- TV-køkkenet er om at bruge en damp oven, og med køkkenchef Poul Ravnholt, fra Store Kro
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:01:07.910 --> 00:01:10.710 God aften, og velkommen i TV-Køkkenet. 2 00:01:11.290 --> 00:01:13.090 I aften skal vi se lidt på, hvordan 3 00:01:13.090 --> 00:01:14.970 man tilbereder mad i en ovn med damp. 4 00:01:15.650 --> 00:01:17.710 Det er noget, de professionelle har haft rådighed 5 00:01:17.710 --> 00:01:19.570 i årvis, og nu er der kommet en 6 00:01:19.570 --> 00:01:22.470 helt ny type ovn på markedet med dampsystem, 7 00:01:22.990 --> 00:01:24.810 og som er til at indrette i sit 8 00:01:24.810 --> 00:01:25.610 eget køkken derhjemme. 9 00:01:26.530 --> 00:01:28.810 Og vi har en professionel på området, nemlig 10 00:01:28.810 --> 00:01:31.710 køkkenchef Paul Ravnholdt fra Hotel Store Kro i 11 00:01:31.710 --> 00:01:34.390 Fredensborg, og han vil tilberede tre lækre ratter 12 00:01:34.390 --> 00:01:35.410 med os her i aften. 13 00:01:36.050 --> 00:01:36.830 Og hvad er det, vi skal lave? 14 00:01:36.830 --> 00:01:40.250 Jo, i aften har vi valgt at starte 15 00:01:40.250 --> 00:01:44.770 med en sultet havtaske, og den er sultet 16 00:01:44.770 --> 00:01:46.050 med honning og rødløg. 17 00:01:46.610 --> 00:01:51.610 Derefter laver vi en ovnpræsseret lammebog, der bliver 18 00:01:51.610 --> 00:01:55.830 serveret med majroser til, og som afrunding på 19 00:01:55.830 --> 00:01:59.570 måltid laver vi en rabat-portærte med æbler 20 00:01:59.570 --> 00:02:01.230 og kalvedåg. 21 00:02:01.470 --> 00:02:02.290 Det lyder lækkert. 22 00:02:03.270 --> 00:02:03.830 Skal vi gå i gang? 23 00:02:03.830 --> 00:02:04.990 Ja, jeg synes, vi skal gå i gang, 24 00:02:05.190 --> 00:02:07.410 og vi går i gang med havtasken. 25 00:02:07.830 --> 00:02:11.290 Vi har fået et stykke havtaske her, som 26 00:02:11.290 --> 00:02:15.790 er skåret på tværs af halen. 27 00:02:15.890 --> 00:02:17.530 Det er sådan på havtasken, der er det 28 00:02:17.530 --> 00:02:20.990 prættetalt udelukkende halen, vi benytter. 29 00:02:21.930 --> 00:02:25.750 Og den skal i første omgang befries for 30 00:02:25.750 --> 00:02:28.910 senere og hender, der sidder her ovenpå. 31 00:02:30.750 --> 00:02:33.970 Den tørrer vi af i første omgang på 32 00:02:33.970 --> 00:02:34.570 denne måde. 33 00:02:35.090 --> 00:02:36.570 Lige med en kniv, det er ikke så 34 00:02:36.570 --> 00:02:37.050 svært. 35 00:02:37.830 --> 00:02:39.070 Der er ikke rigtig nogen ben i den? 36 00:02:40.410 --> 00:02:42.670 Der er lige rygraden, som man kan se 37 00:02:42.670 --> 00:02:42.930 her. 38 00:02:43.430 --> 00:02:45.610 Og der går vi ned på først den 39 00:02:45.610 --> 00:02:49.390 ene side, og så vender vi den om 40 00:02:49.390 --> 00:02:53.450 og går ned forbi her på den anden 41 00:02:53.450 --> 00:02:53.670 side. 42 00:02:53.670 --> 00:02:56.430 Og det der er faktisk det eneste, man 43 00:02:56.430 --> 00:02:59.650 ikke kan bruge på havtasken. 44 00:03:00.710 --> 00:03:05.470 Så skal vi lige have det sidste af 45 00:03:05.470 --> 00:03:05.770 her. 46 00:03:06.950 --> 00:03:10.050 Der sidder altid lidt, hvor man har tukket 47 00:03:10.050 --> 00:03:11.130 skinnet af. 48 00:03:14.450 --> 00:03:18.420 Den skal dampes i ovnen? 49 00:03:18.740 --> 00:03:22.480 Jo, vi damper den i ovnen. 50 00:03:23.540 --> 00:03:28.940 Vi laver nogle lameller på cirka 1 cm 51 00:03:28.940 --> 00:03:33.720 tykkelse, og så i den længde, havtaskehalen har. 52 00:03:33.880 --> 00:03:36.140 De bliver cirka 5 cm. 53 00:03:40.410 --> 00:03:43.730 Jeg har smurt et fad med smør. 54 00:03:46.330 --> 00:03:48.270 Og ovnen er jo fyldt med damp. 55 00:03:48.510 --> 00:03:51.410 Hvis du så vil begynde at lægge dem 56 00:03:51.410 --> 00:03:51.630 op. 57 00:03:51.990 --> 00:03:53.290 Skal de bare ligge ved siden af hinanden? 58 00:03:53.290 --> 00:03:55.310 Ja, de må helst ikke røre hinanden, for 59 00:03:55.310 --> 00:04:00.050 ved dampningen trækker der visse æggehvide stoffer ud, 60 00:04:00.150 --> 00:04:02.190 og så kan de hænge sammen. 61 00:04:02.890 --> 00:04:05.050 Så prøv at få lidt afstand imellem dem. 62 00:04:10.730 --> 00:04:12.910 Og som man kan se, så er havtasken 63 00:04:12.910 --> 00:04:16.690 en meget fast fisk. 64 00:04:18.470 --> 00:04:21.430 Og det vil sige, at den er virkelig 65 00:04:21.430 --> 00:04:23.430 drøg i brug. 66 00:04:23.430 --> 00:04:28.110 Man skal ikke bruge ret meget til sådan 67 00:04:28.110 --> 00:04:30.310 en forret, som vi vil lave her. 68 00:04:30.490 --> 00:04:37.350 Jeg beregner cirka 75 gram i råvægt. 