi er åbent fra kl.

220
00:15:00.850 --> 00:15:03.590
11.30 hver dag, og ingen lugter i

221
00:15:03.590 --> 00:15:04.930
løbet af ugen, som der har været førhen.

222
00:15:06.270 --> 00:15:07.990
Vi serverer en kop varm chokolade, en kop

223
00:15:07.990 --> 00:15:09.350
kaffe, en kop te, og vi serverer et

224
00:15:09.350 --> 00:15:11.170
stykke lavkage og et stykke kringel, ligesom folk

225
00:15:11.170 --> 00:15:12.370
har lyst til, og det har vi også

226
00:15:12.370 --> 00:15:13.230
lokaliteter til.

227
00:15:13.730 --> 00:15:16.470
Nogle dage, specielt lige omkring frokosttid og også

228
00:15:16.470 --> 00:15:20.590
omkring aftentiden, at der henviser vi folk til

229
00:15:20.590 --> 00:15:21.970
et lokal, der ligger lige ved siden af

230
00:15:21.970 --> 00:15:22.810
restaurationen.

231
00:15:23.030 --> 00:15:23.970
Men det har selvfølgelig mere at gøre med,

232
00:15:24.050 --> 00:15:26.050
at vi skal overleve i et langt løb,

233
00:15:26.130 --> 00:15:27.670
og det vil sige, at de folk, der

234
00:15:27.670 --> 00:15:29.150
kommer og spiser frokost, de folk, der kommer

235
00:15:29.150 --> 00:15:32.550
og spiser tafen, skal vi selvfølgelig måske prioritere

236
00:15:32.550 --> 00:15:34.590
først, uden jeg dog helst ikke vil tale

237
00:15:34.590 --> 00:15:36.050
om prioritering, fordi vi er så glade for

238
00:15:36.050 --> 00:15:38.550
vores kaffegæster, som for vores spisegæster.

239
00:15:39.470 --> 00:15:41.110
Er der altså åbent hver dag fra kl.

240
00:15:41.370 --> 00:15:41.730
11.30?

241
00:15:41.830 --> 00:15:43.810
11.30, og så er køkkenet lukket kl.

242
00:15:43.930 --> 00:15:47.110
22, og så er restaurationen faktisk åbent til

243
00:15:47.110 --> 00:15:48.270
folk, de ikke har lyst med.

244
00:15:48.330 --> 00:15:49.770
Der er ikke noget, man bliver bedt om

245
00:15:49.770 --> 00:15:52.570
at lave etablissemange, men omkring kl.

246
00:15:52.670 --> 00:15:54.110
24 er det normale, vel.
  • Et besøg på Lejre Slots Kro
Dato udgivet
Dope sheet: Klik for at downloade
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 647 576 4
Varighed tidskode
00:16:14:00
Varighed sekunder
974
Klassifikationsnummer
Båndnummer
1912
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet

Kommentarer