- Besøg hos United Wine i Skovlunde
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:16.240 --> 00:00:17.660 Det er jo alt, hvad der kommer ind 2 00:00:17.660 --> 00:00:20.520 i flasket, går til. 3 00:00:22.820 --> 00:00:23.980 Nej, jeg er ikke klar på andre ting. 4 00:01:07.800 --> 00:01:09.020 Jeg har så begyndt at se, hvad min 5 00:01:09.020 --> 00:01:10.100 færdighed mener, at jeg skal gøre. 6 00:01:54.670 --> 00:02:04.620 Vi står 7 00:02:04.620 --> 00:02:08.340 ude, når brugsvægtslågetanket er udenfor, og det er 8 00:02:08.340 --> 00:02:10.960 til at lave vores grønlandsermiklokke. 9 00:03:35.290 --> 00:03:36.270 Hvad er den ældste vin, I har? 10 00:03:36.610 --> 00:03:38.030 Rejt til på den der løg her. 11 00:03:38.450 --> 00:03:39.470 Er den 63-årig? 12 00:03:41.650 --> 00:03:43.090 Kan den lyre til sådan noget? 13 00:03:43.150 --> 00:03:52.230 Den der vil kæmpe for en gammel krukke 14 00:03:52.230 --> 00:03:52.350 her. 15 00:03:52.390 --> 00:03:53.510 Den er nok tilbage i brug, hvis den 16 00:03:53.510 --> 00:03:54.090 snakker tilbage i brug. 17 00:03:58.810 --> 00:04:00.390 Tørre fra Havsbundet. 18 00:04:03.310 --> 00:04:05.070 Og her sidder jeg altså i et andet 19 00:04:05.070 --> 00:04:05.570 sortiment. 20 00:04:06.470 --> 00:04:07.550 Hvad er ryggen til? 21 00:04:09.230 --> 00:04:11.130 Minus en køletid, som vi vil komme til 22 00:04:11.130 --> 00:04:13.570 at snakke, når vi kommer ned over til... 23 00:04:15.470 --> 00:04:16.310 Nej, der er spæder. 24 00:04:17.170 --> 00:04:23.310 Jeg har spæder oplevet dig. 25 00:04:23.450 --> 00:04:23.870 Vil du åbne? 26 00:04:24.470 --> 00:04:25.070 Så er der glas. 27 00:04:26.250 --> 00:04:27.210 Jeg tror, jeg kan lade ned. 28 00:04:35.110 --> 00:04:35.590 Så er der glas. 29 00:04:35.590 --> 00:04:35.970 Så har du sendt også? 30 00:04:37.550 --> 00:04:38.810 Ja, det har jeg gjort, men jeg tror, 31 00:04:38.890 --> 00:04:39.550 jeg har meldt sammen her. 32 00:04:42.330 --> 00:04:44.030 Ja, men er det tilfældigt, at det er 33 00:04:44.030 --> 00:04:45.050 sendt op på den anden eller her? 34 00:04:46.130 --> 00:04:46.950 Nej, det er det ikke. 35 00:04:50.950 --> 00:04:53.030 De her stribe her, hvor de her viskesøl? 36 00:04:53.030 --> 00:04:54.030 Det har de, ja. 37 00:04:54.310 --> 00:04:56.290 Når vi smager vinene, så står glas herinde 38 00:04:56.290 --> 00:04:57.430 over flasken, der sidder nu. 39 00:04:58.450 --> 00:05:00.290 Og efterhånden, som vi smager vinene, så afviser 40 00:05:00.290 --> 00:05:01.590 vi den eller accepterer den. 41 00:05:01.630 --> 00:05:02.950 Og hvis vi accepterer den, så trækker vi 42 00:05:02.950 --> 00:05:03.730 glaset mod os. 43 00:05:04.150 --> 00:05:05.650 Og hvis vi afviser, så er det væk 44 00:05:05.650 --> 00:05:06.050 fra os. 45 00:05:06.750 --> 00:05:07.850 Så vi har aldrig en tvivl om, hvad 46 00:05:07.850 --> 00:05:08.750 det er, vi har snakket på, og hvad 47 00:05:08.750 --> 00:05:12.610 det er, vi har klassificeret, som er det 48 00:05:12.610 --> 00:05:13.350 godt eller dårligt. 49 00:05:19.520 --> 00:05:22.960 Det, vi synger med, var altså bynavn. 50 00:05:24.060 --> 00:05:25.300 Og det er en by, hvor vinene kommer. 51 00:05:25.480 --> 00:05:28.080 Men Beinhard har lavet en serie af vinene 52 00:05:28.080 --> 00:05:30.620 her, som er opkaldt efter den druge, der 53 00:05:30.620 --> 00:05:31.940 danner basis i vinene. 54 00:05:32.780 --> 00:05:34.660 Den første dine, vi har her, er en 55 00:05:34.660 --> 00:05:35.320 Riesling. 56 00:05:35.900 --> 00:05:37.340 Og i en tør udgave. 