69 00:04:38.510 --> 00:04:40.090 Det er jo en lidt dyr fisk, men 70 00:04:40.090 --> 00:04:42.870 så kan man sige, at når den netop 71 00:04:42.870 --> 00:04:44.150 er så drøg, så er det måske ikke 72 00:04:44.150 --> 00:04:46.770 så dyrt, for der er ikke så meget 73 00:04:46.770 --> 00:04:47.310 spild på. 74 00:04:47.470 --> 00:04:48.210 Det er rigtig nok. 75 00:04:49.650 --> 00:04:52.110 Og man skal også være opmærksom på, fordi 76 00:04:52.110 --> 00:04:54.690 den er så forholdsvis fast i det, så 77 00:04:54.690 --> 00:04:58.170 skal man beregne lidt længere tilberedningstid, end man 78 00:04:58.170 --> 00:05:01.310 ellers normalt ville tro, at en fisk skal 79 00:05:01.310 --> 00:05:01.490 have. 80 00:05:01.630 --> 00:05:05.250 Så vi damper denne fisk i første omgang 81 00:05:05.250 --> 00:05:07.430 i ovnen i cirka to minutter. 82 00:05:08.670 --> 00:05:10.850 Og derefter så tager vi den ud og 83 00:05:10.850 --> 00:05:13.950 overhælder den med varmt lage, som vi vil 84 00:05:13.950 --> 00:05:14.790 lave i mellemtiden. 85 00:05:15.230 --> 00:05:18.670 Jeg synes ikke, at vi skal komme særlig 86 00:05:18.670 --> 00:05:18.910 høj på den. 87 00:05:18.910 --> 00:05:21.330 Så sætter vi den i ovnen, som står 88 00:05:21.330 --> 00:05:21.750 og damper. 89 00:05:22.210 --> 00:05:26.190 I mellemtiden kan vi så sætte lagen over. 90 00:05:32.500 --> 00:05:35.580 Vi skal bruge dansk honning. 91 00:05:39.140 --> 00:05:40.740 Vi skal bruge lidt hvidvin. 92 00:05:41.960 --> 00:05:43.320 Jeg ved ikke, hvis du vil hælde et 93 00:05:43.320 --> 00:05:44.740 par deciliter hvidvin op? 94 00:05:44.920 --> 00:05:45.040 Ja. 95 00:05:56.530 --> 00:05:57.310 Et par. 96 00:05:57.570 --> 00:05:58.270 Jeg tager et andet. 97 00:06:03.530 --> 00:06:08.290 Cirka en centiliter hvidvinadkede. 98 00:06:08.290 --> 00:06:09.510 Jeg tager sådan en seskede. 99 00:06:09.810 --> 00:06:11.050 Det passer meget godt. 100 00:06:13.310 --> 00:06:14.950 Så skal vi bruge lidt rødløg. 101 00:06:16.170 --> 00:06:19.050 Og så skal vi have to skægfulde honning 102 00:06:19.050 --> 00:06:19.610 i. 103 00:06:20.310 --> 00:06:23.430 I mellemtiden skal jeg skære løgene. 104 00:06:24.010 --> 00:06:26.870 Dem deler vi i første omgang, og så 105 00:06:26.870 --> 00:06:29.350 skærer vi dem på langs. 106 00:06:29.350 --> 00:06:31.250 Det vil sige, at de hænger sig sammen 107 00:06:31.250 --> 00:06:32.870 i den ene ende. 108 00:06:42.070 --> 00:06:43.490 Du skal koge op det her? 109 00:06:43.630 --> 00:06:46.430 Det skal jeg bare lige koge, så honningen 110 00:06:46.430 --> 00:06:50.830 bliver opløst, og vi får rødløgene lige så 111 00:06:50.830 --> 00:06:51.830 varmebehandlet. 112 00:06:53.490 --> 00:06:56.430 Det kan vi komme i med det samme. 113 00:07:03.000 --> 00:07:05.820 Jeg tror, at vi tager et halvt løg 114 00:07:05.820 --> 00:07:06.080 mere. 115 00:07:06.240 --> 00:07:08.620 Nu er de ikke så store, dem her. 116 00:07:19.030 --> 00:07:24.590 Denne lage er en, man kan forberede dagen 117 00:07:24.590 --> 00:07:26.930 før eller to dage før at have stående. 118 00:07:26.930 --> 00:07:29.430 Jeg vil næsten sige, at hvis man får 119 00:07:29.430 --> 00:07:32.950 lov at stå og trække, så får man 120 00:07:32.950 --> 00:07:34.890 mere aroma i den. 121 00:07:35.530 --> 00:07:37.810 Nu skal vi lige have den oppe og 122 00:07:37.810 --> 00:07:41.790 koge, og så passer det med, at fisken 123 00:07:41.790 --> 00:07:44.350 er færdigdampet i ovnen. 124 00:07:45.010 --> 00:07:46.450 Vi kunne måske lige fortælle lidt om, hvad 125 00:07:46.450 --> 00:07:48.670 fordelen er ved, at vi damper den derinde 126 00:07:48.670 --> 00:07:48.970 i ovnen. 127 00:07:49.680 --> 00:07:53.650 Det er jo lidt noget med, at man 128 00:07:53.650 --> 00:07:55.810 bevarer saften inde i fisken. 129 00:07:56.750 --> 00:08:01.230 Man bevarer saften i fisken, og derved bevarer 130 00:08:01.230 --> 00:08:07.970 man også næringsstofferne, mineraler og vitaminer i den. 131 00:08:07.970 --> 00:08:12.850 Og udseendet, som også er en stor del 132 00:08:12.850 --> 00:08:17.790 af et vellykket måltid, bliver også væsentligt bedre 133 00:08:17.790 --> 00:08:20.410 ved at dampe i en ovn. 134 00:08:21.990 --> 00:08:23.770 Jeg tror, at vi er lige før, at 135 00:08:23.770 --> 00:08:24.130 vi er der. 136 00:08:24.990 --> 00:08:27.390 Jeg kan lige ryge det lidt op her. 137 00:08:35.360 --> 00:08:37.720 Og så skal den her ret i virkeligheden 138 00:08:37.720 --> 00:08:38.460 serveres kold? 139 00:08:38.460 --> 00:08:38.840 Ja. 140 00:08:39.880 --> 00:08:41.880 Så den står og trækker med lagene indtil 141 00:08:41.880 --> 00:08:42.280 det er klar? 142 00:08:42.880 --> 00:08:45.220 Ja, og det er som sagt en, vi 143 00:08:45.220 --> 00:08:51.520 udmærket kan forberede i løbet af eftermiddagen, så 144 00:08:51.520 --> 00:08:55.420 den kan stå et par timer til om 145 00:08:55.420 --> 00:08:57.200 aftenen, og så kan man anrette den lige 146 00:08:57.200 --> 00:08:59.060 før man serverer den. 147 00:09:00.580 --> 00:09:03.240 Og det vil vi benytte os af her, 148 00:09:03.800 --> 00:09:08.020 at i mellemtiden, imens fisken damper færdigt, og 149 00:09:08.020 --> 00:09:10.980 lagene bliver kogt op, så vil jeg gå 150 00:09:10.980 --> 00:09:14.500 i gang med at forberede hovedretten. 151 00:09:15.700 --> 00:09:16.940 Det var noget med en lammebog. 