TV-Køkkenet 17. august 1988

WEBVTT

1
00:01:07.910 --> 00:01:10.710
God aften, og velkommen i TV-Køkkenet.

2
00:01:11.290 --> 00:01:13.090
I aften skal vi se lidt på, hvordan

3
00:01:13.090 --> 00:01:14.970
man tilbereder mad i en ovn med damp.

4
00:01:15.650 --> 00:01:17.710
Det er noget, de professionelle har haft rådighed

5
00:01:17.710 --> 00:01:19.570
i årvis, og nu er der kommet en

6
00:01:19.570 --> 00:01:22.470
helt ny type ovn på markedet med dampsystem,

7
00:01:22.990 --> 00:01:24.810
og som er til at indrette i sit

8
00:01:24.810 --> 00:01:25.610
eget køkken derhjemme.

9
00:01:26.530 --> 00:01:28.810
Og vi har en professionel på området, nemlig

10
00:01:28.810 --> 00:01:31.710
køkkenchef Paul Ravnholdt fra Hotel Store Kro i

11
00:01:31.710 --> 00:01:34.390
Fredensborg, og han vil tilberede tre lækre ratter

12
00:01:34.390 --> 00:01:35.410
med os her i aften.

13
00:01:36.050 --> 00:01:36.830
Og hvad er det, vi skal lave?

14
00:01:36.830 --> 00:01:40.250
Jo, i aften har vi valgt at starte

15
00:01:40.250 --> 00:01:44.770
med en sultet havtaske, og den er sultet

16
00:01:44.770 --> 00:01:46.050
med honning og rødløg.

17
00:01:46.610 --> 00:01:51.610
Derefter laver vi en ovnpræsseret lammebog, der bliver

18
00:01:51.610 --> 00:01:55.830
serveret med majroser til, og som afrunding på

19
00:01:55.830 --> 00:01:59.570
måltid laver vi en rabat-portærte med æbler

20
00:01:59.570 --> 00:02:01.230
og kalvedåg.

21
00:02:01.470 --> 00:02:02.290
Det lyder lækkert.

22
00:02:03.270 --> 00:02:03.830
Skal vi gå i gang?

23
00:02:03.830 --> 00:02:04.990
Ja, jeg synes, vi skal gå i gang,

24
00:02:05.190 --> 00:02:07.410
og vi går i gang med havtasken.

25
00:02:07.830 --> 00:02:11.290
Vi har fået et stykke havtaske her, som

26
00:02:11.290 --> 00:02:15.790
er skåret på tværs af halen.

27
00:02:15.890 --> 00:02:17.530
Det er sådan på havtasken, der er det

28
00:02:17.530 --> 00:02:20.990
prættetalt udelukkende halen, vi benytter.

29
00:02:21.930 --> 00:02:25.750
Og den skal i første omgang befries for

30
00:02:25.750 --> 00:02:28.910
senere og hender, der sidder her ovenpå.

31
00:02:30.750 --> 00:02:33.970
Den tørrer vi af i første omgang på

32
00:02:33.970 --> 00:02:34.570
denne måde.

33
00:02:35.090 --> 00:02:36.570
Lige med en kniv, det er ikke så

34
00:02:36.570 --> 00:02:37.050
svært.

35
00:02:37.830 --> 00:02:39.070
Der er ikke rigtig nogen ben i den?

36
00:02:40.410 --> 00:02:42.670
Der er lige rygraden, som man kan se

37
00:02:42.670 --> 00:02:42.930
her.

38
00:02:43.430 --> 00:02:45.610
Og der går vi ned på først den

39
00:02:45.610 --> 00:02:49.390
ene side, og så vender vi den om

40
00:02:49.390 --> 00:02:53.450
og går ned forbi her på den anden

41
00:02:53.450 --> 00:02:53.670
side.

42
00:02:53.670 --> 00:02:56.430
Og det der er faktisk det eneste, man

43
00:02:56.430 --> 00:02:59.650
ikke kan bruge på havtasken.

44
00:03:00.710 --> 00:03:05.470
Så skal vi lige have det sidste af

45
00:03:05.470 --> 00:03:05.770
her.

46
00:03:06.950 --> 00:03:10.050
Der sidder altid lidt, hvor man har tukket

47
00:03:10.050 --> 00:03:11.130
skinnet af.

48
00:03:14.450 --> 00:03:18.420
Den skal dampes i ovnen?

49
00:03:18.740 --> 00:03:22.480
Jo, vi damper den i ovnen.

50
00:03:23.540 --> 00:03:28.940
Vi laver nogle lameller på cirka 1 cm

51
00:03:28.940 --> 00:03:33.720
tykkelse, og så i den længde, havtaskehalen har.

52
00:03:33.880 --> 00:03:36.140
De bliver cirka 5 cm.

53
00:03:40.410 --> 00:03:43.730
Jeg har smurt et fad med smør.

54
00:03:46.330 --> 00:03:48.270
Og ovnen er jo fyldt med damp.

55
00:03:48.510 --> 00:03:51.410
Hvis du så vil begynde at lægge dem

56
00:03:51.410 --> 00:03:51.630
op.

57
00:03:51.990 --> 00:03:53.290
Skal de bare ligge ved siden af hinanden?

58
00:03:53.290 --> 00:03:55.310
Ja, de må helst ikke røre hinanden, for

59
00:03:55.310 --> 00:04:00.050
ved dampningen trækker der visse æggehvide stoffer ud,

60
00:04:00.150 --> 00:04:02.190
og så kan de hænge sammen.

61
00:04:02.890 --> 00:04:05.050
Så prøv at få lidt afstand imellem dem.

62
00:04:10.730 --> 00:04:12.910
Og som man kan se, så er havtasken

63
00:04:12.910 --> 00:04:16.690
en meget fast fisk.

64
00:04:18.470 --> 00:04:21.430
Og det vil sige, at den er virkelig

65
00:04:21.430 --> 00:04:23.430
drøg i brug.

66
00:04:23.430 --> 00:04:28.110
Man skal ikke bruge ret meget til sådan

67
00:04:28.110 --> 00:04:30.310
en forret, som vi vil lave her.

68
00:04:30.490 --> 00:04:37.350
Jeg beregner cirka 75 gram i råvægt.

69
00:04:38.510 --> 00:04:40.090
Det er jo en lidt dyr fisk, men

70
00:04:40.090 --> 00:04:42.870
så kan man sige, at når den netop

71
00:04:42.870 --> 00:04:44.150
er så drøg, så er det måske ikke

72
00:04:44.150 --> 00:04:46.770
så dyrt, for der er ikke så meget

73
00:04:46.770 --> 00:04:47.310
spild på.

74
00:04:47.470 --> 00:04:48.210
Det er rigtig nok.