57 00:05:37.640 --> 00:05:38.860 Og der er ikke frugt i vinene. 58 00:05:39.540 --> 00:05:39.920 Vi skal have lidt. 59 00:05:43.720 --> 00:05:44.880 Rieslingdrugen kalder man jo. 60 00:05:45.480 --> 00:05:47.240 Man siger, at det er grøn inden i 61 00:05:47.240 --> 00:05:50.280 de hvide vinene. 62 00:05:50.660 --> 00:05:51.860 Men man har ikke rigtig nogen grønne. 63 00:05:51.900 --> 00:05:53.220 Der er vi over i røde, de kraftige 64 00:05:53.220 --> 00:05:53.560 vinene. 65 00:05:53.640 --> 00:05:55.560 Men altså over i de hvide, bedre vinene, 66 00:05:55.600 --> 00:05:58.680 så siger man, at Rieslingdrugen er den bedste 67 00:05:58.680 --> 00:05:59.180 druge til. 68 00:06:01.060 --> 00:06:03.220 Og det har en meget, meget skøn farve. 69 00:06:03.440 --> 00:06:04.660 En meget klar, lys farve. 70 00:06:05.200 --> 00:06:06.980 Og den er meget, meget frugt. 71 00:06:08.160 --> 00:06:09.180 Det er en ærlig brugsmænd. 72 00:06:09.340 --> 00:06:10.100 Ærlig brugsmænd. 73 00:06:11.180 --> 00:06:11.900 Hvordan er den klar? 74 00:06:12.600 --> 00:06:13.120 Den er i orden. 75 00:06:24.490 --> 00:06:25.010 Skal vi tage den? 76 00:06:25.250 --> 00:06:26.190 Nej, jeg vil ikke tage den. 77 00:06:28.730 --> 00:06:29.870 Det er vi nødt til, når vi skal 78 00:06:29.870 --> 00:06:31.030 smage på så mange. 79 00:06:31.230 --> 00:06:32.930 Bare at se, om vi gerne vil have 80 00:06:32.930 --> 00:06:33.290 lidt af det. 81 00:06:34.950 --> 00:06:36.570 Jeg tror, at vi skal stoppe. 82 00:06:41.750 --> 00:06:42.750 Hvad kan du sige om den her? 83 00:06:42.750 --> 00:06:43.010 Hvad kan du sige om den her? 84 00:06:45.130 --> 00:06:47.130 Det er lavet på Mytter-Turgaard-drugen. 85 00:06:47.490 --> 00:06:51.210 Det er en blandingsdruge af Riesling og Silvaner. 86 00:06:51.370 --> 00:06:55.090 Det er de to oprindelige drugetyper fra Tyskland. 87 00:06:55.930 --> 00:07:01.150 Så har man fået Rieslings fremragende kvalitet. 88 00:07:01.850 --> 00:07:07.130 Og Silvanernes gode egenskaber til at modnes hurtigt. 89 00:07:07.250 --> 00:07:08.710 Og til at give et stort udbytte. 90 00:07:08.710 --> 00:07:11.810 Så det er for at lave en bedre 91 00:07:11.810 --> 00:07:13.690 vin til en billigere penge, at man har 92 00:07:13.690 --> 00:07:15.090 udfundet den her Mytter-Turgaard. 93 00:07:15.170 --> 00:07:17.450 Den er lidt mere flyttig, lidt mere blomsterig. 94 00:07:17.710 --> 00:07:19.870 Det er med knap så stor finesse som 95 00:07:19.870 --> 00:07:20.270 Riesling. 96 00:07:28.780 --> 00:07:30.580 Vi har et nyt mærke af den herovre. 97 00:07:31.460 --> 00:07:32.720 Også af Deiner's. 98 00:07:32.980 --> 00:07:33.620 Du kan se dem der. 99 00:07:34.160 --> 00:07:35.060 Vedlunder Sonnenur. 100 00:07:36.440 --> 00:07:36.920 Bosundvin. 101 00:07:38.680 --> 00:07:41.640 Vedlunder det er hynderv og sonnenur. 102 00:07:41.980 --> 00:07:45.720 Det er fordi bjerget danner en fin runding, 103 00:07:45.780 --> 00:07:48.160 hvor man så har sat et solur op. 104 00:07:48.760 --> 00:07:50.780 Og der kan man så se hvad klokken 105 00:07:50.780 --> 00:07:50.920 er. 106 00:07:51.620 --> 00:07:53.500 Og det er ikke bare et spørgsmål at 107 00:07:53.500 --> 00:07:55.100 se hvad klokken er, men det danner en 108 00:07:55.100 --> 00:07:59.460 perfekt, ligesom en varm bryde, hvor solen står 109 00:07:59.460 --> 00:08:02.300 på hele dagen, og man får en mulighed 110 00:08:02.300 --> 00:08:06.960 for at måde struerne mere, end hvis det 111 00:08:06.960 --> 00:08:09.740 havde bare været en plænningskrone. 