152 00:09:17.140 --> 00:09:18.980 Ja, hvis du lige vil tage den. 153 00:09:20.040 --> 00:09:21.640 Den er flot. 154 00:09:22.200 --> 00:09:24.920 Det er en fin lammebog, vi har fået 155 00:09:24.920 --> 00:09:25.400 fat i. 156 00:09:26.100 --> 00:09:30.100 Og den skal vi have udbenet, og der 157 00:09:30.100 --> 00:09:33.240 er flere måder at gøre det på. 158 00:09:33.900 --> 00:09:35.960 Jeg har lært det på en måde, og 159 00:09:35.960 --> 00:09:37.520 den vil jeg så vise jer. 160 00:09:38.760 --> 00:09:43.900 Man har her på indersiden, der sidder bogbladet. 161 00:09:44.180 --> 00:09:46.900 Det kan man se konjunkturen af hernede. 162 00:09:47.300 --> 00:09:48.820 Den skal man ned og have fat i. 163 00:09:48.820 --> 00:09:51.960 Det vil sige, at vi laver et snit 164 00:09:51.960 --> 00:09:56.980 ned til bogbladet. 165 00:09:57.120 --> 00:10:00.940 Følger det ud til begge sider. 166 00:10:04.950 --> 00:10:05.870 Jeg tager lige fisken ud. 167 00:10:06.090 --> 00:10:09.130 Ja, det er nok ved at være på 168 00:10:09.130 --> 00:10:09.610 de tider. 169 00:10:10.970 --> 00:10:13.450 Og der kan man se dampen fra ovnen. 170 00:10:24.360 --> 00:10:27.660 Og nu kan I se, at her har 171 00:10:27.660 --> 00:10:30.540 vi så bogbladet. 172 00:10:31.260 --> 00:10:33.720 Det skal vi så have løsnet i ledet. 173 00:10:37.700 --> 00:10:40.760 Det sidder i en ledkapsel heroppe. 174 00:10:44.520 --> 00:10:48.160 Det kan godt sidde fast. 175 00:10:49.160 --> 00:10:51.340 Og jeg er ikke i tvivl om, at 176 00:10:51.340 --> 00:10:54.880 de kan få deres slagter til at hjælpe 177 00:10:54.880 --> 00:10:57.000 dem med at udbene den, hvis de ikke 178 00:10:57.000 --> 00:10:58.780 har mål på at gå i gang med 179 00:10:58.780 --> 00:10:58.920 det. 180 00:10:59.660 --> 00:11:02.140 Hvis man er lidt tålmodig, og ikke mindst 181 00:11:02.140 --> 00:11:05.760 lidt forsigtig med sine fingre, så er det 182 00:11:05.760 --> 00:11:08.600 ikke de store problemer, man kan komme ud 183 00:11:08.600 --> 00:11:08.760 for. 184 00:11:09.280 --> 00:11:10.420 Skal jeg lige hælde det her på? 185 00:11:10.640 --> 00:11:12.600 Ja, hvis du vil hælde det henover. 186 00:11:16.320 --> 00:11:20.180 Så kan det til side hældes lidt køligt, 187 00:11:21.300 --> 00:11:23.200 og så kan det få lov at trække 188 00:11:23.200 --> 00:11:27.040 så længe, indtil vi anretter. 189 00:11:33.940 --> 00:11:36.640 Så er bogbladet ude. 190 00:11:37.440 --> 00:11:44.630 Så skal vi have fat i det overbenede. 191 00:11:45.930 --> 00:11:50.850 Den kan man ligesom ved bogbladet skære ned 192 00:11:50.850 --> 00:11:52.470 langs på begge sider. 193 00:11:54.460 --> 00:11:57.420 Sørg for ikke at gå for meget ind 194 00:11:57.420 --> 00:11:58.780 i det reelle kød. 195 00:12:00.920 --> 00:12:03.960 Pas på, at der ikke bliver hængende for 196 00:12:03.960 --> 00:12:05.640 meget på benet. 197 00:12:10.990 --> 00:12:12.670 Jeg stiller ovnen ind til, at den skal 198 00:12:12.670 --> 00:12:17.030 kunne stege med lidt damp. 199 00:12:17.450 --> 00:12:20.790 Det er det der intervallstegning, hvor man tilbyder 200 00:12:20.790 --> 00:12:21.750 damp en gang imellem. 201 00:12:21.750 --> 00:12:26.550 Den nye ovne har sin virkelig forårsede frem 202 00:12:26.550 --> 00:12:27.990 for normale husmåder. 203 00:12:28.850 --> 00:12:35.710 Ovnen har et gum, som tilsætter 25% 204 00:12:35.710 --> 00:12:42.070 damp, samtidig med at varmluftovnen kører. 205 00:12:42.610 --> 00:12:46.310 Det vil sige, at man får et produkt 206 00:12:46.310 --> 00:12:51.550 ud af det, som har væsentlig mere saft 207 00:12:51.550 --> 00:12:53.390 og fugtighed i sig. 208 00:12:53.510 --> 00:12:56.390 Det har især betydning ved sådan noget, som 209 00:12:56.390 --> 00:13:02.710 magert lam, kalvekød og fjerkræ, som ellers godt 210 00:13:02.710 --> 00:13:08.230 kan virke tørt, hvis det bliver tilberedt i 211 00:13:08.230 --> 00:13:09.490 en almindelig ovne. 212 00:13:09.490 --> 00:13:13.530 Nu har jeg fået det sidste ben, vi 213 00:13:13.530 --> 00:13:14.010 skal have væk. 214 00:13:14.570 --> 00:13:17.670 Det kan enten brækkes ud, eller man kan 215 00:13:17.670 --> 00:13:19.330 skære det ud. 216 00:13:20.590 --> 00:13:22.310 Jeg skal være den første til at indrømme, 217 00:13:22.390 --> 00:13:24.930 at det kræver lidt håndelag. 218 00:13:25.050 --> 00:13:25.850 Du har håndelag. 219 00:13:26.190 --> 00:13:27.850 Jeg har skyllet på sælden nu. 220 00:13:29.610 --> 00:13:31.270 Så skal vi have plukket det. 221 00:13:32.270 --> 00:13:37.050 Hvis du vil sætte de nye toffler over, 222 00:13:38.090 --> 00:13:42.610 så kan de blive færdige samtidig. 