75
00:04:49.650 --> 00:04:52.110
Og man skal også være opmærksom på, fordi

76
00:04:52.110 --> 00:04:54.690
den er så forholdsvis fast i det, så

77
00:04:54.690 --> 00:04:58.170
skal man beregne lidt længere tilberedningstid, end man

78
00:04:58.170 --> 00:05:01.310
ellers normalt ville tro, at en fisk skal

79
00:05:01.310 --> 00:05:01.490
have.

80
00:05:01.630 --> 00:05:05.250
Så vi damper denne fisk i første omgang

81
00:05:05.250 --> 00:05:07.430
i ovnen i cirka to minutter.

82
00:05:08.670 --> 00:05:10.850
Og derefter så tager vi den ud og

83
00:05:10.850 --> 00:05:13.950
overhælder den med varmt lage, som vi vil

84
00:05:13.950 --> 00:05:14.790
lave i mellemtiden.

85
00:05:15.230 --> 00:05:18.670
Jeg synes ikke, at vi skal komme særlig

86
00:05:18.670 --> 00:05:18.910
høj på den.

87
00:05:18.910 --> 00:05:21.330
Så sætter vi den i ovnen, som står

88
00:05:21.330 --> 00:05:21.750
og damper.

89
00:05:22.210 --> 00:05:26.190
I mellemtiden kan vi så sætte lagen over.

90
00:05:32.500 --> 00:05:35.580
Vi skal bruge dansk honning.

91
00:05:39.140 --> 00:05:40.740
Vi skal bruge lidt hvidvin.

92
00:05:41.960 --> 00:05:43.320
Jeg ved ikke, hvis du vil hælde et

93
00:05:43.320 --> 00:05:44.740
par deciliter hvidvin op?

94
00:05:44.920 --> 00:05:45.040
Ja.

95
00:05:56.530 --> 00:05:57.310
Et par.

96
00:05:57.570 --> 00:05:58.270
Jeg tager et andet.

97
00:06:03.530 --> 00:06:08.290
Cirka en centiliter hvidvinadkede.

98
00:06:08.290 --> 00:06:09.510
Jeg tager sådan en seskede.

99
00:06:09.810 --> 00:06:11.050
Det passer meget godt.

100
00:06:13.310 --> 00:06:14.950
Så skal vi bruge lidt rødløg.

101
00:06:16.170 --> 00:06:19.050
Og så skal vi have to skægfulde honning

102
00:06:19.050 --> 00:06:19.610
i.

103
00:06:20.310 --> 00:06:23.430
I mellemtiden skal jeg skære løgene.

104
00:06:24.010 --> 00:06:26.870
Dem deler vi i første omgang, og så

105
00:06:26.870 --> 00:06:29.350
skærer vi dem på langs.

106
00:06:29.350 --> 00:06:31.250
Det vil sige, at de hænger sig sammen

107
00:06:31.250 --> 00:06:32.870
i den ene ende.

108
00:06:42.070 --> 00:06:43.490
Du skal koge op det her?

109
00:06:43.630 --> 00:06:46.430
Det skal jeg bare lige koge, så honningen

110
00:06:46.430 --> 00:06:50.830
bliver opløst, og vi får rødløgene lige så

111
00:06:50.830 --> 00:06:51.830
varmebehandlet.

112
00:06:53.490 --> 00:06:56.430
Det kan vi komme i med det samme.

113
00:07:03.000 --> 00:07:05.820
Jeg tror, at vi tager et halvt løg

114
00:07:05.820 --> 00:07:06.080
mere.

115
00:07:06.240 --> 00:07:08.620
Nu er de ikke så store, dem her.

116
00:07:19.030 --> 00:07:24.590
Denne lage er en, man kan forberede dagen

117
00:07:24.590 --> 00:07:26.930
før eller to dage før at have stående.

118
00:07:26.930 --> 00:07:29.430
Jeg vil næsten sige, at hvis man får

119
00:07:29.430 --> 00:07:32.950
lov at stå og trække, så får man

120
00:07:32.950 --> 00:07:34.890
mere aroma i den.

121
00:07:35.530 --> 00:07:37.810
Nu skal vi lige have den oppe og

122
00:07:37.810 --> 00:07:41.790
koge, og så passer det med, at fisken

123
00:07:41.790 --> 00:07:44.350
er færdigdampet i ovnen.

124
00:07:45.010 --> 00:07:46.450
Vi kunne måske lige fortælle lidt om, hvad

125
00:07:46.450 --> 00:07:48.670
fordelen er ved, at vi damper den derinde

126
00:07:48.670 --> 00:07:48.970
i ovnen.

127
00:07:49.680 --> 00:07:53.650
Det er jo lidt noget med, at man

128
00:07:53.650 --> 00:07:55.810
bevarer saften inde i fisken.

129
00:07:56.750 --> 00:08:01.230
Man bevarer saften i fisken, og derved bevarer

130
00:08:01.230 --> 00:08:07.970
man også næringsstofferne, mineraler og vitaminer i den.

131
00:08:07.970 --> 00:08:12.850
Og udseendet, som også er en stor del

132
00:08:12.850 --> 00:08:17.790
af et vellykket måltid, bliver også væsentligt bedre

133
00:08:17.790 --> 00:08:20.410
ved at dampe i en ovn.

134
00:08:21.990 --> 00:08:23.770
Jeg tror, at vi er lige før, at

135
00:08:23.770 --> 00:08:24.130
vi er der.

136
00:08:24.990 --> 00:08:27.390
Jeg kan lige ryge det lidt op her.

137
00:08:35.360 --> 00:08:37.720
Og så skal den her ret i virkeligheden

138
00:08:37.720 --> 00:08:38.460
serveres kold?

139
00:08:38.460 --> 00:08:38.840
Ja.

140
00:08:39.880 --> 00:08:41.880
Så den står og trækker med lagene indtil

141
00:08:41.880 --> 00:08:42.280
det er klar?

142
00:08:42.880 --> 00:08:45.220
Ja, og det er som sagt en, vi

143
00:08:45.220 --> 00:08:51.520
udmærket kan forberede i løbet af eftermiddagen, så

144
00:08:51.520 --> 00:08:55.420
den kan stå et par timer til om

145
00:08:55.420 --> 00:08:57.200
aftenen, og så kan man anrette den lige

146
00:08:57.200 --> 00:08:59.060
før man serverer den.

147
00:09:00.580 --> 00:09:03.240
Og det vil vi benytte os af her,

148
00:09:03.800 --> 00:09:08.020
at i mellemtiden, imens fisken damper færdigt, og

149
00:09:08.020 --> 00:09:10.980
lagene bliver kogt op, så vil jeg gå

150
00:09:10.980 --> 00:09:14.500
i gang med at forberede hovedretten.

151
00:09:15.700 --> 00:09:16.940
Det var noget med en lammebog.

152
00:09:17.140 --> 00:09:18.980
Ja, hvis du lige vil tage den.

153
00:09:20.040 --> 00:09:21.640
Den er flot.