112 00:08:11.600 --> 00:08:13.480 Det er en meget, meget lækker vin, den 113 00:08:13.480 --> 00:08:13.580 her. 114 00:08:14.520 --> 00:08:16.080 Jeg synes du skal smage på den. 115 00:08:18.300 --> 00:08:21.000 Du fornemmer, synes jeg her, at den har 116 00:08:21.000 --> 00:08:21.860 solen i sig. 117 00:08:22.160 --> 00:08:23.200 I sødmørrens rot. 118 00:08:33.470 --> 00:08:34.809 Har du spurgt det sidste udgivning? 119 00:08:37.710 --> 00:08:42.390 Når vi er i tyske vinområder, så er 120 00:08:42.390 --> 00:08:45.010 de to tyske vinområder, der kan lave de 121 00:08:45.010 --> 00:08:47.670 bedste viner, det er Mosel og Reingau. 122 00:08:47.750 --> 00:08:49.990 Så når vi har et perfekt år, så 123 00:08:49.990 --> 00:08:52.650 har vi et perfekt vin på Rigsvindkringen fra 124 00:08:52.650 --> 00:08:53.410 de to områder. 125 00:08:54.670 --> 00:08:56.450 Hvad er det nu så, jeg forbinder med? 126 00:08:56.550 --> 00:08:56.990 Det er sølv. 127 00:08:57.270 --> 00:08:58.490 En tysk sølv vin, ja. 128 00:08:58.490 --> 00:08:59.310 Ja, den er fyldt. 129 00:09:02.170 --> 00:09:02.930 Fyldt og sød. 130 00:09:02.930 --> 00:09:04.170 Fyldt og sød, og man har fået, som 131 00:09:04.170 --> 00:09:07.790 sagde, man fornemmer, at solen har været på 132 00:09:07.790 --> 00:09:08.590 druerne af den. 133 00:09:10.270 --> 00:09:12.190 Det har været en hyggevin. 134 00:09:14.570 --> 00:09:17.410 Den kan jo også bruges til mad, fordi 135 00:09:17.410 --> 00:09:19.030 den har den fylde. 136 00:09:20.490 --> 00:09:22.110 Det er en helt fantastisk prins, for en 137 00:09:22.110 --> 00:09:22.910 helt fantastisk vin. 138 00:09:22.910 --> 00:09:23.710 Så prøv at høre et, der kan tørre 139 00:09:23.710 --> 00:09:24.270 mig til at tørre på. 140 00:09:25.310 --> 00:09:26.530 Ja, det er nok sølv. 141 00:09:27.030 --> 00:09:29.230 Nu har Hævbo nogle gange vores lokale tv 142 00:09:29.230 --> 00:09:31.250 anbefalet denne her, på Regnvejen. 143 00:09:32.110 --> 00:09:33.270 Kan du fortælle lidt om den, som vi 144 00:09:33.270 --> 00:09:33.830 har lavet til dem? 145 00:09:35.650 --> 00:09:36.110 Jo. 146 00:09:38.290 --> 00:09:42.810 Det er en etiket, der er lavet af 147 00:09:42.810 --> 00:09:43.110 os. 148 00:09:45.370 --> 00:09:47.750 Vi skulle have en vin, der var perfekt 149 00:09:47.750 --> 00:09:48.790 til fisk. 150 00:09:49.730 --> 00:09:53.530 Og den er lavet hos Deinhardt, på opfordring 151 00:09:53.530 --> 00:09:54.610 fra Enrige Vandepost. 152 00:09:55.310 --> 00:09:57.090 Og vi har haft meget stor succes, og 153 00:09:57.090 --> 00:09:59.330 Deinhardt har nu også meget stor succes med 154 00:09:59.330 --> 00:10:01.690 den vin, på mange andre markeder inden til 155 00:10:01.690 --> 00:10:02.010 Danmark. 156 00:10:03.990 --> 00:10:06.810 Det er en dejlig, frisk vin, har en 157 00:10:06.810 --> 00:10:09.370 ane til sødme, som langt den største del 158 00:10:09.370 --> 00:10:11.390 af den danske forbruger sætter sig stor pris 159 00:10:11.390 --> 00:10:11.670 på. 160 00:10:12.410 --> 00:10:15.350 Og så har den en fantastisk balance mellem 161 00:10:15.350 --> 00:10:19.550 sødme og syre, fordi vi er i tyske 162 00:10:19.550 --> 00:10:20.930 viner, og vi er fra et meget nordligt 163 00:10:20.930 --> 00:10:22.650 distrikt, og det er derfor, at den er 164 00:10:22.650 --> 00:10:25.310 meget, meget velegnet vin, og fin blomst. 165 00:10:26.390 --> 00:10:27.630 Også fantastisk populære. 166 00:10:28.070 --> 00:10:28.850 Fantastisk populære. 167 00:10:29.730 --> 00:10:32.290 Og det er den, i den søde mælk, 168 00:10:32.430 --> 00:10:32.710 der er i den. 169 00:10:32.710 --> 00:10:33.610 Ja, det er præcis det. 170 00:10:46.000 --> 00:10:47.240 Tænk hvor mange der har vi på. 171 00:10:48.120 --> 00:10:48.620 Vi må smage. 