TV-Køkkenet 28. september 1988

WEBVTT

1
00:00:00.240 --> 00:00:01.920
Det nærmeste at være perfekt, som jeg nogensinde

2
00:00:01.920 --> 00:00:02.280
har set.

3
00:00:11.920 --> 00:00:14.160
Hun er det nærmeste at være perfekt, som

4
00:00:14.160 --> 00:00:15.040
jeg nogensinde har set.

5
00:00:48.860 --> 00:00:52.000
Det er så vildt, det er så vildt.

6
00:00:52.000 --> 00:00:57.920
Det

7
00:00:57.920 --> 00:01:19.820
er

8
00:01:19.820 --> 00:01:21.980
så vildt.

9
00:01:22.000 --> 00:01:23.780
Som de professionelle kokke har kendt til i

10
00:01:23.780 --> 00:01:25.500
lang tid, og som vi nu kan få

11
00:01:25.500 --> 00:01:26.540
hjemme i vores egne køkkener.

12
00:01:27.080 --> 00:01:29.360
Og vi har en professionel kok, nemlig køkkenchef

13
00:01:29.360 --> 00:01:31.920
Poul Ravnholdt fra Hotel Store Kro i Fredensborg

14
00:01:31.920 --> 00:01:32.580
på besøg.

15
00:01:33.060 --> 00:01:34.820
Og han skal tilberede tre retter sammen med

16
00:01:34.820 --> 00:01:35.200
os i aften.

17
00:01:35.700 --> 00:01:36.700
Og hvad er det, vi skal lave?

18
00:01:37.120 --> 00:01:40.120
Jo, i aften har vi valgt at starte

19
00:01:40.120 --> 00:01:44.260
med at lave en gangpressuriseret jomfruhummer.

20
00:01:46.340 --> 00:01:50.360
Dertil serverer vi basilikum og salat.

21
00:01:51.360 --> 00:01:58.360
Derefter laver vi kalvedryst tilberedt på sommerkål.

22
00:01:59.660 --> 00:02:02.260
Og så runder vi af med en frisk

23
00:02:02.260 --> 00:02:06.720
jordgurtssalat med frugter.

24
00:02:07.280 --> 00:02:08.639
Ja, det lyder jo lækkert.

25
00:02:08.960 --> 00:02:09.699
Og der er noget med, at vi skal

26
00:02:09.699 --> 00:02:10.460
starte med hovedretten, ikke?

27
00:02:10.460 --> 00:02:12.860
Ja, vi må lave det lidt omadvendt i

28
00:02:12.860 --> 00:02:17.160
aften, da tilberedningstiden på hovedretten er væsentligt længere

29
00:02:17.160 --> 00:02:18.580
end normalt.

30
00:02:18.580 --> 00:02:21.720
Vi starter med hovedretten, og her ser I

31
00:02:21.720 --> 00:02:23.760
et stykke kalvedryst.

32
00:02:24.420 --> 00:02:26.460
Det har vi beregnet til i den nye

33
00:02:26.460 --> 00:02:29.560
ovn her med damp, at den skal tilberedes

34
00:02:29.560 --> 00:02:34.660
alt i alt en lille time med afbrudt

35
00:02:34.660 --> 00:02:37.560
stejning efter 25 minutter.

36
00:02:40.180 --> 00:02:42.880
Inden vi startede her, har vi sat et

37
00:02:42.880 --> 00:02:46.440
stykke ind, og det har nu fået ca.

38
00:02:46.480 --> 00:02:54.240
25 minutter i ovnen ved kombineret damp og

39
00:02:54.240 --> 00:02:54.860
varm luft.

40
00:02:57.300 --> 00:02:59.820
Det vil sige, at vi nu er på

41
00:02:59.820 --> 00:03:05.600
det stadie, hvor vi skal have lagt sommerkålen

42
00:03:05.600 --> 00:03:10.560
i en skål her.

43
00:03:12.840 --> 00:03:17.920
Den kan vi lige tage og snitte, og

44
00:03:17.920 --> 00:03:21.520
det må godt være lidt groft.

45
00:03:24.660 --> 00:03:27.360
Det er jo sådan en sommerkål.

46
00:03:27.580 --> 00:03:29.860
Hvis man ikke kender den, så minder den

47
00:03:29.860 --> 00:03:33.720
vel mest om hvidkål, men den er dog

48
00:03:33.720 --> 00:03:36.800
ikke lige så kålagtig.