154
00:09:22.200 --> 00:09:24.920
Det er en fin lammebog, vi har fået

155
00:09:24.920 --> 00:09:25.400
fat i.

156
00:09:26.100 --> 00:09:30.100
Og den skal vi have udbenet, og der

157
00:09:30.100 --> 00:09:33.240
er flere måder at gøre det på.

158
00:09:33.900 --> 00:09:35.960
Jeg har lært det på en måde, og

159
00:09:35.960 --> 00:09:37.520
den vil jeg så vise jer.

160
00:09:38.760 --> 00:09:43.900
Man har her på indersiden, der sidder bogbladet.

161
00:09:44.180 --> 00:09:46.900
Det kan man se konjunkturen af hernede.

162
00:09:47.300 --> 00:09:48.820
Den skal man ned og have fat i.

163
00:09:48.820 --> 00:09:51.960
Det vil sige, at vi laver et snit

164
00:09:51.960 --> 00:09:56.980
ned til bogbladet.

165
00:09:57.120 --> 00:10:00.940
Følger det ud til begge sider.

166
00:10:04.950 --> 00:10:05.870
Jeg tager lige fisken ud.

167
00:10:06.090 --> 00:10:09.130
Ja, det er nok ved at være på

168
00:10:09.130 --> 00:10:09.610
de tider.

169
00:10:10.970 --> 00:10:13.450
Og der kan man se dampen fra ovnen.

170
00:10:24.360 --> 00:10:27.660
Og nu kan I se, at her har

171
00:10:27.660 --> 00:10:30.540
vi så bogbladet.

172
00:10:31.260 --> 00:10:33.720
Det skal vi så have løsnet i ledet.

173
00:10:37.700 --> 00:10:40.760
Det sidder i en ledkapsel heroppe.

174
00:10:44.520 --> 00:10:48.160
Det kan godt sidde fast.

175
00:10:49.160 --> 00:10:51.340
Og jeg er ikke i tvivl om, at

176
00:10:51.340 --> 00:10:54.880
de kan få deres slagter til at hjælpe

177
00:10:54.880 --> 00:10:57.000
dem med at udbene den, hvis de ikke

178
00:10:57.000 --> 00:10:58.780
har mål på at gå i gang med

179
00:10:58.780 --> 00:10:58.920
det.

180
00:10:59.660 --> 00:11:02.140
Hvis man er lidt tålmodig, og ikke mindst

181
00:11:02.140 --> 00:11:05.760
lidt forsigtig med sine fingre, så er det

182
00:11:05.760 --> 00:11:08.600
ikke de store problemer, man kan komme ud

183
00:11:08.600 --> 00:11:08.760
for.

184
00:11:09.280 --> 00:11:10.420
Skal jeg lige hælde det her på?

185
00:11:10.640 --> 00:11:12.600
Ja, hvis du vil hælde det henover.

186
00:11:16.320 --> 00:11:20.180
Så kan det til side hældes lidt køligt,

187
00:11:21.300 --> 00:11:23.200
og så kan det få lov at trække

188
00:11:23.200 --> 00:11:27.040
så længe, indtil vi anretter.

189
00:11:33.940 --> 00:11:36.640
Så er bogbladet ude.

190
00:11:37.440 --> 00:11:44.630
Så skal vi have fat i det overbenede.

191
00:11:45.930 --> 00:11:50.850
Den kan man ligesom ved bogbladet skære ned

192
00:11:50.850 --> 00:11:52.470
langs på begge sider.

193
00:11:54.460 --> 00:11:57.420
Sørg for ikke at gå for meget ind

194
00:11:57.420 --> 00:11:58.780
i det reelle kød.

195
00:12:00.920 --> 00:12:03.960
Pas på, at der ikke bliver hængende for

196
00:12:03.960 --> 00:12:05.640
meget på benet.

197
00:12:10.990 --> 00:12:12.670
Jeg stiller ovnen ind til, at den skal

198
00:12:12.670 --> 00:12:17.030
kunne stege med lidt damp.

199
00:12:17.450 --> 00:12:20.790
Det er det der intervallstegning, hvor man tilbyder

200
00:12:20.790 --> 00:12:21.750
damp en gang imellem.

201
00:12:21.750 --> 00:12:26.550
Den nye ovne har sin virkelig forårsede frem

202
00:12:26.550 --> 00:12:27.990
for normale husmåder.

203
00:12:28.850 --> 00:12:35.710
Ovnen har et gum, som tilsætter 25%

204
00:12:35.710 --> 00:12:42.070
damp, samtidig med at varmluftovnen kører.

205
00:12:42.610 --> 00:12:46.310
Det vil sige, at man får et produkt

206
00:12:46.310 --> 00:12:51.550
ud af det, som har væsentlig mere saft

207
00:12:51.550 --> 00:12:53.390
og fugtighed i sig.

208
00:12:53.510 --> 00:12:56.390
Det har især betydning ved sådan noget, som

209
00:12:56.390 --> 00:13:02.710
magert lam, kalvekød og fjerkræ, som ellers godt

210
00:13:02.710 --> 00:13:08.230
kan virke tørt, hvis det bliver tilberedt i

211
00:13:08.230 --> 00:13:09.490
en almindelig ovne.

212
00:13:09.490 --> 00:13:13.530
Nu har jeg fået det sidste ben, vi

213
00:13:13.530 --> 00:13:14.010
skal have væk.

214
00:13:14.570 --> 00:13:17.670
Det kan enten brækkes ud, eller man kan

215
00:13:17.670 --> 00:13:19.330
skære det ud.

216
00:13:20.590 --> 00:13:22.310
Jeg skal være den første til at indrømme,

217
00:13:22.390 --> 00:13:24.930
at det kræver lidt håndelag.

218
00:13:25.050 --> 00:13:25.850
Du har håndelag.

219
00:13:26.190 --> 00:13:27.850
Jeg har skyllet på sælden nu.

220
00:13:29.610 --> 00:13:31.270
Så skal vi have plukket det.

221
00:13:32.270 --> 00:13:37.050
Hvis du vil sætte de nye toffler over,

222
00:13:38.090 --> 00:13:42.610
så kan de blive færdige samtidig.

223
00:13:43.570 --> 00:13:52.960
Vi plukker bare de værste

224
00:13:52.960 --> 00:13:54.200
stelke af.

225
00:14:01.890 --> 00:14:03.890
Jeg tror, at der er nok der.

226
00:14:06.030 --> 00:14:09.630
Og så kommer det, der nok vil volde

227
00:14:09.630 --> 00:14:13.170
lidt vanskelighed, at det er at få parcelen

228
00:14:13.170 --> 00:14:18.030
placeret så jævnt som overhovedet muligt indeni, og

229
00:14:18.030 --> 00:14:23.470
derefter bundet bogen op, så den er nogenlunde

230
00:14:23.470 --> 00:14:25.650
ensartet tyk over det hele.