172 00:10:48.620 --> 00:10:50.740 Nå, første modfødselspunkt, hørte jeg ikke ud. 173 00:10:50.980 --> 00:10:52.580 Må man sige i orden, eller synes du 174 00:10:52.580 --> 00:10:52.860 om den? 175 00:10:54.000 --> 00:10:54.720 Jeg synes den er god. 176 00:10:55.500 --> 00:10:59.300 Jeg synes den er god, men nu vil 177 00:10:59.300 --> 00:11:00.420 jeg ikke sige, at jeg tørrer viner, men 178 00:11:00.420 --> 00:11:01.440 jeg vil nok sige, at den var ikke 179 00:11:01.440 --> 00:11:02.220 til mad. 180 00:11:02.440 --> 00:11:04.600 Jo, til lidt fisk, som I har. 181 00:11:05.200 --> 00:11:06.200 Det var også det, der kom ud. 182 00:11:06.400 --> 00:11:08.200 Så lidt frisk røget laks eller. 183 00:11:09.300 --> 00:11:10.720 Så vil jeg nok have sat mig i 184 00:11:10.720 --> 00:11:11.080 den laks. 185 00:11:11.220 --> 00:11:11.640 Den skal nok være lidt koldere end den 186 00:11:11.640 --> 00:11:11.980 er her. 187 00:11:12.100 --> 00:11:16.860 Den skal nok være lidt koldere til mad. 188 00:11:17.560 --> 00:11:19.900 Så for her at kunne bedømme en vin, 189 00:11:20.280 --> 00:11:21.600 så må det ikke være for koldt. 190 00:11:21.760 --> 00:11:24.580 Er vi ikke tilbøjelige til danskerne at lave 191 00:11:24.580 --> 00:11:25.980 hvidvin for koldt? 192 00:11:26.080 --> 00:11:26.340 Jo. 193 00:11:27.560 --> 00:11:29.200 Vi har den jo helt nede på en 194 00:11:29.200 --> 00:11:30.820 2-3-4-5. 195 00:11:30.820 --> 00:11:33.080 Der er forskel om man drikker en vin 196 00:11:33.080 --> 00:11:35.100 til madden, for at nyde den til madden, 197 00:11:35.180 --> 00:11:37.620 eller som vi her skal prøve at finde 198 00:11:37.620 --> 00:11:39.220 ud af, hvorvidden er i balance. 199 00:11:39.980 --> 00:11:42.620 Og hvis den er, som her, lidt varmere 200 00:11:42.620 --> 00:11:45.040 end normalt, så røber en vin, hvis den 201 00:11:45.040 --> 00:11:45.580 ikke er i orden. 202 00:11:47.960 --> 00:11:49.120 Man kvæler den jo. 203 00:11:49.160 --> 00:11:50.740 Jo koldere den er, jo mindre smag der 204 00:11:50.740 --> 00:11:50.940 er i. 205 00:11:51.060 --> 00:11:51.660 Det smager dejligt. 206 00:11:53.140 --> 00:11:54.580 Det er jo nok sådan en 4-5 207 00:11:54.580 --> 00:11:55.280 grader for varm. 208 00:11:55.600 --> 00:11:56.320 Det kan ikke gælde. 209 00:11:58.820 --> 00:12:00.540 Hvis de er for syret eller for søde, 210 00:12:00.620 --> 00:12:02.180 så røbes det, når det bliver for varmt. 211 00:12:06.370 --> 00:12:08.350 Sådan har vi jo smagt nogle hvidvine her 212 00:12:08.350 --> 00:12:08.450 på. 213 00:12:08.630 --> 00:12:09.170 Det har vi, ja. 214 00:12:09.250 --> 00:12:11.490 Den her synes jeg aldrig, du har smagt 215 00:12:11.490 --> 00:12:11.830 på tv. 216 00:12:11.850 --> 00:12:13.050 Den har ikke rigtig haft så meget smag. 217 00:12:14.190 --> 00:12:14.830 Hvordan er den? 218 00:12:15.310 --> 00:12:17.050 Det kan jo endda få en tykere forklaring 219 00:12:17.050 --> 00:12:20.190 på, Det her er en Pisporter. 220 00:12:21.070 --> 00:12:23.970 I kender jo alle i Danmark vinene Pisporter 221 00:12:23.970 --> 00:12:24.650 Misselbær. 222 00:12:25.450 --> 00:12:29.330 Der er en vin fra omkring byen Pisporter, 223 00:12:29.490 --> 00:12:31.910 men er fra marker for et meget, meget 224 00:12:31.910 --> 00:12:32.710 stort område. 225 00:12:33.430 --> 00:12:35.630 Det her er en Pisporter Falkenbær. 226 00:12:35.890 --> 00:12:37.330 Eller vi kan sige, det er en markvin. 