49
00:03:37.420 --> 00:03:45.440
Det lægger vi så ned underst, og

50
00:03:45.440 --> 00:03:55.160
så kommer vi lidt løg ved, og

51
00:03:56.540 --> 00:03:58.680
lidt rødvin.

52
00:03:59.320 --> 00:04:00.100
Der skal ca.

53
00:04:00.180 --> 00:04:07.700
bruges 1 dl, og lidt kalvefond.

54
00:04:08.360 --> 00:04:12.020
Har man ikke så kalvefond i huset, så

55
00:04:12.020 --> 00:04:19.060
kan man lave det med en bouillon-tærning.

56
00:04:19.800 --> 00:04:23.060
Men det bedste er, hvis man kan lave

57
00:04:23.060 --> 00:04:24.620
en fond sig selv.

58
00:04:25.560 --> 00:04:26.020
Sådan der.

59
00:04:26.400 --> 00:04:29.440
Nu er den parat til at gå i

60
00:04:29.440 --> 00:04:30.740
ovnen, og der skal den ca.

61
00:04:30.800 --> 00:04:32.660
have 20-25 minutter.

62
00:04:43.830 --> 00:04:47.270
Hvis du samtidig vil sætte de nye kartofler

63
00:04:47.270 --> 00:04:49.010
over, så skal vi bruge dem til den.

64
00:04:50.110 --> 00:04:57.770
I mellemtiden begynder vi på forretten.

65
00:04:58.370 --> 00:05:02.930
Det er som sagt jomfruhummer, der skal processeres

66
00:05:02.930 --> 00:05:03.510
i ovnen.

67
00:05:03.510 --> 00:05:07.290
Og der laver vi først et lille processerunderlag

68
00:05:07.290 --> 00:05:11.210
med lidt løg og lidt pore.

69
00:05:12.070 --> 00:05:16.710
Og så har vi noget skåret basilikum og

70
00:05:16.710 --> 00:05:19.330
noget frisk timian.

71
00:05:20.210 --> 00:05:22.230
Og hvis du bare tager lidt af hver

72
00:05:22.230 --> 00:05:27.390
af det, så vil jeg imellemtiden vise, hvordan

73
00:05:27.390 --> 00:05:32.390
vi forbereder jomfruhummerne til processeringen.

74
00:05:33.390 --> 00:05:36.650
En jomfruhummer kan fås i mange størrelser.

75
00:05:36.730 --> 00:05:41.590
Det her er en mellemstørrelse, og jeg har

76
00:05:41.590 --> 00:05:48.450
valgt at skære det øverste af skjoldet af.

77
00:05:49.570 --> 00:05:51.670
Og lige en lille snit der.

78
00:05:52.310 --> 00:05:53.390
Så kan man åbne den.

79
00:05:54.490 --> 00:05:59.630
Der skal man passe på, at skjoldet kan

80
00:05:59.630 --> 00:06:02.530
hænge fast i kødet.

81
00:06:02.710 --> 00:06:05.450
Hvis man er lidt varesom, så går det

82
00:06:05.450 --> 00:06:05.990
meget fint.

83
00:06:06.390 --> 00:06:09.090
Og så har man fri adgang til hele

84
00:06:09.090 --> 00:06:09.970
halen.

85
00:06:10.730 --> 00:06:12.870
For også at kunne få lidt ud af

86
00:06:12.870 --> 00:06:17.270
kløerne, så får de lige et lille dask.

87
00:06:19.830 --> 00:06:23.230
Og så er de sådan set parat til

88
00:06:23.230 --> 00:06:27.390
at blive lagt oven på processerunderlaget.

89
00:06:29.670 --> 00:06:31.950
Hvis du kan komme det der op i.

90
00:06:42.720 --> 00:06:45.360
Det ser godt ud.

91
00:06:46.360 --> 00:06:48.600
Og det lufter pragtfuldt.

92
00:06:48.640 --> 00:06:49.100
Ja, det gør det.

93
00:06:49.660 --> 00:06:51.820
Den friske basilikum kommer virkelig.

94
00:06:51.900 --> 00:06:52.200
Sådan.

95
00:06:53.240 --> 00:06:55.040
Og hvis du lige vil give den lidt

96
00:06:55.040 --> 00:06:58.440
salt og lidt peber, så hælder vi en

97
00:06:58.440 --> 00:07:01.500
lille smule hvidvin på.