231
00:14:25.650 --> 00:14:29.390
Der har vi benet, der sidder her.

232
00:14:30.270 --> 00:14:34.330
Så lægger man det og samler det som

233
00:14:34.330 --> 00:14:37.590
en rullepølse, som vi nu lader gøre.

234
00:14:39.070 --> 00:14:45.390
Så har man en lille bindegarn, som bliver

235
00:14:45.390 --> 00:14:48.630
bundet i den ene ende.

236
00:14:57.040 --> 00:15:00.640
Så snørrer man den stille og roligt op

237
00:15:00.640 --> 00:15:02.240
igennem.

238
00:15:03.240 --> 00:15:06.400
Der behøver ikke at være mere end fire

239
00:15:06.400 --> 00:15:10.960
eller fem løkker i løbet af den.

240
00:15:11.320 --> 00:15:14.080
Den skal bare holde sig sammen, imens den

241
00:15:14.080 --> 00:15:16.200
får den første varmepåvirkning.

242
00:15:19.770 --> 00:15:21.390
Jeg tager en lille flaske til den.

243
00:15:29.780 --> 00:15:31.340
Nu behøver man jo ikke at brune den

244
00:15:31.340 --> 00:15:32.260
af på en pande.

245
00:15:32.440 --> 00:15:33.280
Det er jo noget med, at den oven

246
00:15:33.280 --> 00:15:35.600
også kan, på grund af den varme luft,

247
00:15:36.360 --> 00:15:38.680
at den hurtigt bliver lukket og brunet på

248
00:15:38.680 --> 00:15:39.200
alle sider.

249
00:15:39.480 --> 00:15:41.620
Det har nemlig den fordel, at vi kan

250
00:15:41.620 --> 00:15:46.540
gøre det på en normal processering.

251
00:15:46.540 --> 00:15:48.740
I den nye oven vil man brune emnet

252
00:15:48.740 --> 00:15:53.280
af først, og man vil brune sine urter

253
00:15:53.280 --> 00:15:54.320
af først.

254
00:15:54.660 --> 00:15:58.920
I den nye oven kan man lægge urterne

255
00:15:58.920 --> 00:16:00.560
ned i fadet.

256
00:16:00.900 --> 00:16:12.160
Det er løg, celeri og gullerødder, som

257
00:16:12.160 --> 00:16:12.680
vi har valgt her.

258
00:16:14.520 --> 00:16:20.600
Oven på processeringsladet lægger vi så lammeborgen.

259
00:16:21.740 --> 00:16:25.420
Den ligger nu der og kan forhåbentlig være

260
00:16:25.420 --> 00:16:25.560
der.

261
00:16:26.920 --> 00:16:33.020
Så bruner vi den af på varm luft

262
00:16:33.020 --> 00:16:36.180
i 5-6 minutter.

263
00:16:38.120 --> 00:16:42.960
Derefter hælder vi vin på, der skal til,

264
00:16:43.380 --> 00:16:45.800
og så intervallsteger vi den.

265
00:16:47.000 --> 00:16:49.680
Så sætter vi den her over på varm

266
00:16:49.680 --> 00:16:49.860
luft?

267
00:16:50.280 --> 00:16:50.900
Ja, på varm luft.

268
00:17:01.230 --> 00:17:06.099
Den skal have et sted i 5-7

269
00:17:06.099 --> 00:17:06.500
minutter.

270
00:17:06.500 --> 00:17:10.420
Så er den brun og lægger på oversiden,

271
00:17:10.680 --> 00:17:14.760
og så sætter vi ovnen tilbage på intervalltilberedningen.

272
00:17:15.520 --> 00:17:18.660
Samtidig med at vi tilføjer lidt vin.

273
00:17:19.700 --> 00:17:23.380
Så skal den processeres i ca.

274
00:17:24.560 --> 00:17:26.680
20 minutter derudover.

275
00:17:29.000 --> 00:17:32.160
Vi skulle så have lavet lidt majrosauté.

276
00:17:33.220 --> 00:17:37.420
Nu ved jeg, at majroen ikke er så

277
00:17:37.420 --> 00:17:40.560
velkendt herhjemme, som den er i udlandet.

278
00:17:40.640 --> 00:17:42.640
Men den er der heldigvis ved en indpas.

279
00:17:43.180 --> 00:17:48.920
Majroen er en meget degradativ frugt, som ligger

280
00:17:48.920 --> 00:17:50.700
der i helt tilstand.

281
00:17:51.690 --> 00:17:57.000
Vi vil benytte den som en sauté sammen

282
00:17:57.000 --> 00:17:59.360
med rød peberfrugt.

283
00:18:00.280 --> 00:18:07.420
Jeg skærer den i halve, og derefter skærer

284
00:18:07.420 --> 00:18:09.520
jeg den i tykke skiver.

285
00:18:09.940 --> 00:18:13.680
Hvis du så imens vil sætte en kasserole

286
00:18:13.680 --> 00:18:14.860
over med lidt smør.

287
00:18:20.970 --> 00:18:22.910
Jeg tænkte på, om jeg skulle lægge lidt

288
00:18:22.910 --> 00:18:23.770
vin på stegen?

289
00:18:24.290 --> 00:18:25.910
Jo, det ville være en god tændelse.

290
00:18:25.910 --> 00:18:26.010
Hvor meget var det?

291
00:18:26.570 --> 00:18:27.610
Der skal ca.

292
00:18:27.910 --> 00:18:29.030
2 dl.

293
00:18:29.630 --> 00:18:30.930
Fordi du har set, at den er blevet

294
00:18:30.930 --> 00:18:31.210
brun?

295
00:18:31.390 --> 00:18:32.470
Ja, den er blevet brun.

296
00:18:41.120 --> 00:18:43.060
Du har et udmærket øjemål.

297
00:18:45.400 --> 00:18:47.120
Så lykker den sig, og jeg har sat

298
00:18:47.120 --> 00:18:48.620
den over på intervallprogrammet.

299
00:18:51.720 --> 00:18:53.220
Smøret skal ikke brunes?

300
00:18:53.520 --> 00:18:57.160
Nej, det skal bare smelte uden at tage

301
00:18:57.160 --> 00:18:57.740
farve.

302
00:19:02.270 --> 00:19:08.050
Så tager vi den røde peberfrugt, og skærer

303
00:19:08.050 --> 00:19:08.990
toppen af.

304
00:19:09.690 --> 00:19:17.610
Så skal vi have kernehusene og frøene ud.

305
00:19:20.760 --> 00:19:21.820
Vi halverer dem.

306
00:19:25.420 --> 00:19:26.960
Kan jeg begynde med dem?

307
00:19:27.140 --> 00:19:32.360
Ja, de skal have lidt længere end peberfrugten,

308
00:19:32.480 --> 00:19:34.260
så det passer meget fint.

309
00:19:53.590 --> 00:19:58.390
Så kan du komme dem på, når du

310
00:19:58.390 --> 00:20:01.210
har suget lidt af fedtstoffet.