227 00:12:38.010 --> 00:12:39.410 Eller hvis vi går over i Frankrig, kan 228 00:12:39.410 --> 00:12:40.930 jeg faktisk kalde det en slotsvin. 229 00:12:41.430 --> 00:12:43.750 Den kommer fra et ganske bestemt mark, der 230 00:12:43.750 --> 00:12:46.110 hedder Falkenbær, lige omkring Pisporter. 231 00:12:46.650 --> 00:12:50.070 Og det er et tegn på, at det 232 00:12:50.070 --> 00:12:53.090 er et virkelig kvalitetsvin, vi har i glasset. 233 00:12:53.510 --> 00:12:54.490 Jeg synes også, I skal smage den. 234 00:12:55.170 --> 00:12:57.830 Der er væsentlig mere fyldig i den her 235 00:12:57.830 --> 00:13:01.450 Pisporter, end vi normalt kender fra Pisporter Misselbær. 236 00:13:02.290 --> 00:13:04.350 Og det er jo synd, at vi ikke 237 00:13:04.350 --> 00:13:07.370 lige ofrer de to-tre kroner, og så 238 00:13:07.370 --> 00:13:09.370 får vi en vin, der faktisk er det 239 00:13:09.370 --> 00:13:12.910 dobbelte i køkkenpris. 240 00:13:13.130 --> 00:13:15.490 Og dermed også faktisk dobbelt i kvalitet. 241 00:13:17.210 --> 00:13:29.920 Har den 242 00:13:29.920 --> 00:13:30.340 krop der? 243 00:13:34.910 --> 00:13:36.230 Det er faktisk nok også mere krop, end 244 00:13:36.230 --> 00:13:37.150 det her med Pisporter. 245 00:13:37.330 --> 00:13:37.990 Det er sådan en ting, man ikke kender. 246 00:13:38.290 --> 00:13:38.730 Ja, jeg ser. 247 00:13:39.290 --> 00:13:40.890 Og det er igen her, 100% på 248 00:13:40.890 --> 00:13:41.430 Riesling-drogen. 249 00:13:42.690 --> 00:13:44.250 Så har han ender med en lovlighedspunkt. 250 00:13:46.110 --> 00:13:47.930 Han er frisk i smagen. 251 00:13:48.790 --> 00:13:49.630 Det hælder meget sjovt. 252 00:13:49.690 --> 00:13:50.930 Jeg synes, alle vores glas kommer over på 253 00:13:50.930 --> 00:13:51.630 den gode side af. 254 00:13:52.210 --> 00:13:53.490 Det gør det egentlig omkring os. 255 00:13:54.410 --> 00:13:55.830 Og så er det ikke engang beskedet ned 256 00:13:55.830 --> 00:13:56.370 over for verden. 257 00:13:56.930 --> 00:13:58.490 Jeg ved det, jeg gør det her. 258 00:13:58.530 --> 00:13:59.330 Jeg ved det, jeg gør det. 259 00:14:02.170 --> 00:14:05.190 Men det er kun lige området fra traditionen. 260 00:14:05.270 --> 00:14:05.790 Det er ikke... 261 00:14:05.790 --> 00:14:07.130 Det har ikke noget andet at videre. 262 00:14:07.370 --> 00:14:09.590 Det har intet med lignende kvalitet at gøre. 263 00:14:10.970 --> 00:14:11.930 Jeg ved ikke hvorfor. 264 00:14:12.110 --> 00:14:12.770 Det ved du vel ikke. 265 00:14:13.210 --> 00:14:14.950 Hvorfor den er blevet 100% brændt. 266 00:14:15.050 --> 00:14:15.290 Ja. 267 00:14:15.710 --> 00:14:17.530 Nu er vi jo nået hen i den 268 00:14:17.530 --> 00:14:18.010 ende her. 269 00:14:18.610 --> 00:14:20.570 Og som vi kan se, så står de 270 00:14:20.570 --> 00:14:22.050 alle sammen på den rigtige side af stregen. 271 00:14:23.190 --> 00:14:24.650 Og mindst selvom ikke den her har en 272 00:14:24.650 --> 00:14:25.110 anden farve. 273 00:14:26.550 --> 00:14:27.310 Hvordan kan det være? 274 00:14:27.950 --> 00:14:28.810 Flasken har en anden farve. 275 00:14:29.150 --> 00:14:29.570 Den er rød. 276 00:14:30.250 --> 00:14:30.610 Flasken. 277 00:14:32.170 --> 00:14:33.970 De tre foregående var grønne. 278 00:14:34.110 --> 00:14:35.990 Og det er per tradition i området. 279 00:14:36.350 --> 00:14:39.350 Man har muselvine på grønne flasker. 280 00:14:39.450 --> 00:14:41.650 Og man har renskvine på brune flasker. 281 00:14:42.610 --> 00:14:44.470 Så er vi nu altså over i en 282 00:14:44.470 --> 00:14:45.170 renskvine. 283 00:14:46.590 --> 00:14:48.170 Jeg skal lige sige, at de her to, 284 00:14:49.050 --> 00:14:50.950 det er også renskvine på klare flasker. 