98
00:07:05.120 --> 00:07:07.960
Og de skal så i ovnen også ved

99
00:07:07.960 --> 00:07:10.200
intervall tilberedning, dvs.

100
00:07:10.640 --> 00:07:12.180
damp og varmluft.

101
00:07:12.180 --> 00:07:17.580
Og de skal tilberedes fire minutter, alt efter

102
00:07:17.580 --> 00:07:19.060
størrelse.

103
00:07:19.480 --> 00:07:21.380
Og der er det praktiske.

104
00:07:21.620 --> 00:07:27.100
Det kan man sagtens lave imens hovedretten også

105
00:07:27.100 --> 00:07:27.580
er i ovnen.

106
00:07:27.660 --> 00:07:28.300
Ja, godt.

107
00:07:28.420 --> 00:07:29.280
Vi sætter dem ind.

108
00:07:38.990 --> 00:07:41.870
I forbindelse med forretten, der skal vi have

109
00:07:41.870 --> 00:07:43.450
lavet lidt salat.

110
00:07:44.090 --> 00:07:48.150
Og der kan vi tage tre forskellige salater,

111
00:07:48.250 --> 00:07:51.890
der er til gennem på det danske marked.

112
00:07:52.030 --> 00:07:53.290
Jeg ved ikke om du vil fortælle lidt

113
00:07:53.290 --> 00:07:54.070
om, hvad det er for noget.

114
00:07:54.370 --> 00:07:55.530
Det er Lola Rosé.

115
00:07:56.090 --> 00:07:58.630
Og så har vi den, der hedder Egeblad.

116
00:07:59.010 --> 00:07:59.450
Egeblad.

117
00:07:59.690 --> 00:08:00.570
Den tager vi der.

118
00:08:03.590 --> 00:08:05.110
Som er meget lækker.

119
00:08:05.650 --> 00:08:07.390
Og en lille smule bitter.

120
00:08:07.890 --> 00:08:09.730
Og så har vi den danske Eisberg.

121
00:08:09.730 --> 00:08:10.950
Den danske Eisberg.

122
00:08:11.130 --> 00:08:13.350
Som er meget frisk og lækker.

123
00:08:19.070 --> 00:08:22.690
Så skal vi have lidt oliedrik.

124
00:08:24.330 --> 00:08:25.330
Det skal vi.

125
00:08:25.430 --> 00:08:26.710
Det er vindrokærnolie.

126
00:08:27.010 --> 00:08:31.809
Jo, det er vindrokærnolie og hvidvinnædkede salt og

127
00:08:31.809 --> 00:08:32.390
peber.

128
00:08:33.690 --> 00:08:36.970
Og så kan det lige stå og trække

129
00:08:36.970 --> 00:08:38.190
imens.

130
00:08:39.210 --> 00:08:42.510
Og så kan vi måske gå lidt i

131
00:08:42.510 --> 00:08:43.070
gang med...

132
00:08:43.070 --> 00:08:43.290
...

133
00:08:43.290 --> 00:08:46.290
at finde lidt frem til forretten, som vi

134
00:08:46.290 --> 00:08:46.870
har der i nærheden.

135
00:08:51.270 --> 00:08:52.270
Og kartoflerne.

136
00:08:52.590 --> 00:08:53.350
Og tykkede salt på dem.

137
00:08:53.690 --> 00:08:55.630
Ja, det må vi andre huske.

138
00:08:56.730 --> 00:09:00.830
Og så for at vende tilbage til hovedretten,

139
00:09:00.870 --> 00:09:02.730
får den det mærke.

140
00:09:02.950 --> 00:09:08.730
Så vil vi til hovedretten servere nye gullerødder.

141
00:09:09.730 --> 00:09:12.490
Og i øjeblikket har de den her størrelse,

142
00:09:12.570 --> 00:09:13.830
men det bliver det selvfølgelig ikke ved med

143
00:09:13.830 --> 00:09:14.150
at være.

144
00:09:14.450 --> 00:09:19.590
Men vi tilbereder dem skrabet med top på.

145
00:09:21.030 --> 00:09:25.050
Og dem sætter vi over at koge, når

146
00:09:25.050 --> 00:09:27.710
hovedretten er ved at være færdig i ovnen.

147
00:09:29.550 --> 00:09:32.150
Nu er der et par minutter tilbage.

148
00:09:32.410 --> 00:09:33.590
Ja, det er ikke meget galt.