311
00:20:03.690 --> 00:20:07.330
Lige inden de er færdige, skal de krydres

312
00:20:07.330 --> 00:20:09.410
med lidt sesam og peber.

313
00:20:10.590 --> 00:20:12.310
Hvordan har kartoflerne det?

314
00:20:15.350 --> 00:20:17.670
De er knap og godt færdige endnu.

315
00:20:17.730 --> 00:20:19.190
Det er jo de første nye danske.

316
00:20:20.190 --> 00:20:21.210
Så bliver det lækkert.

317
00:20:25.910 --> 00:20:32.090
Så imens stegen recyclerer, så synes jeg, at

318
00:20:32.090 --> 00:20:33.830
vi stille og roligt skal gå i gang

319
00:20:33.830 --> 00:20:36.690
med at forberede at recyclere den.

320
00:20:37.970 --> 00:20:42.730
Det vil sige, at vi skal have dampet

321
00:20:42.730 --> 00:20:45.450
lidt rabarber.

322
00:20:45.670 --> 00:20:49.030
Dem har jeg skåret ud i stykker på

323
00:20:49.030 --> 00:20:49.390
ca.

324
00:20:49.450 --> 00:20:50.210
1 cm.

325
00:20:50.930 --> 00:20:54.310
Derudover skal vi bruge lidt æbletærn.

326
00:20:54.670 --> 00:20:58.570
Der har jeg taget et æble, som vi

327
00:20:58.570 --> 00:21:01.850
lige skærer i tærn.

328
00:21:07.870 --> 00:21:10.710
Hvad damper vi frugten i?

329
00:21:11.530 --> 00:21:20.910
Frugten damper vi i lidt calvador, lidt sukker

330
00:21:20.910 --> 00:21:22.810
og lidt smør.

331
00:21:23.690 --> 00:21:27.170
Det skal ikke andet lige dampe op.

332
00:21:29.150 --> 00:21:34.290
Rabarberne er meget modtagelige for varmeforvirkningen, så de

333
00:21:34.290 --> 00:21:40.170
skal ikke andet lige svinges rundt.

334
00:21:40.950 --> 00:21:41.870
Jeg tror, at det holder der.

335
00:21:44.550 --> 00:21:45.810
Så har du til at stamme lidt smør?

336
00:21:46.090 --> 00:21:46.270
Ja.

337
00:21:51.580 --> 00:22:00.160
I mellemtiden har vi bagt en mørdejstærtebund, som

338
00:22:00.160 --> 00:22:02.700
vi skal benytte til rabarberstærten.

339
00:22:04.080 --> 00:22:07.600
Den er lavet af en helt almindelig mørdej.

340
00:22:08.020 --> 00:22:14.680
Det er en meget nem og forholdsvis billig

341
00:22:14.680 --> 00:22:17.780
stærtebund at fremstille.

342
00:22:17.780 --> 00:22:21.380
Og det er også en, der kan holde

343
00:22:21.380 --> 00:22:21.520
sig.

344
00:22:22.620 --> 00:22:27.200
Man kan sagtens bage både to og tre

345
00:22:27.200 --> 00:22:31.260
og have dem stålende flere dage, uden at

346
00:22:31.260 --> 00:22:32.320
der sker noget i dem.

347
00:22:36.500 --> 00:22:37.840
En spiseskefuld sukker.

348
00:22:38.060 --> 00:22:40.880
Ja, en spiseskefuld sukker lige henover.

349
00:22:40.880 --> 00:22:42.400
Hvornår kommer man calvadoren på?

350
00:22:42.400 --> 00:22:48.360
Når sukkeret begynder at karamellisere, så synes jeg,

351
00:22:48.440 --> 00:22:49.720
at det skal komme calvadoren på.

352
00:22:50.080 --> 00:22:54.720
Der skal man regne med cirka 1000 cm,

353
00:22:54.920 --> 00:22:57.020
og så er det meget fint.

354
00:22:57.920 --> 00:22:58.800
Jeg tror, at der er et stræd i

355
00:22:58.800 --> 00:22:58.900
den.

356
00:22:58.900 --> 00:22:59.360
Skal vi ikke gøre det?

357
00:22:59.880 --> 00:23:00.720
Jo, lad os gøre det.

358
00:23:01.700 --> 00:23:03.980
Det er sådan en sød lille flaske.

359
00:23:05.120 --> 00:23:05.900
Skal det være nu?

360
00:23:06.300 --> 00:23:06.540
Ja.

361
00:23:08.300 --> 00:23:08.940
Og så låg på?

362
00:23:08.940 --> 00:23:11.900
Så lå på, og så lad det stå

363
00:23:11.900 --> 00:23:12.680
og dampe op.

364
00:23:12.800 --> 00:23:13.720
Ej, hvor er det duft.

365
00:23:13.920 --> 00:23:14.680
Det er utroligt.

366
00:23:15.960 --> 00:23:16.400
Lækkert.

367
00:23:16.500 --> 00:23:17.180
Jeg skruer lige lidt mere.

368
00:23:17.520 --> 00:23:19.300
Så finder jeg en sigte her.

369
00:23:20.360 --> 00:23:24.820
Bagefter skal vi lige have sigtet vædderne fra.

370
00:23:25.200 --> 00:23:27.440
Det vil sige de dyre dråber.

371
00:23:27.440 --> 00:23:28.860
Dem skal vi lige have sigtet fra.

372
00:23:30.800 --> 00:23:36.080
Og vi har en lille smule sjællertine.

373
00:23:36.600 --> 00:23:37.040
Husglas.

374
00:23:37.040 --> 00:23:38.400
Ja, også kaldet husglas.

375
00:23:39.260 --> 00:23:42.380
Og det er blevet skyllet, og det opløser

376
00:23:42.380 --> 00:23:45.520
vi så i den væde, vi sigter fra.

377
00:23:46.100 --> 00:23:47.680
Det er for lige at få lidt hold

378
00:23:47.680 --> 00:23:51.980
i den krem, der skal på tærten.

379
00:23:55.280 --> 00:23:57.440
Og det må være lige for, at de

380
00:23:57.440 --> 00:23:57.540
vil være der.

381
00:23:57.540 --> 00:23:58.380
Det er faktisk lige for, tror jeg.

382
00:23:58.380 --> 00:23:59.300
Ja, det er også.

383
00:23:59.800 --> 00:24:01.760
De må godt være lige med lidt bid

384
00:24:01.760 --> 00:24:02.120
i, ikke?

385
00:24:02.120 --> 00:24:09.150
Hvis jeg lige tager en skrubber her, så

386
00:24:09.150 --> 00:24:09.990
kan jeg lige tage ...

387
00:24:09.990 --> 00:24:10.570
Kan du se det?

388
00:24:13.080 --> 00:24:14.180
Ej, det dufter godt.