223 00:13:43.570 --> 00:13:52.960 Vi plukker bare de værste 224 00:13:52.960 --> 00:13:54.200 stelke af. 225 00:14:01.890 --> 00:14:03.890 Jeg tror, at der er nok der. 226 00:14:06.030 --> 00:14:09.630 Og så kommer det, der nok vil volde 227 00:14:09.630 --> 00:14:13.170 lidt vanskelighed, at det er at få parcelen 228 00:14:13.170 --> 00:14:18.030 placeret så jævnt som overhovedet muligt indeni, og 229 00:14:18.030 --> 00:14:23.470 derefter bundet bogen op, så den er nogenlunde 230 00:14:23.470 --> 00:14:25.650 ensartet tyk over det hele. 231 00:14:25.650 --> 00:14:29.390 Der har vi benet, der sidder her. 232 00:14:30.270 --> 00:14:34.330 Så lægger man det og samler det som 233 00:14:34.330 --> 00:14:37.590 en rullepølse, som vi nu lader gøre. 234 00:14:39.070 --> 00:14:45.390 Så har man en lille bindegarn, som bliver 235 00:14:45.390 --> 00:14:48.630 bundet i den ene ende. 236 00:14:57.040 --> 00:15:00.640 Så snørrer man den stille og roligt op 237 00:15:00.640 --> 00:15:02.240 igennem. 238 00:15:03.240 --> 00:15:06.400 Der behøver ikke at være mere end fire 239 00:15:06.400 --> 00:15:10.960 eller fem løkker i løbet af den. 240 00:15:11.320 --> 00:15:14.080 Den skal bare holde sig sammen, imens den 241 00:15:14.080 --> 00:15:16.200 får den første varmepåvirkning. 242 00:15:19.770 --> 00:15:21.390 Jeg tager en lille flaske til den. 243 00:15:29.780 --> 00:15:31.340 Nu behøver man jo ikke at brune den 244 00:15:31.340 --> 00:15:32.260 af på en pande. 245 00:15:32.440 --> 00:15:33.280 Det er jo noget med, at den oven 246 00:15:33.280 --> 00:15:35.600 også kan, på grund af den varme luft, 247 00:15:36.360 --> 00:15:38.680 at den hurtigt bliver lukket og brunet på 248 00:15:38.680 --> 00:15:39.200 alle sider. 249 00:15:39.480 --> 00:15:41.620 Det har nemlig den fordel, at vi kan 250 00:15:41.620 --> 00:15:46.540 gøre det på en normal processering. 251 00:15:46.540 --> 00:15:48.740 I den nye oven vil man brune emnet 252 00:15:48.740 --> 00:15:53.280 af først, og man vil brune sine urter 253 00:15:53.280 --> 00:15:54.320 af først. 254 00:15:54.660 --> 00:15:58.920 I den nye oven kan man lægge urterne 255 00:15:58.920 --> 00:16:00.560 ned i fadet. 256 00:16:00.900 --> 00:16:12.160 Det er løg, celeri og gullerødder, som 257 00:16:12.160 --> 00:16:12.680 vi har valgt her. 258 00:16:14.520 --> 00:16:20.600 Oven på processeringsladet lægger vi så lammeborgen. 259 00:16:21.740 --> 00:16:25.420 Den ligger nu der og kan forhåbentlig være 260 00:16:25.420 --> 00:16:25.560 der. 261 00:16:26.920 --> 00:16:33.020 Så bruner vi den af på varm luft 262 00:16:33.020 --> 00:16:36.180 i 5-6 minutter. 263 00:16:38.120 --> 00:16:42.960 Derefter hælder vi vin på, der skal til, 264 00:16:43.380 --> 00:16:45.800 og så intervallsteger vi den. 265 00:16:47.000 --> 00:16:49.680 Så sætter vi den her over på varm 266 00:16:49.680 --> 00:16:49.860 luft? 267 00:16:50.280 --> 00:16:50.900 Ja, på varm luft. 268 00:17:01.230 --> 00:17:06.099 Den skal have et sted i 5-7 269 00:17:06.099 --> 00:17:06.500 minutter. 270 00:17:06.500 --> 00:17:10.420 Så er den brun og lægger på oversiden, 271 00:17:10.680 --> 00:17:14.760 og så sætter vi ovnen tilbage på intervalltilberedningen. 272 00:17:15.520 --> 00:17:18.660 Samtidig med at vi tilføjer lidt vin. 273 00:17:19.700 --> 00:17:23.380 Så skal den processeres i ca. 274 00:17:24.560 --> 00:17:26.680 20 minutter derudover. 275 00:17:29.000 --> 00:17:32.160 Vi skulle så have lavet lidt majrosauté. 276 00:17:33.220 --> 00:17:37.420 Nu ved jeg, at majroen ikke er så 277 00:17:37.420 --> 00:17:40.560 velkendt herhjemme, som den er i udlandet. 278 00:17:40.640 --> 00:17:42.640 Men den er der heldigvis ved en indpas. 279 00:17:43.180 --> 00:17:48.920 Majroen er en meget degradativ frugt, som ligger 280 00:17:48.920 --> 00:17:50.700 der i helt tilstand. 281 00:17:51.690 --> 00:17:57.000 Vi vil benytte den som en sauté sammen 282 00:17:57.000 --> 00:17:59.360 med rød peberfrugt. 283 00:18:00.280 --> 00:18:07.420 Jeg skærer den i halve, og derefter skærer 284 00:18:07.420 --> 00:18:09.520 jeg den i tykke skiver. 285 00:18:09.940 --> 00:18:13.680 Hvis du så imens vil sætte en kasserole 286 00:18:13.680 --> 00:18:14.860 over med lidt smør. 287 00:18:20.970 --> 00:18:22.910 Jeg tænkte på, om jeg skulle lægge lidt 288 00:18:22.910 --> 00:18:23.770 vin på stegen? 289 00:18:24.290 --> 00:18:25.910 Jo, det ville være en god tændelse. 290 00:18:25.910 --> 00:18:26.010 Hvor meget var det? 291 00:18:26.570 --> 00:18:27.610 Der skal ca. 292 00:18:27.910 --> 00:18:29.030 2 dl. 293 00:18:29.630 --> 00:18:30.930 Fordi du har set, at den er blevet 294 00:18:30.930 --> 00:18:31.210 brun? 295 00:18:31.390 --> 00:18:32.470 Ja, den er blevet brun. 296 00:18:41.120 --> 00:18:43.060 Du har et udmærket øjemål. 297 00:18:45.400 --> 00:18:47.120 Så lykker den sig, og jeg har sat 298 00:18:47.120 --> 00:18:48.620 den over på intervallprogrammet. 299 00:18:51.720 --> 00:18:53.220 Smøret skal ikke brunes? 300 00:18:53.520 --> 00:18:57.160 Nej, det skal bare smelte uden at tage 301 00:18:57.160 --> 00:18:57.740 farve. 302 00:19:02.270 --> 00:19:08.050 Så tager vi den røde peberfrugt, og skærer 303 00:19:08.050 --> 00:19:08.990 toppen af. 304 00:19:09.690 --> 00:19:17.610 Så skal vi have kernehusene og frøene ud. 305 00:19:20.760 --> 00:19:21.820 Vi halverer dem. 306 00:19:25.420 --> 00:19:26.960 Kan jeg begynde med dem? 307 00:19:27.140 --> 00:19:32.360 Ja, de skal have lidt længere end peberfrugten, 308 00:19:32.480 --> 00:19:34.260 så det passer meget fint. 309 00:19:53.590 --> 00:19:58.390 Så kan du komme dem på, når du 310 00:19:58.390 --> 00:20:01.210 har suget lidt af fedtstoffet. 