285 00:14:51.010 --> 00:14:53.290 Det er altså noget, vi har bedt om. 286 00:14:53.370 --> 00:14:54.790 Af satsmæssige årsager. 287 00:14:55.150 --> 00:14:57.830 Så er det to tørre vine på klare 288 00:14:57.830 --> 00:14:58.350 flasker. 289 00:14:58.350 --> 00:15:00.750 Og så skildrer de sig så flot ud, 290 00:15:00.990 --> 00:15:01.730 når de har dem på hylden. 291 00:15:03.630 --> 00:15:06.470 Det næste vin, det er en kabinettkvalitet. 292 00:15:06.890 --> 00:15:08.810 Det er en lidt bedre kvalitet. 293 00:15:09.810 --> 00:15:13.810 Og det betyder så, at sukkerindholdet i druen 294 00:15:13.810 --> 00:15:16.190 på høsttidspunktet har været lidt højere, så må 295 00:15:16.190 --> 00:15:18.350 man betegne det som et kabinett. 296 00:15:19.450 --> 00:15:21.230 I det tyske vin, der laver man en 297 00:15:21.230 --> 00:15:23.430 kvalitetsbetegning efter, hvor meget sukker der er. 298 00:15:24.010 --> 00:15:24.170 Hvor meget sukker, ja. 299 00:15:25.750 --> 00:15:26.450 Skal vi ikke drive? 300 00:15:26.810 --> 00:15:27.270 Nej. 301 00:15:29.050 --> 00:15:31.150 Altså dens efter, hvor meget sukker der er 302 00:15:31.150 --> 00:15:31.330 i. 303 00:15:31.650 --> 00:15:33.130 Og dens efter høsttidspunkt. 304 00:15:33.610 --> 00:15:34.690 Men det hænger jo gerne sammen. 305 00:15:34.850 --> 00:15:36.830 Jo senere man høster, jo mere sukker der 306 00:15:36.830 --> 00:15:37.110 er i vinet. 307 00:15:37.710 --> 00:15:39.830 Det næste betegning, det hedder så spæglæse. 308 00:15:39.990 --> 00:15:42.830 Der betyder senhøst, og så igen afslæse. 309 00:15:46.310 --> 00:15:48.370 Som regel, det er ikke givet. 310 00:15:49.050 --> 00:15:50.890 Spæglæsen nej, og afslæsen heller. 311 00:15:50.990 --> 00:15:51.930 Men når vi kommer over i det, der 312 00:15:51.930 --> 00:15:54.670 hedder troppenbæren afslæse, så er vi over i, 313 00:15:54.830 --> 00:15:56.710 hvor produktionen er meget, meget lignende. 314 00:15:56.710 --> 00:15:59.170 Så sker det, at skallen på druerne knækker, 315 00:15:59.490 --> 00:16:03.050 og vandet i truen fordamper, og tilbage har 316 00:16:03.050 --> 00:16:08.150 du kun koncentrat af sukker og af frugtskoncentrater. 317 00:16:08.850 --> 00:16:10.550 Og derfor får du meget sødvin, meget meget 318 00:16:10.550 --> 00:16:11.470 koncentreret vin. 319 00:16:12.430 --> 00:16:13.210 Det er jo god vandsvand. 320 00:16:14.130 --> 00:16:15.290 Skal vi ikke prøve at snu den der 321 00:16:15.290 --> 00:16:15.590 først? 322 00:16:17.330 --> 00:16:18.170 Jo, det er også da dejligt. 323 00:16:24.520 --> 00:16:27.880 I nede fra Regenfald, siden der gennemgående laver 324 00:16:27.880 --> 00:16:32.400 kraftigere, betungere vine, men her har Deinhardt altså 325 00:16:32.400 --> 00:16:36.480 fornemt sig stadigvæk i meget frisk sødvin. 326 00:16:36.800 --> 00:16:37.820 Må jeg prøve at spørge en gang? 327 00:16:38.700 --> 00:16:40.680 Er der noget med, at det sødere vinen 328 00:16:40.680 --> 00:16:42.720 er, at det større alkoholprocent er derinde? 329 00:16:43.300 --> 00:16:44.260 Ikke nødvendigvis. 330 00:16:44.880 --> 00:16:45.480 Men generelt? 331 00:16:45.760 --> 00:16:46.440 Generelt ja. 332 00:16:47.220 --> 00:16:51.020 Det er cellerne, der omdanner sukkeret til alkohol. 333 00:16:51.320 --> 00:16:53.080 Og jo mere sukker, der er til at 334 00:16:53.080 --> 00:16:54.940 omdanne, jo mere alkohol kan der blive. 335 00:16:56.100 --> 00:16:57.920 Hvad holder de rent procent med? 336 00:16:57.920 --> 00:17:01.440 De her holder kun med 8-9 procent. 