389
00:24:14.520 --> 00:24:15.460
Det glæder jeg mig til.

390
00:24:15.800 --> 00:24:17.720
Så kan man virkelig mærke ...

391
00:24:18.440 --> 00:24:20.080
Der sker ikke ret meget til, at det

392
00:24:20.080 --> 00:24:21.340
der kalvede ...

393
00:24:21.340 --> 00:24:25.400
Nej, man kan mærke æblearomen, både fra de

394
00:24:25.400 --> 00:24:28.640
friske æbler og ikke mindst fra kalvedårene.

395
00:24:29.000 --> 00:24:30.200
Hvis du vil hjælpe mig med det.

396
00:24:35.260 --> 00:24:37.260
Så har vi her ...

397
00:24:44.020 --> 00:24:47.240
De skal så lige stå og dampe lidt

398
00:24:47.240 --> 00:24:48.480
af, inden vi vender det ned i.

399
00:24:49.060 --> 00:24:51.120
Og så har jeg husbladsen her.

400
00:24:52.260 --> 00:24:55.600
Imens den endnu er så varm, så kommer

401
00:24:55.600 --> 00:24:57.260
jeg det ned i og får det opløst.

402
00:25:03.320 --> 00:25:04.400
Og så noget med noget flødeskov?

403
00:25:04.520 --> 00:25:04.700
Ja.

404
00:25:05.560 --> 00:25:06.660
Det har jeg pisket på varmen.

405
00:25:06.660 --> 00:25:16.420
Jeg har pisket et par deciliter flødeskum, som

406
00:25:16.420 --> 00:25:21.220
vi så lige vender det her ned i.

407
00:25:21.420 --> 00:25:22.100
Kan du hælde den?

408
00:25:22.100 --> 00:25:22.820
Ja, jeg vil ikke.

409
00:25:39.720 --> 00:25:40.280
Sådan.

410
00:25:44.760 --> 00:25:47.680
Og så kan vi lige lade den stå,

411
00:25:49.040 --> 00:25:53.160
til rabarber og æbler er kølet lidt af.

412
00:25:53.160 --> 00:25:55.820
Og så anretter vi det sådan, at rabarber

413
00:25:55.820 --> 00:25:58.520
og æbler kommer ud på tærtebunden, og så

414
00:25:58.520 --> 00:26:00.960
kommer vi cremen henover.

415
00:26:01.440 --> 00:26:06.140
Og der kan vi bruge en ske og

416
00:26:06.140 --> 00:26:09.620
faktisk lægge det henover tærten.

417
00:26:10.220 --> 00:26:13.060
Skal vi så anrette forretten, mens det lige

418
00:26:13.060 --> 00:26:13.460
køler lidt af?

419
00:26:13.460 --> 00:26:16.100
Jeg synes, vi skal begynde at anrette forretten

420
00:26:16.100 --> 00:26:16.600
her.

421
00:26:17.540 --> 00:26:18.240
Den har jeg her.

422
00:26:19.120 --> 00:26:22.040
Jeg vil lige rydde lidt af det væk,

423
00:26:22.060 --> 00:26:22.980
vi ikke skal bruge mere.

424
00:26:29.020 --> 00:26:32.660
Der har vi så den syltede havtaske.

425
00:26:33.620 --> 00:26:38.900
Og der skal vi have en rund tallerken,

426
00:26:38.920 --> 00:26:40.260
der står lige derinde.

427
00:26:42.720 --> 00:26:47.120
Og den skal anrettes på helt spinat.

428
00:26:48.340 --> 00:26:54.360
Og det er frisk dansk, vi har brugt

429
00:26:54.360 --> 00:26:54.520
her.

430
00:26:55.160 --> 00:26:59.020
Den er blevet ribet, og den er blevet

431
00:26:59.020 --> 00:27:00.460
skøllet.

432
00:27:00.580 --> 00:27:02.780
Og det skal man være meget opmærksom på,

433
00:27:02.920 --> 00:27:04.820
at få den skøllet ordentligt.

434
00:27:05.560 --> 00:27:08.520
Og der har vi så en oliedgetræsning.

435
00:27:08.900 --> 00:27:11.440
Vi har valgt at bruge vindrueolie.

436
00:27:11.440 --> 00:27:18.180
Og der er to dele olie og en

437
00:27:18.180 --> 00:27:23.340
halv del hvidvinadikke, og så salt og peber

438
00:27:23.340 --> 00:27:23.560
i.

439
00:27:23.880 --> 00:27:27.420
Der hælder vi det henover, og så kan

440
00:27:27.420 --> 00:27:28.240
vi lige...

441
00:27:36.790 --> 00:27:38.910
Det bliver nogle smukke farver sammen, det røde

442
00:27:38.910 --> 00:27:39.550
og det grønne.

443
00:27:39.630 --> 00:27:43.510
Det giver nemlig et fint farvespil.

444
00:27:44.410 --> 00:27:46.170
Så hvis jeg lige gør sådan der.

445
00:27:47.430 --> 00:27:51.910
Så kan vi lægge spinaten underst.

446
00:27:53.050 --> 00:27:55.690
Og sådan en helt frisk spinat, det ser

447
00:27:55.690 --> 00:27:56.970
jo flot ud.

448
00:27:59.880 --> 00:28:03.220
Og så er det sundt til lige med.

449
00:28:03.700 --> 00:28:05.340
Det skal man jo også tænke på.

450
00:28:06.760 --> 00:28:07.900
Jeg tager det for dig.

451
00:28:14.120 --> 00:28:21.390
Og oven på denne, der anretter vi den

452
00:28:21.390 --> 00:28:24.630
syltede havtaske og rødløgene.

453
00:28:25.890 --> 00:28:28.410
Og der kan man jo så komme så

454
00:28:28.410 --> 00:28:33.330
meget rødløg på, som man nu mener hører

455
00:28:33.330 --> 00:28:33.730
sig til.

456
00:28:34.050 --> 00:28:36.310
Der er måske lige rigeligt med rødløg her

457
00:28:36.310 --> 00:28:39.490
i, men det kan man jo gøre smag

458
00:28:39.490 --> 00:28:40.810
og behag.

459
00:28:40.810 --> 00:28:51.680
Ja, det er forretten.

460
00:28:52.080 --> 00:28:58.940
Dertil der laver vi en dressing, creme fra

461
00:28:58.940 --> 00:29:02.220
præs-dressing med mynte.

462
00:29:03.540 --> 00:29:09.120
Og mynten, den har vi købt frisk, og

463
00:29:09.120 --> 00:29:14.320
der kan vi selvfølgelig bruge topskuddet til lige

464
00:29:14.320 --> 00:29:15.540
at pynte af på.

465
00:29:15.540 --> 00:29:18.120
Hvis du tager creme fra præs-dressing derinde.

466
00:29:19.060 --> 00:29:21.400
Det skal være 38 procent.

