- Beaujolais Noevau kommer til Roskilde, vi er i Bone, Frankrig, hos Bouchard, hvor vinen fremstilles, og frigives
- Rødvin fra 1807
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:42.430 --> 00:02:11.100 Hvad betyder 2 00:02:11.100 --> 00:02:11.740 volatil aciditet? 3 00:02:12.060 --> 00:02:12.500 Volatil aciditet, ved du hvad det er? 4 00:02:13.120 --> 00:02:13.480 Nej. 5 00:02:15.080 --> 00:02:20.620 Det er aciditet, som du kan finde f 6 00:02:20.620 --> 00:02:21.840 .eks. i vinager. 7 00:02:23.380 --> 00:02:27.100 Hvis vi har for meget volatil aciditet, så 8 00:02:27.100 --> 00:02:28.340 er det ikke en god ting for vin. 9 00:02:29.280 --> 00:02:38.360 Hvad betyder det for vin? 10 00:02:38.680 --> 00:02:40.020 Det betyder, at det er en god ting 11 00:02:40.020 --> 00:02:40.680 for vin. 12 00:02:41.080 --> 00:02:44.540 Hvad betyder det for vin? 13 00:02:45.840 --> 00:02:47.680 Det betyder, at det er en god ting 14 00:02:47.680 --> 00:02:47.780 for vin. 15 00:02:48.320 --> 00:02:49.360 Hvad betyder det for vin? 16 00:02:50.040 --> 00:02:51.320 Det betyder, at det er en god ting 17 00:02:51.320 --> 00:02:51.680 for vin. 18 00:02:54.120 --> 00:02:55.080 Hvad betyder det for vin? 19 00:02:55.380 --> 00:02:55.520 Det betyder, at det er en god ting 20 00:02:55.520 --> 00:02:56.080 for vin. 21 00:02:56.840 --> 00:02:56.940 Hvad betyder det for vin? 22 00:02:56.940 --> 00:02:57.180 Det betyder, at det er en god ting 23 00:02:57.180 --> 00:02:57.340 for vin. 24 00:02:59.380 --> 00:03:00.360 Hvad betyder det for vin? 25 00:03:00.480 --> 00:03:01.500 Det betyder, at det er en god ting 26 00:03:01.500 --> 00:03:01.880 for vin. 27 00:03:02.440 --> 00:03:03.480 Hvad betyder det for vin? 28 00:03:03.520 --> 00:03:04.300 Det betyder, at det er en god ting 29 00:03:04.300 --> 00:03:05.020 for vin. 30 00:03:05.260 --> 00:03:06.240 Hvad betyder det for vin? 31 00:03:07.980 --> 00:03:09.040 Det betyder, at det er en god ting 32 00:03:09.040 --> 00:03:10.120 for vin. 33 00:03:11.980 --> 00:03:12.620 Hvad betyder det for vin? 34 00:03:12.620 --> 00:03:13.580 Det betyder, at det er en god ting 35 00:03:13.580 --> 00:03:13.840 for vin. 36 00:03:15.640 --> 00:03:16.520 Hvad betyder det for vin? 37 00:03:23.680 --> 00:03:25.080 Hvad betyder det for vin? 38 00:03:25.460 --> 00:03:28.060 Det betyder, at det er en god ting 39 00:03:28.060 --> 00:03:28.440 for vin. 40 00:03:28.440 --> 00:03:31.920 Hvad betyder det for vin? 41 00:03:32.820 --> 00:03:33.480 Det betyger, at afviklingen passerer behovet, så at 42 00:03:33.480 --> 00:03:35.620 vinet aftager et karakteristisk eftersløb. 43 00:03:49.090 --> 00:03:51.190 Hvis man kan have en vand for at 44 00:03:51.190 --> 00:03:53.710 give farven nogle typer farve, så bliver den 45 00:03:53.710 --> 00:03:58.750 føjet til konge, så bliver den dør af 46 00:03:58.750 --> 00:03:59.070 hvor man kan ligge. 47 00:04:38.650 --> 00:04:47.680 Det er meget varmt indefra og koldt udeni, 48 00:04:47.680 --> 00:04:50.140 og i de gamle tider var folk der 49 00:04:50.140 --> 00:04:52.980 hældte bagterne ud i nat og tog dem 50 00:04:52.980 --> 00:04:54.260 ned, så vi behøver ikke at gøre det 51 00:04:54.260 --> 00:04:54.620 nu. 52 00:04:55.460 --> 00:04:58.480 Og det er vanskeligt. 53 00:04:58.560 --> 00:05:00.620 Hvert år er der folk der dør på 54 00:05:00.620 --> 00:05:01.380 grund af karbon. 55 00:05:06.900 --> 00:05:09.620 Har du nogle 87 i det? 56 00:05:09.880 --> 00:05:10.820 Nej, det er færdigt. 57 00:05:10.980 --> 00:05:11.460 Det er færdigt? 58 00:05:11.540 --> 00:05:11.740 Ja. 59 00:05:11.980 --> 00:05:12.720 Hvor længe har det været? 60 00:05:13.700 --> 00:05:14.380 Sidste uge. 61 00:05:14.380 --> 00:05:15.180 Sidste uge? 62 00:05:15.320 --> 00:05:15.840 Ja. 63 00:05:16.140 --> 00:05:17.960 Nå, det er overhovedet i dag. 64 00:05:18.380 --> 00:05:19.020 I dag? 65 00:05:19.380 --> 00:05:19.780 Ja. 66 00:06:14.060 --> 00:06:31.050 Hvad kommer dit sidste 67 00:06:31.050 --> 00:06:31.350 kost? 68 00:06:32.150 --> 00:06:32.870 50. 