149
00:09:34.530 --> 00:09:38.790
Jeg ved ikke, om vi skal fortælle lidt

150
00:09:38.790 --> 00:09:42.370
om desserten, inden vi begynder at anrette.

151
00:09:42.510 --> 00:09:46.310
For desserten er en yoghurtdessert.

152
00:09:46.510 --> 00:09:48.910
Det er yoghurtæg med frisk frugt.

153
00:09:49.810 --> 00:09:51.250
Og der skal vi dem lige fortælle lidt

154
00:09:51.250 --> 00:09:53.410
om, hvordan man laver sådan noget yoghurt.

155
00:09:53.530 --> 00:09:54.710
For vi har yoghurten her, og som I

156
00:09:54.710 --> 00:09:56.450
kan se, så er den jo stiv.

157
00:09:57.470 --> 00:09:59.670
Og det er, fordi vi har gjort noget

158
00:09:59.670 --> 00:09:59.930
ved den.

159
00:10:00.910 --> 00:10:03.970
Det kan jeg lige demonstrere.

160
00:10:05.350 --> 00:10:08.190
Vi har hældt yoghurten op i en sigte

161
00:10:08.190 --> 00:10:09.930
med et kaffefilter.

162
00:10:10.710 --> 00:10:11.770
Og på den måde har vi lavet den

163
00:10:11.770 --> 00:10:14.790
stå og dryppe af sådan her.

164
00:10:15.470 --> 00:10:17.330
Og det har den gjort i to timer

165
00:10:17.330 --> 00:10:17.750
cirka.

166
00:10:18.290 --> 00:10:20.210
Så er der dryppet ret så meget vand

167
00:10:20.210 --> 00:10:21.350
af, og så får den altså den her

168
00:10:21.350 --> 00:10:23.790
meget lækre konsistens, som vi har her.

169
00:10:26.170 --> 00:10:34.410
Og lige inden serveringen pisker man æggehvide flormelis

170
00:10:34.410 --> 00:10:37.410
og tilsætter lidt helt vanilje.

171
00:10:37.870 --> 00:10:41.090
Og så vender man de to ting sammen

172
00:10:41.090 --> 00:10:49.630
og former æggelignende ting og anretter dem på

173
00:10:49.630 --> 00:10:50.450
talleren.

174
00:10:50.450 --> 00:10:54.090
I første omgang vil vi anrette forretten, og

175
00:10:54.090 --> 00:10:56.150
derefter vil vi anrette desserteren.

176
00:10:56.710 --> 00:10:58.990
Og så passer det med, at hovedretten er

177
00:10:58.990 --> 00:10:59.430
færdig.

178
00:10:59.670 --> 00:11:00.950
Jeg tror, at yoghurten er færdig nu.

179
00:11:09.320 --> 00:11:11.640
Der kan man lige mærke på, at de

180
00:11:11.640 --> 00:11:15.200
er faste hele vejen igennem.

181
00:11:16.200 --> 00:11:21.370
Vi skal lige have en lille passerolle, så

182
00:11:21.370 --> 00:11:27.610
vi kan få væden fra processeringen.

183
00:11:28.330 --> 00:11:30.750
Jeg sætter lidt fyr under det.

184
00:11:32.050 --> 00:11:37.370
Det kan jeg lige forsigtigt tage lidt fra

185
00:11:37.370 --> 00:11:37.610
der.

186
00:11:41.200 --> 00:11:43.760
Og når det så lige er oppe og

187
00:11:43.760 --> 00:11:47.820
koget, så giver vi det lige en lille

188
00:11:47.820 --> 00:11:51.180
smule smør.

189
00:11:59.180 --> 00:12:01.320
Jeg har lige lagt min steiger der.

190
00:12:02.640 --> 00:12:06.740
Så tager man forsigtigt, uden at hverken hale

191
00:12:06.740 --> 00:12:09.560
eller kløre de knækker.

192
00:12:10.520 --> 00:12:11.080
Sådan.

193
00:12:12.000 --> 00:12:14.740
Og en lille ske, det må vi have

194
00:12:14.740 --> 00:12:15.080
hernede.

195
00:12:18.320 --> 00:12:23.660
Og så processerunderlaget, det kan vi så dekorere

196
00:12:23.660 --> 00:12:24.360
halerne med.

197
00:12:26.000 --> 00:12:26.400
Sådan.

198
00:12:41.220 --> 00:12:42.420
Er det lige før, den er der?