467
00:29:21.740 --> 00:29:22.900
Det skal man jo lige være med sig

468
00:29:22.900 --> 00:29:25.040
på, fordi vi skal piske den.

469
00:29:25.400 --> 00:29:26.860
Og det kan man ikke med den tynde,

470
00:29:26.940 --> 00:29:27.940
eller med den, der hedder 18.

471
00:29:28.220 --> 00:29:30.360
18 procent, den er ikke velegnet til det.

472
00:29:32.640 --> 00:29:36.440
Og jeg piller nogle skud af den friske

473
00:29:36.440 --> 00:29:40.780
mynte, som jeg så deler og hakker fint.

474
00:29:57.080 --> 00:30:00.400
Og her kan man også virkelig mærke duften

475
00:30:00.400 --> 00:30:04.000
fra de friske urter.

476
00:30:34.930 --> 00:30:37.870
Og i mellempynt, så vil jeg se til

477
00:30:37.870 --> 00:30:41.530
vores lammebrug, hvordan den har det.

478
00:30:42.510 --> 00:30:43.550
Den dufter dejligt.

479
00:30:44.830 --> 00:30:46.730
Jeg måske trækker den lidt ud, så I

480
00:30:46.730 --> 00:30:47.210
kan se det.

481
00:30:48.650 --> 00:30:50.250
Og jeg kan mærke på den, at den

482
00:30:50.250 --> 00:30:52.130
er lige ved at være der.

483
00:30:52.190 --> 00:30:54.110
Jeg tror vi skal give den et par

484
00:30:54.110 --> 00:30:55.870
minutter endnu.

485
00:30:59.710 --> 00:31:00.830
Skal den være der?

486
00:31:01.230 --> 00:31:01.950
Ja, det tror jeg.

487
00:31:02.390 --> 00:31:05.630
Og så vil jeg så tage og forme

488
00:31:05.630 --> 00:31:07.210
en...

489
00:31:09.550 --> 00:31:15.250
Og man kan både bruge en teskæg, men

490
00:31:15.250 --> 00:31:17.650
man kan som her bruge en spiseskæg.

491
00:31:18.410 --> 00:31:20.210
Og så lægge en...

492
00:31:21.430 --> 00:31:23.460
Det er en anden form for dressing.

493
00:31:24.870 --> 00:31:28.110
Den indeholder nøjagtigt det samme som en almindelig

494
00:31:28.110 --> 00:31:32.750
kremsefrisk dressing, men den giver sig mere ud,

495
00:31:32.850 --> 00:31:34.610
når den er pisket op.

496
00:31:35.470 --> 00:31:37.830
Imens vi lige venter på det...

497
00:31:37.830 --> 00:31:38.710
Skal vi have noget at tage det varme

498
00:31:38.710 --> 00:31:38.890
med?

499
00:31:39.290 --> 00:31:39.430
Ja.

500
00:31:39.770 --> 00:31:40.970
Skal vi lige se om kartoflerne er færdige?

501
00:31:40.990 --> 00:31:42.010
Jeg tror de må være det nu.

502
00:31:43.010 --> 00:31:43.810
Ja, det er de.

503
00:31:44.030 --> 00:31:44.430
Det er de.

504
00:31:44.590 --> 00:31:47.450
Så kan vi stille de rå kartofler herover.

505
00:31:50.050 --> 00:31:50.950
Skal vi tage dem op?

506
00:31:51.550 --> 00:31:51.770
Ja.

507
00:31:52.350 --> 00:31:52.550
Eller?

508
00:31:53.610 --> 00:31:54.470
Lige lægge dem op.

509
00:31:54.490 --> 00:31:55.030
Hvor er talakken her?

510
00:31:55.090 --> 00:31:55.510
Der er en bag.

511
00:31:57.790 --> 00:32:01.810
Så imens har vi lige anrettet tærten.

512
00:32:05.290 --> 00:32:11.470
Som sagt lægger jeg rabarber og æbler ud

513
00:32:11.470 --> 00:32:11.750
over.

514
00:32:18.260 --> 00:32:19.880
Det passer jo fint.

515
00:32:23.100 --> 00:32:25.000
Og så har vi...

516
00:32:25.000 --> 00:32:27.460
Jeg skal lige bruge en lille skæg her.

517
00:32:27.720 --> 00:32:28.320
Du skal bruge en skæg?

518
00:32:28.660 --> 00:32:29.880
Ja, jeg tror...

519
00:32:29.880 --> 00:32:30.440
Den har I her.

520
00:32:30.600 --> 00:32:31.340
Den er fra Soveby.

521
00:32:36.040 --> 00:32:40.100
Så kan man så lægge det ud over.

522
00:32:45.420 --> 00:32:48.840
Nu vil jeg ikke dække det hele med

523
00:32:48.840 --> 00:32:50.140
det, men...

524
00:32:51.140 --> 00:32:54.140
Så kan man se, hvad der er nedenunder

525
00:32:54.140 --> 00:32:54.440
her.

526
00:32:56.940 --> 00:32:57.220
Sådan.

527
00:32:59.000 --> 00:32:59.860
Skal vi lægge den frem?

528
00:33:00.080 --> 00:33:00.200
Ja.

529
00:33:04.020 --> 00:33:06.920
Og der kan man jo pynte lidt af,

530
00:33:06.980 --> 00:33:07.540
for eksempel.

531
00:33:07.540 --> 00:33:11.540
Man kan bruge hasselnødder, man kan bruge susitrummelisse.

532
00:33:12.600 --> 00:33:14.160
Hvis det er i sæsonen, så kan man

533
00:33:14.160 --> 00:33:18.380
jo så godt komme en lille jordbær på

534
00:33:18.380 --> 00:33:18.760
toppen.

535
00:33:20.080 --> 00:33:23.000
Det kan man variere, så man har lyst.

536
00:33:23.220 --> 00:33:24.380
Vi har lidt hasselnødder her.

537
00:33:25.160 --> 00:33:29.560
Dem kan jeg lige tage og skære i

538
00:33:29.560 --> 00:33:31.920
skiver.

539
00:33:32.000 --> 00:33:35.240
Man kan også få dem som hasselnødderflager.

540
00:33:39.800 --> 00:33:40.140
Sådan.

541
00:33:43.080 --> 00:33:45.540
Der drøjser jeg så stille og roligt hen

542
00:33:45.540 --> 00:33:47.300
over med løshånd.

543
00:33:47.760 --> 00:33:48.100
Sådan.

544
00:33:49.340 --> 00:33:52.200
Så er vi ved at være ved hovedretten,

545
00:33:52.340 --> 00:33:56.180
hvis vi lige får tørret rettet af.

546
00:34:24.690 --> 00:34:26.449
Den ser jo dejlig ud.

547
00:34:27.389 --> 00:34:31.190
Nu synes jeg, at vi lige skal lade

548
00:34:31.190 --> 00:34:35.770
den ligge et par minutter og sætte sig

549
00:34:35.770 --> 00:34:35.949
der.