311 00:20:03.690 --> 00:20:07.330 Lige inden de er færdige, skal de krydres 312 00:20:07.330 --> 00:20:09.410 med lidt sesam og peber. 313 00:20:10.590 --> 00:20:12.310 Hvordan har kartoflerne det? 314 00:20:15.350 --> 00:20:17.670 De er knap og godt færdige endnu. 315 00:20:17.730 --> 00:20:19.190 Det er jo de første nye danske. 316 00:20:20.190 --> 00:20:21.210 Så bliver det lækkert. 317 00:20:25.910 --> 00:20:32.090 Så imens stegen recyclerer, så synes jeg, at 318 00:20:32.090 --> 00:20:33.830 vi stille og roligt skal gå i gang 319 00:20:33.830 --> 00:20:36.690 med at forberede at recyclere den. 320 00:20:37.970 --> 00:20:42.730 Det vil sige, at vi skal have dampet 321 00:20:42.730 --> 00:20:45.450 lidt rabarber. 322 00:20:45.670 --> 00:20:49.030 Dem har jeg skåret ud i stykker på 323 00:20:49.030 --> 00:20:49.390 ca. 324 00:20:49.450 --> 00:20:50.210 1 cm. 325 00:20:50.930 --> 00:20:54.310 Derudover skal vi bruge lidt æbletærn. 326 00:20:54.670 --> 00:20:58.570 Der har jeg taget et æble, som vi 327 00:20:58.570 --> 00:21:01.850 lige skærer i tærn. 328 00:21:07.870 --> 00:21:10.710 Hvad damper vi frugten i? 329 00:21:11.530 --> 00:21:20.910 Frugten damper vi i lidt calvador, lidt sukker 330 00:21:20.910 --> 00:21:22.810 og lidt smør. 331 00:21:23.690 --> 00:21:27.170 Det skal ikke andet lige dampe op. 332 00:21:29.150 --> 00:21:34.290 Rabarberne er meget modtagelige for varmeforvirkningen, så de 333 00:21:34.290 --> 00:21:40.170 skal ikke andet lige svinges rundt. 334 00:21:40.950 --> 00:21:41.870 Jeg tror, at det holder der. 335 00:21:44.550 --> 00:21:45.810 Så har du til at stamme lidt smør? 336 00:21:46.090 --> 00:21:46.270 Ja. 337 00:21:51.580 --> 00:22:00.160 I mellemtiden har vi bagt en mørdejstærtebund, som 338 00:22:00.160 --> 00:22:02.700 vi skal benytte til rabarberstærten. 339 00:22:04.080 --> 00:22:07.600 Den er lavet af en helt almindelig mørdej. 340 00:22:08.020 --> 00:22:14.680 Det er en meget nem og forholdsvis billig 341 00:22:14.680 --> 00:22:17.780 stærtebund at fremstille. 342 00:22:17.780 --> 00:22:21.380 Og det er også en, der kan holde 343 00:22:21.380 --> 00:22:21.520 sig. 344 00:22:22.620 --> 00:22:27.200 Man kan sagtens bage både to og tre 345 00:22:27.200 --> 00:22:31.260 og have dem stålende flere dage, uden at 346 00:22:31.260 --> 00:22:32.320 der sker noget i dem. 347 00:22:36.500 --> 00:22:37.840 En spiseskefuld sukker. 348 00:22:38.060 --> 00:22:40.880 Ja, en spiseskefuld sukker lige henover. 349 00:22:40.880 --> 00:22:42.400 Hvornår kommer man calvadoren på? 350 00:22:42.400 --> 00:22:48.360 Når sukkeret begynder at karamellisere, så synes jeg, 351 00:22:48.440 --> 00:22:49.720 at det skal komme calvadoren på. 352 00:22:50.080 --> 00:22:54.720 Der skal man regne med cirka 1000 cm, 353 00:22:54.920 --> 00:22:57.020 og så er det meget fint. 354 00:22:57.920 --> 00:22:58.800 Jeg tror, at der er et stræd i 355 00:22:58.800 --> 00:22:58.900 den. 356 00:22:58.900 --> 00:22:59.360 Skal vi ikke gøre det? 357 00:22:59.880 --> 00:23:00.720 Jo, lad os gøre det. 358 00:23:01.700 --> 00:23:03.980 Det er sådan en sød lille flaske. 359 00:23:05.120 --> 00:23:05.900 Skal det være nu? 360 00:23:06.300 --> 00:23:06.540 Ja. 361 00:23:08.300 --> 00:23:08.940 Og så låg på? 362 00:23:08.940 --> 00:23:11.900 Så lå på, og så lad det stå 363 00:23:11.900 --> 00:23:12.680 og dampe op. 364 00:23:12.800 --> 00:23:13.720 Ej, hvor er det duft. 365 00:23:13.920 --> 00:23:14.680 Det er utroligt. 366 00:23:15.960 --> 00:23:16.400 Lækkert. 367 00:23:16.500 --> 00:23:17.180 Jeg skruer lige lidt mere. 368 00:23:17.520 --> 00:23:19.300 Så finder jeg en sigte her. 369 00:23:20.360 --> 00:23:24.820 Bagefter skal vi lige have sigtet vædderne fra. 370 00:23:25.200 --> 00:23:27.440 Det vil sige de dyre dråber. 371 00:23:27.440 --> 00:23:28.860 Dem skal vi lige have sigtet fra. 372 00:23:30.800 --> 00:23:36.080 Og vi har en lille smule sjællertine. 373 00:23:36.600 --> 00:23:37.040 Husglas. 374 00:23:37.040 --> 00:23:38.400 Ja, også kaldet husglas. 375 00:23:39.260 --> 00:23:42.380 Og det er blevet skyllet, og det opløser 376 00:23:42.380 --> 00:23:45.520 vi så i den væde, vi sigter fra. 377 00:23:46.100 --> 00:23:47.680 Det er for lige at få lidt hold 378 00:23:47.680 --> 00:23:51.980 i den krem, der skal på tærten. 379 00:23:55.280 --> 00:23:57.440 Og det må være lige for, at de 380 00:23:57.440 --> 00:23:57.540 vil være der. 381 00:23:57.540 --> 00:23:58.380 Det er faktisk lige for, tror jeg. 382 00:23:58.380 --> 00:23:59.300 Ja, det er også. 383 00:23:59.800 --> 00:24:01.760 De må godt være lige med lidt bid 384 00:24:01.760 --> 00:24:02.120 i, ikke? 385 00:24:02.120 --> 00:24:09.150 Hvis jeg lige tager en skrubber her, så 386 00:24:09.150 --> 00:24:09.990 kan jeg lige tage ... 