199
00:12:42.520 --> 00:12:43.260
Ja, det er lige før.

200
00:12:44.400 --> 00:12:45.980
Var det her, vi skulle bruge tomater også?

201
00:12:46.280 --> 00:12:46.480
Ja.

202
00:12:48.080 --> 00:12:52.040
Tomaterne skal i til allersidst, fordi de er

203
00:12:52.040 --> 00:12:54.420
meget følsomme over for varme.

204
00:12:55.200 --> 00:12:56.740
Det er ved at være tidligere, tror jeg.

205
00:12:56.740 --> 00:12:57.460
Så sætter jeg dem her.

206
00:12:58.900 --> 00:13:03.040
Og der har vi simpelthen taget moderne til

207
00:13:03.040 --> 00:13:07.900
tomater og befrydet dem for skin og kerner.

208
00:13:09.480 --> 00:13:11.800
Og det har vi altså gjort råt på

209
00:13:11.800 --> 00:13:12.060
den måde.

210
00:13:12.880 --> 00:13:15.700
Man kan jo godt blanchere tomater i kogende

211
00:13:15.700 --> 00:13:19.540
vand meget kort tid og så tage skinnet

212
00:13:19.540 --> 00:13:19.720
af.

213
00:13:20.200 --> 00:13:22.100
Men man kan også, hvis man først skærer

214
00:13:22.100 --> 00:13:23.360
i både og så lige tager kernerne ud,

215
00:13:23.440 --> 00:13:25.300
så lige skære skinnet af.

216
00:13:25.300 --> 00:13:27.360
Det har vi gjort i dag, så kødet

217
00:13:27.360 --> 00:13:28.220
er fint og fast.

218
00:13:29.020 --> 00:13:30.640
Så kommer vi det lige ned i, og

219
00:13:30.640 --> 00:13:32.760
så hvis du vil trække det væk, så

220
00:13:32.760 --> 00:13:34.840
skulle det være en lille øse.

221
00:13:35.620 --> 00:13:36.520
Er der en lille øse der?

222
00:13:36.820 --> 00:13:36.920
Ja.

223
00:13:39.490 --> 00:13:41.250
Og så hvis du lige vil maskere af.

224
00:13:41.270 --> 00:13:42.590
Det kan være, du skal gøre det, du

225
00:13:42.590 --> 00:13:43.190
har håndleder.

226
00:13:46.490 --> 00:13:48.290
Så sørger vi for at få så mange

227
00:13:48.290 --> 00:13:49.510
af tomaterne med.

228
00:13:49.530 --> 00:13:50.490
Ej, det ser lækkert ud.

229
00:13:50.490 --> 00:13:51.910
Og så lige henover.

230
00:13:54.160 --> 00:13:57.000
Og der kan man dufte hvidvinden, og man

231
00:13:57.000 --> 00:13:58.700
kan dufte jomfrehåberne.

232
00:14:00.000 --> 00:14:07.260
Og så lige måske finde et frisk skud

233
00:14:08.640 --> 00:14:11.720
basilikum, eller hvis man har dild i huset,

234
00:14:11.760 --> 00:14:13.880
eller en anden urt, så vil det sætte

235
00:14:13.880 --> 00:14:14.700
prikken over i.

236
00:14:16.020 --> 00:14:17.460
Det var så forretten.

237
00:14:17.460 --> 00:14:18.260
Det var forretten, der var der.

238
00:14:18.260 --> 00:14:20.340
Så tror jeg næsten i mellemtiden, at vi

239
00:14:20.340 --> 00:14:23.740
lige skal have sat garnituren til hovedretten over.

240
00:14:26.680 --> 00:14:27.740
Der skal vi have lidt vand.

241
00:14:27.940 --> 00:14:30.640
Der skal vi have lidt vand med lidt

242
00:14:30.640 --> 00:14:31.140
salt i.

243
00:14:32.040 --> 00:14:37.890
Og jeg finder i mellemtiden vores æggehvider, der

244
00:14:37.890 --> 00:14:40.250
er blevet pisket med florsukker.

245
00:14:40.850 --> 00:14:41.410
Sådan.

246
00:14:44.220 --> 00:14:50.840
Og så vil vi fuldstændigt blande de tre

247
00:14:50.840 --> 00:14:52.520
ting, der skal i.

248
00:14:53.000 --> 00:14:54.500
Nu vil jeg hellere sætte den her, så

249
00:14:54.500 --> 00:14:55.220
alle kan se.