550
00:34:36.150 --> 00:34:37.969
Så når den lige kommer ud fra varmen

551
00:34:37.969 --> 00:34:41.429
i ovnen, så har den godt af at

552
00:34:41.429 --> 00:34:43.790
få lov at hvile sig et par minutter.

553
00:34:43.929 --> 00:34:47.469
Så hvis du har en lille gryde her

554
00:34:47.469 --> 00:34:51.389
til urterne og fången fra urterne.

555
00:34:53.929 --> 00:34:55.730
Og en grydeske.

556
00:34:56.630 --> 00:34:57.590
Og en grydeske.

557
00:34:57.890 --> 00:34:58.390
Har vi det her?

558
00:34:58.590 --> 00:34:59.070
Ja.

559
00:34:59.070 --> 00:34:59.710
Det har vi det her, ja.

560
00:35:02.810 --> 00:35:02.970
Så.

561
00:35:19.400 --> 00:35:21.360
Og der skal ...

562
00:35:21.360 --> 00:35:22.420
Øh ...

563
00:35:22.420 --> 00:35:23.240
Hvad skulle der i?

564
00:35:23.400 --> 00:35:25.080
Der skal vi ...

565
00:35:25.080 --> 00:35:28.400
Her kan vi se, at der skal en

566
00:35:28.400 --> 00:35:30.500
lille smule mere rødvin til.

567
00:35:30.740 --> 00:35:33.620
Så vi tager lige og tilsætter lidt, og

568
00:35:33.620 --> 00:35:34.800
så lige får det op.

569
00:35:34.800 --> 00:35:36.040
Og koge?

570
00:35:36.720 --> 00:35:39.860
Koge, og så blander vi det en gang

571
00:35:39.860 --> 00:35:40.800
bagefter.

572
00:35:52.220 --> 00:35:56.140
I mellemtiden kan jeg fjerne snoren.

573
00:35:57.900 --> 00:36:00.460
Den har ydret den skulden ud.

574
00:36:09.160 --> 00:36:10.220
Så er det lidt varmt.

575
00:36:10.580 --> 00:36:11.040
Kan du tjene?

576
00:36:11.700 --> 00:36:12.000
Ja.

577
00:36:16.620 --> 00:36:18.780
Når den koger, så skal den op på

578
00:36:18.780 --> 00:36:19.640
blenderen?

579
00:36:21.640 --> 00:36:22.200
Ja.

580
00:36:22.840 --> 00:36:27.960
Og så kan du tilsætte 100 gram smør,

581
00:36:28.000 --> 00:36:29.060
som den sidder med.

582
00:36:29.440 --> 00:36:31.200
For lige at runde den af.

583
00:36:31.540 --> 00:36:35.560
Når man har brugt rødvin, så kan rødvin

584
00:36:35.560 --> 00:36:39.880
og syren i rødvin godt virke lidt skarpe

585
00:36:39.880 --> 00:36:40.060
i det.

586
00:36:40.060 --> 00:36:42.460
Så er det en god ting at montere

587
00:36:42.460 --> 00:36:46.920
den med lidt smør indenfor serveringen.

588
00:36:54.520 --> 00:36:56.760
Jeg tror bare, at du skal tage lidt

589
00:36:56.760 --> 00:36:57.800
halve af det nu.

590
00:37:00.400 --> 00:37:02.380
Så er den godt nok ud.

591
00:37:03.360 --> 00:37:06.080
Så tror jeg, at vi i mellemtiden skal

592
00:37:06.080 --> 00:37:07.620
skære fløj herinde.

593
00:37:08.840 --> 00:37:12.680
Man kan se, at den er stadig meget

594
00:37:12.680 --> 00:37:13.480
saftig.

595
00:37:13.920 --> 00:37:15.340
Og den er lidt rosa indeni.

596
00:37:15.500 --> 00:37:18.500
Det kan man jo selvfølgelig gøre efter behag.

597
00:37:18.760 --> 00:37:20.200
Om man synes, at den skal have mere.

598
00:37:20.840 --> 00:37:23.660
Jeg kan nu veldig godt selv lide, når

599
00:37:23.660 --> 00:37:27.280
den er lidt rosa.

600
00:37:30.220 --> 00:37:31.720
Skal det bare blændes lidt, eller skal det

601
00:37:31.720 --> 00:37:32.200
blændes meget?

602
00:37:32.320 --> 00:37:33.700
Det skal blændes meget.

603
00:37:48.910 --> 00:37:56.260
Vi anretter vores smørroser til.

604
00:37:59.580 --> 00:38:03.500
Og så har vi en løse.

605
00:38:04.040 --> 00:38:06.620
Vi kan måske tage den direkte derfra.

606
00:38:10.230 --> 00:38:15.090
Så kan vi lige lægge den hen over

607
00:38:15.090 --> 00:38:15.310
der.

608
00:38:16.730 --> 00:38:20.810
Og har man ikke brugt hele sit processeret

609
00:38:20.810 --> 00:38:25.390
underlag fra retten, så er det også en

610
00:38:25.390 --> 00:38:27.950
rigtig god ting at servere det til.

611
00:38:29.830 --> 00:38:32.290
Den sætter jeg herovre bagved, så den ikke

612
00:38:32.290 --> 00:38:33.290
står i vejen.

613
00:38:34.770 --> 00:38:42.810
Det er så processeret halvebro, og vi har

614
00:38:42.810 --> 00:38:45.750
de nye danske kartofler.

615
00:38:46.210 --> 00:38:50.150
Så kan vi måske anrette et par stykker

616
00:38:50.150 --> 00:38:50.370
på.

617
00:38:52.250 --> 00:38:54.390
Og så kan vi måske lige give den

618
00:38:54.390 --> 00:38:56.690
en lille busk.

619
00:38:56.730 --> 00:39:00.270
En busk parselle eller brødkarsel, hvad man nu

620
00:39:00.270 --> 00:39:00.590
har.

621
00:39:01.470 --> 00:39:05.450
Det er i hvert fald et forslag til

622
00:39:05.450 --> 00:39:09.630
en menu, der sætter sig på danske overvejere

623
00:39:09.630 --> 00:39:12.530
på denne års tid.

624
00:39:14.810 --> 00:39:17.790
Vi siger tak for i aften, og få

625
00:39:17.790 --> 00:39:18.110
gensyn.

626
00:39:30.590 --> 00:39:36.210
Danske tekster af Jesper Buhl Scandinavian Text Service

627
00:39:36.210 --> 00:39:36.310
2018
  • TV-køkkenet er om at bruge en damp oven, og med køkkenchef Poul Ravnholt, fra Store Kro
Serie
Dato udgivet
Dope sheet: Klik for at downloade
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 319 8
Varighed tidskode
00:40:23:00
Varighed sekunder
2423
Båndnummer
1396
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet

Kommentarer