387 00:24:09.990 --> 00:24:10.570 Kan du se det? 388 00:24:13.080 --> 00:24:14.180 Ej, det dufter godt. 389 00:24:14.520 --> 00:24:15.460 Det glæder jeg mig til. 390 00:24:15.800 --> 00:24:17.720 Så kan man virkelig mærke ... 391 00:24:18.440 --> 00:24:20.080 Der sker ikke ret meget til, at det 392 00:24:20.080 --> 00:24:21.340 der kalvede ... 393 00:24:21.340 --> 00:24:25.400 Nej, man kan mærke æblearomen, både fra de 394 00:24:25.400 --> 00:24:28.640 friske æbler og ikke mindst fra kalvedårene. 395 00:24:29.000 --> 00:24:30.200 Hvis du vil hjælpe mig med det. 396 00:24:35.260 --> 00:24:37.260 Så har vi her ... 397 00:24:44.020 --> 00:24:47.240 De skal så lige stå og dampe lidt 398 00:24:47.240 --> 00:24:48.480 af, inden vi vender det ned i. 399 00:24:49.060 --> 00:24:51.120 Og så har jeg husbladsen her. 400 00:24:52.260 --> 00:24:55.600 Imens den endnu er så varm, så kommer 401 00:24:55.600 --> 00:24:57.260 jeg det ned i og får det opløst. 402 00:25:03.320 --> 00:25:04.400 Og så noget med noget flødeskov? 403 00:25:04.520 --> 00:25:04.700 Ja. 404 00:25:05.560 --> 00:25:06.660 Det har jeg pisket på varmen. 405 00:25:06.660 --> 00:25:16.420 Jeg har pisket et par deciliter flødeskum, som 406 00:25:16.420 --> 00:25:21.220 vi så lige vender det her ned i. 407 00:25:21.420 --> 00:25:22.100 Kan du hælde den? 408 00:25:22.100 --> 00:25:22.820 Ja, jeg vil ikke. 409 00:25:39.720 --> 00:25:40.280 Sådan. 410 00:25:44.760 --> 00:25:47.680 Og så kan vi lige lade den stå, 411 00:25:49.040 --> 00:25:53.160 til rabarber og æbler er kølet lidt af. 412 00:25:53.160 --> 00:25:55.820 Og så anretter vi det sådan, at rabarber 413 00:25:55.820 --> 00:25:58.520 og æbler kommer ud på tærtebunden, og så 414 00:25:58.520 --> 00:26:00.960 kommer vi cremen henover. 415 00:26:01.440 --> 00:26:06.140 Og der kan vi bruge en ske og 416 00:26:06.140 --> 00:26:09.620 faktisk lægge det henover tærten. 417 00:26:10.220 --> 00:26:13.060 Skal vi så anrette forretten, mens det lige 418 00:26:13.060 --> 00:26:13.460 køler lidt af? 419 00:26:13.460 --> 00:26:16.100 Jeg synes, vi skal begynde at anrette forretten 420 00:26:16.100 --> 00:26:16.600 her. 421 00:26:17.540 --> 00:26:18.240 Den har jeg her. 422 00:26:19.120 --> 00:26:22.040 Jeg vil lige rydde lidt af det væk, 423 00:26:22.060 --> 00:26:22.980 vi ikke skal bruge mere. 424 00:26:29.020 --> 00:26:32.660 Der har vi så den syltede havtaske. 425 00:26:33.620 --> 00:26:38.900 Og der skal vi have en rund tallerken, 426 00:26:38.920 --> 00:26:40.260 der står lige derinde. 427 00:26:42.720 --> 00:26:47.120 Og den skal anrettes på helt spinat. 428 00:26:48.340 --> 00:26:54.360 Og det er frisk dansk, vi har brugt 429 00:26:54.360 --> 00:26:54.520 her. 430 00:26:55.160 --> 00:26:59.020 Den er blevet ribet, og den er blevet 431 00:26:59.020 --> 00:27:00.460 skøllet. 432 00:27:00.580 --> 00:27:02.780 Og det skal man være meget opmærksom på, 433 00:27:02.920 --> 00:27:04.820 at få den skøllet ordentligt. 434 00:27:05.560 --> 00:27:08.520 Og der har vi så en oliedgetræsning. 435 00:27:08.900 --> 00:27:11.440 Vi har valgt at bruge vindrueolie. 436 00:27:11.440 --> 00:27:18.180 Og der er to dele olie og en 437 00:27:18.180 --> 00:27:23.340 halv del hvidvinadikke, og så salt og peber 438 00:27:23.340 --> 00:27:23.560 i. 439 00:27:23.880 --> 00:27:27.420 Der hælder vi det henover, og så kan 440 00:27:27.420 --> 00:27:28.240 vi lige... 441 00:27:36.790 --> 00:27:38.910 Det bliver nogle smukke farver sammen, det røde 442 00:27:38.910 --> 00:27:39.550 og det grønne. 443 00:27:39.630 --> 00:27:43.510 Det giver nemlig et fint farvespil. 444 00:27:44.410 --> 00:27:46.170 Så hvis jeg lige gør sådan der. 445 00:27:47.430 --> 00:27:51.910 Så kan vi lægge spinaten underst. 446 00:27:53.050 --> 00:27:55.690 Og sådan en helt frisk spinat, det ser 447 00:27:55.690 --> 00:27:56.970 jo flot ud. 448 00:27:59.880 --> 00:28:03.220 Og så er det sundt til lige med. 449 00:28:03.700 --> 00:28:05.340 Det skal man jo også tænke på. 450 00:28:06.760 --> 00:28:07.900 Jeg tager det for dig. 451 00:28:14.120 --> 00:28:21.390 Og oven på denne, der anretter vi den 452 00:28:21.390 --> 00:28:24.630 syltede havtaske og rødløgene. 453 00:28:25.890 --> 00:28:28.410 Og der kan man jo så komme så 454 00:28:28.410 --> 00:28:33.330 meget rødløg på, som man nu mener hører 455 00:28:33.330 --> 00:28:33.730 sig til. 456 00:28:34.050 --> 00:28:36.310 Der er måske lige rigeligt med rødløg her 457 00:28:36.310 --> 00:28:39.490 i, men det kan man jo gøre smag 458 00:28:39.490 --> 00:28:40.810 og behag. 459 00:28:40.810 --> 00:28:51.680 Ja, det er forretten. 460 00:28:52.080 --> 00:28:58.940 Dertil der laver vi en dressing, creme fra 461 00:28:58.940 --> 00:29:02.220 præs-dressing med mynte. 462 00:29:03.540 --> 00:29:09.120 Og mynten, den har vi købt frisk, og 463 00:29:09.120 --> 00:29:14.320 der kan vi selvfølgelig bruge topskuddet til lige 464 00:29:14.320 --> 00:29:15.540 at pynte af på. 465 00:29:15.540 --> 00:29:18.120 Hvis du tager creme fra præs-dressing derinde. 