250
00:14:55.800 --> 00:14:58.200
Vi skal først have...

251
00:15:01.480 --> 00:15:06.080
Vi bruger en helt vaniljestang, og den skal

252
00:15:06.080 --> 00:15:07.520
vi lige først have delt.

253
00:15:09.040 --> 00:15:10.500
Det kan godt være lidt vanskeligt.

254
00:15:11.320 --> 00:15:12.120
Der er den.

255
00:15:12.340 --> 00:15:15.360
Og så er det maven i vaniljestangen, man

256
00:15:15.360 --> 00:15:15.640
bruger.

257
00:15:18.460 --> 00:15:21.360
Det skal gøres forsigtigt, så man ikke får

258
00:15:21.360 --> 00:15:24.060
noget af skalden med.

259
00:15:25.060 --> 00:15:29.740
Og det kommer vi så ned i julkurten.

260
00:15:30.900 --> 00:15:31.200
Sådan.

261
00:15:32.880 --> 00:15:33.340
Hvor er jeg høj.

262
00:15:34.920 --> 00:15:35.580
Gummiskraber her.

263
00:15:36.040 --> 00:15:36.520
Gummiskraber.

264
00:15:37.920 --> 00:15:39.080
Ved han større skål?

265
00:15:39.220 --> 00:15:41.640
Ja, han fandt den større skål.

266
00:15:41.640 --> 00:15:44.360
Og så tager vi julkurten til første og

267
00:15:44.360 --> 00:15:44.640
fremmest.

268
00:15:45.720 --> 00:15:46.500
Som til første.

269
00:15:47.580 --> 00:15:54.420
Og der forsigtigt lige får fordelt vaniljen.

270
00:15:56.580 --> 00:15:56.960
Sådan.

271
00:15:57.380 --> 00:15:59.900
Kan man se, nu er den...

272
00:15:59.900 --> 00:16:01.780
Så ved jeg ikke, om du vil finde

273
00:16:01.780 --> 00:16:03.260
en tallerken, vi kan...

274
00:16:03.260 --> 00:16:04.760
Jo, en rund eller...

275
00:16:04.760 --> 00:16:06.700
Ja, jeg synes, vi skal tage en rund

276
00:16:06.700 --> 00:16:07.360
hernede.

277
00:16:09.300 --> 00:16:12.700
Og så kommer det, som mange muskskræer er

278
00:16:12.700 --> 00:16:14.300
lidt bange for, det er, når vi skal

279
00:16:14.300 --> 00:16:16.840
have æggeviderne ned i.

280
00:16:16.940 --> 00:16:20.840
Der skal man passe på ikke at piske

281
00:16:20.840 --> 00:16:24.040
for meget i det, for så skiller det

282
00:16:24.040 --> 00:16:24.220
ad.

283
00:16:24.660 --> 00:16:26.360
Det skal simpelthen vendes.

284
00:16:27.280 --> 00:16:28.660
Ligesom når man laver fromage.

285
00:16:29.600 --> 00:16:34.960
Man kan gøre det og simpelthen vende det

286
00:16:34.960 --> 00:16:38.720
rundt, uden at piske det digere, så man

287
00:16:38.720 --> 00:16:43.860
har så meget luft i æggeviderne tilbage, som

288
00:16:43.860 --> 00:16:44.700
overhovedet muligt.

289
00:16:46.600 --> 00:16:47.080
Sådan.

290
00:16:48.360 --> 00:16:49.900
Jeg tager lige det varme vand til en

291
00:16:49.900 --> 00:16:50.120
ske.

292
00:16:50.300 --> 00:16:51.380
Ja, det vil være dejligt.

293
00:17:04.250 --> 00:17:06.690
Så er det ligesom lidt nemmere at forme,

294
00:17:06.690 --> 00:17:07.510
hvis man har en...

295
00:17:07.510 --> 00:17:08.690
Arbejde lidt med det.

296
00:17:09.510 --> 00:17:10.589
Jeg lægger guldrød ned.

297
00:17:11.550 --> 00:17:14.990
Og der prøver man så efter evne at

298
00:17:14.990 --> 00:17:17.130
få det til at ligne æg.

299
00:17:20.290 --> 00:17:22.250
Det slapper jeg ikke så heldigt fra, det

300
00:17:22.250 --> 00:17:22.410
der.

301
00:17:24.470 --> 00:17:27.270
Man kan da se et tegnet i det.