337 00:17:02.240 --> 00:17:04.660 De tyske viner holder ikke så meget. 338 00:17:04.760 --> 00:17:05.880 Hvad er det, hvis man kommer så op 339 00:17:05.880 --> 00:17:08.680 i, hvad hedder det, de rigtige? 340 00:17:09.200 --> 00:17:12.160 Torben Berner afslæser, at de holder kun en 341 00:17:12.160 --> 00:17:13.839 6-7 procent. 342 00:17:14.440 --> 00:17:15.780 Og det er, fordi man standsagerer en. 343 00:17:17.380 --> 00:17:21.000 Og fordi man tilsætter noget af den oprindelige 344 00:17:21.000 --> 00:17:24.359 druemost til vinen, inden den kommer til søndag. 345 00:17:27.920 --> 00:17:29.340 En frugt med flad. 346 00:17:31.680 --> 00:17:33.580 Den sidste vin, vi skal smage her, er 347 00:17:33.580 --> 00:17:34.340 en morgemuskat. 348 00:17:34.420 --> 00:17:35.600 Vil du fortælle lidt om den? 349 00:17:36.420 --> 00:17:41.040 Ja, det er druetype morgemuskat, og det er 350 00:17:41.040 --> 00:17:42.560 en meget krødret vin. 351 00:17:43.260 --> 00:17:47.200 Og på grund af druens smag, så virker 352 00:17:47.200 --> 00:17:48.220 den også sødelig. 353 00:17:48.920 --> 00:17:50.500 Så det er nærmest en dessertvin. 354 00:17:52.840 --> 00:17:57.600 De fleste kender nok muskat fra muskatdruer. 355 00:17:57.980 --> 00:18:00.960 Man kan købe druetypen som rent drue og 356 00:18:00.960 --> 00:18:02.660 spise som spisedrue. 357 00:18:03.020 --> 00:18:06.440 Og kender den krafted smagsretning, den har. 358 00:18:06.980 --> 00:18:08.020 Jeg synes, vi vil smage den. 359 00:18:09.000 --> 00:18:10.880 Så vil vi meget gerne have jeres vurdering 360 00:18:10.880 --> 00:18:11.140 af den. 361 00:18:14.020 --> 00:18:17.400 Det er en relativt ny vin i vores 362 00:18:17.400 --> 00:18:19.540 sortiment, men vi har haft stor succes med 363 00:18:19.540 --> 00:18:19.660 den. 364 00:18:20.660 --> 00:18:22.920 Den skilder sig væsentligt ud fra de andre, 365 00:18:23.100 --> 00:18:25.880 fordi druen er en helt anden drue end 366 00:18:25.880 --> 00:18:27.280 den, vi har smagt her. 367 00:18:30.320 --> 00:18:32.400 Og det er en bouquet. 368 00:18:33.580 --> 00:18:36.040 Ja, det er en helt anden smag. 369 00:18:38.400 --> 00:18:39.760 Så vil man nok blive overrasket, hvis man 370 00:18:39.760 --> 00:18:41.000 er vant til at købe tysk vin og 371 00:18:41.000 --> 00:18:42.060 køre den her med hjem. 372 00:18:42.300 --> 00:18:43.980 Man skal vide, hvad det er, og bruge 373 00:18:43.980 --> 00:18:45.860 den til det formål, som nu den her 374 00:18:45.860 --> 00:18:47.340 drue er velegnet til. 375 00:18:49.800 --> 00:18:50.600 Hvad er det, den er? 376 00:18:51.600 --> 00:18:51.920 Bitsvinepaté. 377 00:18:52.220 --> 00:18:53.780 Den vil den også være perfekt til. 378 00:18:54.220 --> 00:18:56.080 Og den kunne sagtens bruges også til andet 379 00:18:56.080 --> 00:18:56.420 end det, som jeg siger. 380 00:18:56.420 --> 00:18:57.360 Den er sødmodt, ja. 381 00:18:57.660 --> 00:18:58.960 Men den er overrasket meget værd. 382 00:19:00.880 --> 00:19:02.280 Det giver dig lige et minutter af, hvor 383 00:19:02.280 --> 00:19:04.740 vi skal placere den henne på stregeområdet. 384 00:19:05.020 --> 00:19:05.660 Så bruger jeg det jo. 385 00:19:06.000 --> 00:19:06.100 Ja. 386 00:19:06.760 --> 00:19:07.280 Så er vi her nu. 387 00:19:07.480 --> 00:19:07.800 Held bog. 388 00:19:08.420 --> 00:19:08.900 Skal jeg da gå ud? 389 00:19:09.100 --> 00:19:10.020 Det synes jeg godt passer. 390 00:19:11.800 --> 00:19:13.180 Hvis man skal tage sammenlignet med de andre, 391 00:19:13.280 --> 00:19:13.700 så skal man ikke. 392 00:19:13.760 --> 00:19:14.820 Man skal vurdere den her vin. 393 00:19:15.220 --> 00:19:16.800 Jeg vil trække den derovre tilbage. 