466 00:29:19.060 --> 00:29:21.400 Det skal være 38 procent. 467 00:29:21.740 --> 00:29:22.900 Det skal man jo lige være med sig 468 00:29:22.900 --> 00:29:25.040 på, fordi vi skal piske den. 469 00:29:25.400 --> 00:29:26.860 Og det kan man ikke med den tynde, 470 00:29:26.940 --> 00:29:27.940 eller med den, der hedder 18. 471 00:29:28.220 --> 00:29:30.360 18 procent, den er ikke velegnet til det. 472 00:29:32.640 --> 00:29:36.440 Og jeg piller nogle skud af den friske 473 00:29:36.440 --> 00:29:40.780 mynte, som jeg så deler og hakker fint. 474 00:29:57.080 --> 00:30:00.400 Og her kan man også virkelig mærke duften 475 00:30:00.400 --> 00:30:04.000 fra de friske urter. 476 00:30:34.930 --> 00:30:37.870 Og i mellempynt, så vil jeg se til 477 00:30:37.870 --> 00:30:41.530 vores lammebrug, hvordan den har det. 478 00:30:42.510 --> 00:30:43.550 Den dufter dejligt. 479 00:30:44.830 --> 00:30:46.730 Jeg måske trækker den lidt ud, så I 480 00:30:46.730 --> 00:30:47.210 kan se det. 481 00:30:48.650 --> 00:30:50.250 Og jeg kan mærke på den, at den 482 00:30:50.250 --> 00:30:52.130 er lige ved at være der. 483 00:30:52.190 --> 00:30:54.110 Jeg tror vi skal give den et par 484 00:30:54.110 --> 00:30:55.870 minutter endnu. 485 00:30:59.710 --> 00:31:00.830 Skal den være der? 486 00:31:01.230 --> 00:31:01.950 Ja, det tror jeg. 487 00:31:02.390 --> 00:31:05.630 Og så vil jeg så tage og forme 488 00:31:05.630 --> 00:31:07.210 en... 489 00:31:09.550 --> 00:31:15.250 Og man kan både bruge en teskæg, men 490 00:31:15.250 --> 00:31:17.650 man kan som her bruge en spiseskæg. 491 00:31:18.410 --> 00:31:20.210 Og så lægge en... 492 00:31:21.430 --> 00:31:23.460 Det er en anden form for dressing. 493 00:31:24.870 --> 00:31:28.110 Den indeholder nøjagtigt det samme som en almindelig 494 00:31:28.110 --> 00:31:32.750 kremsefrisk dressing, men den giver sig mere ud, 495 00:31:32.850 --> 00:31:34.610 når den er pisket op. 496 00:31:35.470 --> 00:31:37.830 Imens vi lige venter på det... 497 00:31:37.830 --> 00:31:38.710 Skal vi have noget at tage det varme 498 00:31:38.710 --> 00:31:38.890 med? 499 00:31:39.290 --> 00:31:39.430 Ja. 500 00:31:39.770 --> 00:31:40.970 Skal vi lige se om kartoflerne er færdige? 501 00:31:40.990 --> 00:31:42.010 Jeg tror de må være det nu. 502 00:31:43.010 --> 00:31:43.810 Ja, det er de. 503 00:31:44.030 --> 00:31:44.430 Det er de. 504 00:31:44.590 --> 00:31:47.450 Så kan vi stille de rå kartofler herover. 505 00:31:50.050 --> 00:31:50.950 Skal vi tage dem op? 506 00:31:51.550 --> 00:31:51.770 Ja. 507 00:31:52.350 --> 00:31:52.550 Eller? 508 00:31:53.610 --> 00:31:54.470 Lige lægge dem op. 509 00:31:54.490 --> 00:31:55.030 Hvor er talakken her? 510 00:31:55.090 --> 00:31:55.510 Der er en bag. 511 00:31:57.790 --> 00:32:01.810 Så imens har vi lige anrettet tærten. 512 00:32:05.290 --> 00:32:11.470 Som sagt lægger jeg rabarber og æbler ud 513 00:32:11.470 --> 00:32:11.750 over. 514 00:32:18.260 --> 00:32:19.880 Det passer jo fint. 515 00:32:23.100 --> 00:32:25.000 Og så har vi... 516 00:32:25.000 --> 00:32:27.460 Jeg skal lige bruge en lille skæg her. 517 00:32:27.720 --> 00:32:28.320 Du skal bruge en skæg? 518 00:32:28.660 --> 00:32:29.880 Ja, jeg tror... 519 00:32:29.880 --> 00:32:30.440 Den har I her. 520 00:32:30.600 --> 00:32:31.340 Den er fra Soveby. 521 00:32:36.040 --> 00:32:40.100 Så kan man så lægge det ud over. 522 00:32:45.420 --> 00:32:48.840 Nu vil jeg ikke dække det hele med 523 00:32:48.840 --> 00:32:50.140 det, men... 524 00:32:51.140 --> 00:32:54.140 Så kan man se, hvad der er nedenunder 525 00:32:54.140 --> 00:32:54.440 her. 526 00:32:56.940 --> 00:32:57.220 Sådan. 527 00:32:59.000 --> 00:32:59.860 Skal vi lægge den frem? 528 00:33:00.080 --> 00:33:00.200 Ja. 529 00:33:04.020 --> 00:33:06.920 Og der kan man jo pynte lidt af, 530 00:33:06.980 --> 00:33:07.540 for eksempel. 531 00:33:07.540 --> 00:33:11.540 Man kan bruge hasselnødder, man kan bruge susitrummelisse. 532 00:33:12.600 --> 00:33:14.160 Hvis det er i sæsonen, så kan man 533 00:33:14.160 --> 00:33:18.380 jo så godt komme en lille jordbær på 534 00:33:18.380 --> 00:33:18.760 toppen. 535 00:33:20.080 --> 00:33:23.000 Det kan man variere, så man har lyst. 536 00:33:23.220 --> 00:33:24.380 Vi har lidt hasselnødder her. 537 00:33:25.160 --> 00:33:29.560 Dem kan jeg lige tage og skære i 538 00:33:29.560 --> 00:33:31.920 skiver. 539 00:33:32.000 --> 00:33:35.240 Man kan også få dem som hasselnødderflager. 540 00:33:39.800 --> 00:33:40.140 Sådan. 541 00:33:43.080 --> 00:33:45.540 Der drøjser jeg så stille og roligt hen 542 00:33:45.540 --> 00:33:47.300 over med løshånd. 543 00:33:47.760 --> 00:33:48.100 Sådan. 