302
00:17:28.530 --> 00:17:30.790
Og så en sidste en her.

303
00:17:32.510 --> 00:17:32.970
Sådan.

304
00:17:34.330 --> 00:17:35.750
Det ser let og lækkert ud.

305
00:17:36.830 --> 00:17:38.010
Og så har vi valgt...

306
00:17:38.010 --> 00:17:40.390
Det er jo også en kalorifærdig dessert, ikke?

307
00:17:40.390 --> 00:17:40.770
Det er det.

308
00:17:41.270 --> 00:17:44.390
Og det er i mine øjne en meget

309
00:17:44.390 --> 00:17:48.690
nem dessert, der dårligt kan mislykkes.

310
00:17:51.500 --> 00:17:54.200
Man skal da måske lige prøve sådan en

311
00:17:54.200 --> 00:17:56.440
enkelt gang, inden man inviterer hele familien på

312
00:17:56.440 --> 00:17:56.580
det.

313
00:17:57.500 --> 00:18:00.020
Nu har du jo valgt jordbær og druer

314
00:18:00.020 --> 00:18:02.040
og kiwi, men man kunne virkelig bruge hvad

315
00:18:02.040 --> 00:18:03.140
som helst frugt, man har.

316
00:18:03.160 --> 00:18:03.860
Man kan bruge alt, hvad der er.

317
00:18:04.540 --> 00:18:07.140
Man kunne måske også bruge syltet frugt, hvis

318
00:18:07.140 --> 00:18:08.280
man har noget.

319
00:18:09.260 --> 00:18:14.740
Og så kan jeg lige tage og pynte

320
00:18:14.740 --> 00:18:15.040
den af.

321
00:18:15.280 --> 00:18:17.600
Nu bruger vi lidt mønte, der kan bruges

322
00:18:17.600 --> 00:18:18.180
syltet.

323
00:18:18.980 --> 00:18:21.700
Trummelise, der kan bruges hvad som helst.

324
00:18:22.940 --> 00:18:27.180
Især har I i sommervarmen et meget, meget

325
00:18:27.180 --> 00:18:30.860
frisk og enkelt dessert.

326
00:18:33.040 --> 00:18:33.440
Ja.

327
00:18:34.100 --> 00:18:35.560
Hvad siger tiden?

328
00:18:35.820 --> 00:18:37.840
Ja, tiden er noget med.

329
00:18:38.420 --> 00:18:39.760
Ja, det kan ikke vare det.

330
00:18:40.500 --> 00:18:42.620
Vi skulle lige tage kartoflerne lige efter en

331
00:18:42.620 --> 00:18:42.960
kniv.

332
00:18:43.460 --> 00:18:45.460
Jeg har en liggende herovre.

333
00:18:45.480 --> 00:18:46.760
Det er ved at være færdigt.

334
00:18:47.380 --> 00:18:47.600
Ja.

335
00:18:48.940 --> 00:18:49.920
Det varmer ikke så meget.

336
00:18:50.480 --> 00:18:52.640
Jeg tror, vi skal...

337
00:18:52.640 --> 00:18:53.780
Skal jeg tage dem op og dryppe af?

338
00:18:54.280 --> 00:18:55.660
Ja, det kan du godt gøre.

339
00:18:56.200 --> 00:18:57.640
Jeg kigger lige her til kødet.

340
00:19:03.840 --> 00:19:05.900
Jeg kan se, at jeg kan få sådan

341
00:19:05.900 --> 00:19:06.240
en der.

342
00:19:10.170 --> 00:19:13.990
Ja, og det hele her, det ser dejligt

343
00:19:13.990 --> 00:19:17.470
mørt og lækkert ud.

344
00:19:17.930 --> 00:19:19.970
Og man kan se, at der er intet,

345
00:19:19.990 --> 00:19:23.970
der bærer præg af at være tørret ud.

346
00:19:25.950 --> 00:19:29.110
Selvom det nu har været i ovnen knap

347
00:19:29.110 --> 00:19:32.290
en halv time, så er det stadigvæk frisk

348
00:19:32.290 --> 00:19:32.710
og lækkert.

349
00:19:36.310 --> 00:19:40.350
Og i tallerkenen, så synes jeg, at vi

350
00:19:40.350 --> 00:19:43.010
skal lige lade det hvile.

351
00:19:43.830 --> 00:19:50.100
Og så lægger vi...