394 00:19:18.920 --> 00:19:19.280 Halvvejsår. 395 00:19:21.560 --> 00:19:24.220 Nu har vi jo lagt en lidt voldsom 396 00:19:24.220 --> 00:19:26.580 stil over for Held bog de senere, efter 397 00:19:26.580 --> 00:19:27.940 vi begyndte at snakke om ledvindet. 398 00:19:28.960 --> 00:19:31.540 Vi er ligesom opmærkede af, at vi har 399 00:19:31.540 --> 00:19:32.840 folk, som siger, at vi godtager alt, hvad 400 00:19:32.840 --> 00:19:33.840 Held bog serverer. 401 00:19:34.520 --> 00:19:35.940 Og den lidt kraftige stil vil vi da 402 00:19:35.940 --> 00:19:37.780 godt køre videre. 403 00:19:38.720 --> 00:19:39.800 Skal jeg sætte den derhjemme? 404 00:19:39.980 --> 00:19:42.540 Selvom jeg synes, at jeg godt kan lide 405 00:19:42.540 --> 00:19:43.760 tør vin, så vil jeg godt trække den 406 00:19:43.760 --> 00:19:44.080 tilbage. 407 00:19:44.740 --> 00:19:46.100 Jeg synes afgørende, at det er en god 408 00:19:46.100 --> 00:19:47.060 vin, som du siger. 409 00:19:48.360 --> 00:19:49.300 Måske nok til det selv. 410 00:19:49.600 --> 00:19:50.540 Den overrasker mig også. 411 00:19:50.980 --> 00:19:51.800 Jeg er også helt sikker på det. 412 00:19:52.800 --> 00:19:53.740 Det er min søde tanke. 413 00:19:54.660 --> 00:19:56.160 Jeg er dog ikke nær så sød som 414 00:19:56.160 --> 00:19:56.500 den her. 415 00:19:56.720 --> 00:19:56.880 Nej. 416 00:19:59.600 --> 00:20:00.640 Den er nok lidt frisk. 417 00:20:00.700 --> 00:20:01.940 Den krydrer i druk, som du siger. 418 00:20:02.080 --> 00:20:03.780 Den er lidt frisk i smagen, selvom den 419 00:20:03.780 --> 00:20:04.000 er sød. 420 00:20:04.480 --> 00:20:05.820 Og det længere eftersmagen, synes jeg også. 421 00:20:08.900 --> 00:20:09.220 Rejul. 422 00:20:11.880 --> 00:20:12.460 Hvad siger du? 423 00:20:15.980 --> 00:20:18.900 Jeg vil nok sige, at jeg personligt godt 424 00:20:18.900 --> 00:20:20.000 kan lide tørre viner. 425 00:20:20.500 --> 00:20:25.460 Men bl.a. som en hyggevin, så vil 426 00:20:25.460 --> 00:20:29.900 jeg nok trække den tilbage til udgangspunktet her. 427 00:20:31.340 --> 00:20:33.480 Men personligt vil jeg nok foretrække en lidt 428 00:20:33.480 --> 00:20:34.020 mere tør vin. 429 00:20:35.480 --> 00:20:36.500 Kommer det på formålet? 430 00:20:36.860 --> 00:20:37.660 Det er korrekt, ja. 431 00:20:39.060 --> 00:20:40.300 Man kan jo sige, at med sådan en 432 00:20:40.300 --> 00:20:41.800 vin, så drikker man jo ikke så meget, 433 00:20:41.900 --> 00:20:44.320 fordi den hænger meget længe i smeltet. 434 00:20:45.560 --> 00:20:46.380 Og mætter, ja. 435 00:20:47.240 --> 00:20:48.720 Hvis man kan bruge det udtryk om vin. 436 00:20:49.880 --> 00:20:52.480 Jeg vil sige, at jeg blev meget positivt 437 00:20:52.480 --> 00:20:52.880 overrasket. 438 00:20:53.820 --> 00:20:55.660 Bortset fra risikeringen, så kommer den ikke til 439 00:20:55.660 --> 00:20:56.580 at nå et for mig. 440 00:20:56.940 --> 00:20:57.900 Og det er nok på grund af godt 441 00:20:57.900 --> 00:20:58.040 at vide. 442 00:20:59.820 --> 00:21:00.840 Du vil sige, at den skal hæve? 443 00:21:01.440 --> 00:21:01.960 For mig, ja. 444 00:21:02.420 --> 00:21:03.640 Jeg ved ikke, hvad det skal være for 445 00:21:03.640 --> 00:21:03.860 en risiko. 446 00:21:08.340 --> 00:21:08.660 Godt at høre.
Serie
Dato udgivet
Forfatter
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 647 823 2
Varighed tidskode
00:21:14:00
Varighed sekunder
1274
Båndnummer
1809
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet
Kommentarer