544 00:33:49.340 --> 00:33:52.200 Så er vi ved at være ved hovedretten, 545 00:33:52.340 --> 00:33:56.180 hvis vi lige får tørret rettet af. 546 00:34:24.690 --> 00:34:26.449 Den ser jo dejlig ud. 547 00:34:27.389 --> 00:34:31.190 Nu synes jeg, at vi lige skal lade 548 00:34:31.190 --> 00:34:35.770 den ligge et par minutter og sætte sig 549 00:34:35.770 --> 00:34:35.949 der. 550 00:34:36.150 --> 00:34:37.969 Så når den lige kommer ud fra varmen 551 00:34:37.969 --> 00:34:41.429 i ovnen, så har den godt af at 552 00:34:41.429 --> 00:34:43.790 få lov at hvile sig et par minutter. 553 00:34:43.929 --> 00:34:47.469 Så hvis du har en lille gryde her 554 00:34:47.469 --> 00:34:51.389 til urterne og fången fra urterne. 555 00:34:53.929 --> 00:34:55.730 Og en grydeske. 556 00:34:56.630 --> 00:34:57.590 Og en grydeske. 557 00:34:57.890 --> 00:34:58.390 Har vi det her? 558 00:34:58.590 --> 00:34:59.070 Ja. 559 00:34:59.070 --> 00:34:59.710 Det har vi det her, ja. 560 00:35:02.810 --> 00:35:02.970 Så. 561 00:35:19.400 --> 00:35:21.360 Og der skal ... 562 00:35:21.360 --> 00:35:22.420 Øh ... 563 00:35:22.420 --> 00:35:23.240 Hvad skulle der i? 564 00:35:23.400 --> 00:35:25.080 Der skal vi ... 565 00:35:25.080 --> 00:35:28.400 Her kan vi se, at der skal en 566 00:35:28.400 --> 00:35:30.500 lille smule mere rødvin til. 567 00:35:30.740 --> 00:35:33.620 Så vi tager lige og tilsætter lidt, og 568 00:35:33.620 --> 00:35:34.800 så lige får det op. 569 00:35:34.800 --> 00:35:36.040 Og koge? 570 00:35:36.720 --> 00:35:39.860 Koge, og så blander vi det en gang 571 00:35:39.860 --> 00:35:40.800 bagefter. 572 00:35:52.220 --> 00:35:56.140 I mellemtiden kan jeg fjerne snoren. 573 00:35:57.900 --> 00:36:00.460 Den har ydret den skulden ud. 574 00:36:09.160 --> 00:36:10.220 Så er det lidt varmt. 575 00:36:10.580 --> 00:36:11.040 Kan du tjene? 576 00:36:11.700 --> 00:36:12.000 Ja. 577 00:36:16.620 --> 00:36:18.780 Når den koger, så skal den op på 578 00:36:18.780 --> 00:36:19.640 blenderen? 579 00:36:21.640 --> 00:36:22.200 Ja. 580 00:36:22.840 --> 00:36:27.960 Og så kan du tilsætte 100 gram smør, 581 00:36:28.000 --> 00:36:29.060 som den sidder med. 582 00:36:29.440 --> 00:36:31.200 For lige at runde den af. 583 00:36:31.540 --> 00:36:35.560 Når man har brugt rødvin, så kan rødvin 584 00:36:35.560 --> 00:36:39.880 og syren i rødvin godt virke lidt skarpe 585 00:36:39.880 --> 00:36:40.060 i det. 586 00:36:40.060 --> 00:36:42.460 Så er det en god ting at montere 587 00:36:42.460 --> 00:36:46.920 den med lidt smør indenfor serveringen. 588 00:36:54.520 --> 00:36:56.760 Jeg tror bare, at du skal tage lidt 589 00:36:56.760 --> 00:36:57.800 halve af det nu. 590 00:37:00.400 --> 00:37:02.380 Så er den godt nok ud. 591 00:37:03.360 --> 00:37:06.080 Så tror jeg, at vi i mellemtiden skal 592 00:37:06.080 --> 00:37:07.620 skære fløj herinde. 593 00:37:08.840 --> 00:37:12.680 Man kan se, at den er stadig meget 594 00:37:12.680 --> 00:37:13.480 saftig. 595 00:37:13.920 --> 00:37:15.340 Og den er lidt rosa indeni. 596 00:37:15.500 --> 00:37:18.500 Det kan man jo selvfølgelig gøre efter behag. 597 00:37:18.760 --> 00:37:20.200 Om man synes, at den skal have mere. 598 00:37:20.840 --> 00:37:23.660 Jeg kan nu veldig godt selv lide, når 599 00:37:23.660 --> 00:37:27.280 den er lidt rosa. 600 00:37:30.220 --> 00:37:31.720 Skal det bare blændes lidt, eller skal det 601 00:37:31.720 --> 00:37:32.200 blændes meget? 602 00:37:32.320 --> 00:37:33.700 Det skal blændes meget. 603 00:37:48.910 --> 00:37:56.260 Vi anretter vores smørroser til. 604 00:37:59.580 --> 00:38:03.500 Og så har vi en løse. 605 00:38:04.040 --> 00:38:06.620 Vi kan måske tage den direkte derfra. 606 00:38:10.230 --> 00:38:15.090 Så kan vi lige lægge den hen over 607 00:38:15.090 --> 00:38:15.310 der. 608 00:38:16.730 --> 00:38:20.810 Og har man ikke brugt hele sit processeret 609 00:38:20.810 --> 00:38:25.390 underlag fra retten, så er det også en 610 00:38:25.390 --> 00:38:27.950 rigtig god ting at servere det til. 611 00:38:29.830 --> 00:38:32.290 Den sætter jeg herovre bagved, så den ikke 612 00:38:32.290 --> 00:38:33.290 står i vejen. 613 00:38:34.770 --> 00:38:42.810 Det er så processeret halvebro, og vi har 614 00:38:42.810 --> 00:38:45.750 de nye danske kartofler. 615 00:38:46.210 --> 00:38:50.150 Så kan vi måske anrette et par stykker 616 00:38:50.150 --> 00:38:50.370 på. 617 00:38:52.250 --> 00:38:54.390 Og så kan vi måske lige give den 618 00:38:54.390 --> 00:38:56.690 en lille busk. 619 00:38:56.730 --> 00:39:00.270 En busk parselle eller brødkarsel, hvad man nu 620 00:39:00.270 --> 00:39:00.590 har. 621 00:39:01.470 --> 00:39:05.450 Det er i hvert fald et forslag til 622 00:39:05.450 --> 00:39:09.630 en menu, der sætter sig på danske overvejere 623 00:39:09.630 --> 00:39:12.530 på denne års tid. 624 00:39:14.810 --> 00:39:17.790 Vi siger tak for i aften, og få 625 00:39:17.790 --> 00:39:18.110 gensyn. 626 00:39:30.590 --> 00:39:36.210 Danske tekster af Jesper Buhl Scandinavian Text Service 627 00:39:36.210 --> 00:39:36.310 2018
Serie
Dato udgivet
Emneord
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 319 8
Varighed tidskode
00:40:23:00
Varighed sekunder
2423
Båndnummer
1396
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet
Kommentarer