69 00:06:33.890 --> 00:06:36.570 Og cirka 200-300 kroner. 70 00:06:38.850 --> 00:06:39.930 Og hvornår? 71 00:06:40.350 --> 00:06:40.830 Hvad? 72 00:06:40.930 --> 00:06:41.430 Hvornår bliver det? 73 00:06:41.430 --> 00:06:42.950 Hvornår skal det ikke lukke? 74 00:07:13.940 --> 00:07:15.380 Så banker han på dig for at være 75 00:07:15.380 --> 00:07:16.460 sikker på at der er lagt i den, 76 00:07:16.540 --> 00:07:16.640 ikke? 77 00:09:30.520 --> 00:09:30.840 Ikke. 78 00:12:40.980 --> 00:12:42.100 Hvad sku' det bliver gammelt nu? 79 00:12:46.400 --> 00:12:47.180 Gå ned med dig. 80 00:12:49.080 --> 00:12:50.300 Du kan jo gerne lave det, hvis du 81 00:12:50.300 --> 00:12:50.680 er sikker. 82 00:12:51.540 --> 00:12:52.120 Ja, du kan det. 83 00:12:53.440 --> 00:12:54.320 Vis helvede, mand. 84 00:12:56.880 --> 00:12:57.660 Det kan jeg ikke selv. 85 00:13:06.800 --> 00:13:07.760 Hvor er der tid nok? 86 00:13:08.940 --> 00:13:09.940 Hvor er der tid til nok? 87 00:13:12.560 --> 00:13:12.920 Fint. 88 00:13:13.100 --> 00:13:13.540 Godt taget. 89 00:13:13.540 --> 00:13:14.440 Godt taget. 90 00:13:40.020 --> 00:13:50.160 Det er 91 00:13:50.160 --> 00:13:50.680 varmt her. 92 00:13:51.380 --> 00:13:53.400 Det er en god temperatur til fermentation. 93 00:14:11.870 --> 00:14:13.070 Destillerede vand kom han i. 94 00:14:13.570 --> 00:14:14.850 Og så trak det ud. 95 00:14:18.090 --> 00:14:19.550 Sådan nogle billeder som dem her. 96 00:14:40.890 --> 00:14:41.570 Tak. 97 00:14:42.130 --> 00:14:42.230 Tak. 98 00:14:42.830 --> 00:14:43.630 Det er den stærkste. 99 00:14:44.370 --> 00:14:45.390 Det er den stærkste. 100 00:15:07.440 --> 00:15:09.080 Den er bedre. 101 00:15:09.560 --> 00:15:10.080 Ja. 102 00:15:11.180 --> 00:15:12.060 Den er mindre. 103 00:15:13.020 --> 00:15:16.620 Det er det, vi bruger til at... 104 00:15:19.420 --> 00:15:21.400 Er det din første gang? 105 00:15:21.660 --> 00:15:22.120 Nej. 106 00:15:22.940 --> 00:15:24.140 Jeg har været der flere gange. 107 00:15:24.580 --> 00:15:25.040 I Born? 108 00:15:25.340 --> 00:15:25.560 Ja. 109 00:15:26.700 --> 00:15:27.660 Hvor har du været? 110 00:15:29.900 --> 00:15:31.260 Åh, jeg kan ikke huske. 111 00:15:31.460 --> 00:15:32.160 Mange steder. 112 00:15:32.740 --> 00:15:33.700 Så hvis du ikke husker... 113 00:15:34.600 --> 00:15:37.940 Jeg gik og så mange steder rundt. 114 00:15:38.560 --> 00:15:39.120 Bordeaux. 115 00:15:41.400 --> 00:15:41.920 Spanien. 116 00:15:42.920 --> 00:15:45.340 Andre steder i Frankrig. 117 00:15:55.740 --> 00:15:57.420 Hvad er det der? 118 00:20:18.940 --> 00:20:25.360 Latter, Lassago? 119 00:20:40.260 --> 00:20:41.820 Ej, altså, du, jude... 120 00:20:41.820 --> 00:20:42.420 Ej, altså, du, jude... 121 00:20:42.420 --> 00:20:46.020 Vi holder dem her, og nogle gange sælger 122 00:20:46.020 --> 00:20:48.700 vi på auktion for en samarbejde. 123 00:20:48.720 --> 00:20:50.260 Men der er ikke virkelig en pris til 124 00:20:50.260 --> 00:20:50.580 at blive givet. 125 00:20:51.080 --> 00:20:52.300 Nogle mennesker er klar til at betale. 126 00:21:24.880 --> 00:21:28.480 Bouchard har den største samling fra 1865. 127 00:21:32.100 --> 00:21:39.860 Kan du bruge den største i Burgundy? 128 00:21:42.560 --> 00:21:44.280 Jeg har aldrig set så meget lys. 129 00:21:44.280 --> 00:21:47.060 De dårlige flasker har det svært. 130 00:21:47.680 --> 00:21:48.080 Ja. 131 00:22:08.440 --> 00:22:14.600 Værre end et dentistliv.
Serie
Dato udgivet
Forfatter
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 647 694 9
Varighed tidskode
00:22:24:00
Varighed sekunder
1344
Båndnummer
1769
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet
Kommentarer