352
00:19:50.780 --> 00:19:52.480
Jeg tror lige, at jeg slukker ovnen.

353
00:19:52.680 --> 00:19:53.400
Vi skal jo ikke bruge den her.

354
00:19:53.620 --> 00:19:56.440
Nå, der er varmt nok herinde i køkkenet.

355
00:19:56.820 --> 00:19:57.920
Ja, det er jo ikke sådan, at stå

356
00:19:57.920 --> 00:19:58.920
bag prostituerne.

357
00:19:59.920 --> 00:20:01.120
Eller under det hedder det vist.

358
00:20:01.360 --> 00:20:02.500
Bagved er det jo måske nemmere.

359
00:20:03.360 --> 00:20:03.760
Sådan.

360
00:20:03.760 --> 00:20:07.220
Og så skal vi have skåret et par

361
00:20:07.220 --> 00:20:11.060
skriver af brystet.

362
00:20:23.130 --> 00:20:25.830
Nu er der på det her, der er

363
00:20:25.830 --> 00:20:27.930
en hel del fedt på, men det kan

364
00:20:27.930 --> 00:20:33.050
man jo så efter at bære af, skære

365
00:20:33.050 --> 00:20:33.290
fra.

366
00:20:34.190 --> 00:20:35.650
Det ser lækkert og saftigt ud.

367
00:20:35.650 --> 00:20:38.570
Det er meget, meget lækkert og meget sydsæftigt.

368
00:20:38.650 --> 00:20:41.950
Og det er ikke mindst på den tilberedningsmåde,

369
00:20:42.290 --> 00:20:43.270
det er blevet lavet på.

370
00:20:43.830 --> 00:20:46.650
Det er jo også rignige priser, når kalvefisk

371
00:20:46.650 --> 00:20:46.750
spidser på det.

372
00:20:46.750 --> 00:20:47.290
Helt sikkert.

373
00:20:47.910 --> 00:20:49.290
Og så tager jeg...

374
00:20:49.290 --> 00:20:53.050
Nu vil jeg ikke kalde det sovs, jeg

375
00:20:53.050 --> 00:20:55.050
vil kalde det skyen.

376
00:20:56.430 --> 00:20:56.870
Prostituterskyen.

377
00:20:57.070 --> 00:20:58.650
Det vil sige, at det er rødvin, og

378
00:20:58.650 --> 00:21:03.570
det er væde fra kålen.

379
00:21:04.110 --> 00:21:10.370
Den bliver lige maskeret lidt henover, så der

380
00:21:10.370 --> 00:21:12.570
ligger lidt væde nede i.

381
00:21:20.130 --> 00:21:21.950
Skal vi lægge et par gulerødder på?

382
00:21:22.150 --> 00:21:24.690
Jeg synes, vi skal lige anrette de.

383
00:21:25.430 --> 00:21:27.250
Og så måske kartoflerne på siden af?

384
00:21:27.410 --> 00:21:27.710
Ja.

385
00:21:28.310 --> 00:21:29.810
Hvis vi har en lille, det kan vi

386
00:21:29.810 --> 00:21:30.150
ikke finde.

387
00:21:30.250 --> 00:21:30.450
Nej.

388
00:21:31.790 --> 00:21:33.070
Men vi kan jo også servere dem i

389
00:21:33.070 --> 00:21:33.410
skålen.

390
00:21:33.410 --> 00:21:36.070
Vi kan lige servere dem på denne måde.

391
00:21:36.650 --> 00:21:40.210
Og så måske en lille persille, eller hvad

392
00:21:40.210 --> 00:21:40.630
man har.

393
00:21:40.950 --> 00:21:42.810
Nu har vi lidt timian.

394
00:21:42.910 --> 00:21:43.230
Det er jo også godt.

395
00:21:44.030 --> 00:21:46.370
Vi har nok brugt også timian fra forretten,

396
00:21:46.410 --> 00:21:48.210
men vi prøver lige.

397
00:21:48.210 --> 00:21:49.110
Men det er jo en god ting, ikke?

398
00:21:49.450 --> 00:21:51.610
Det kan varieres efter behag.

399
00:21:53.410 --> 00:21:56.410
Skal vi måske lave lidt om på rækkefølgen

400
00:21:56.410 --> 00:22:01.230
her, og så sige forret, hovedret og dessert.

401
00:22:02.190 --> 00:22:06.350
Det var vores bud på en sommermiddag med

402
00:22:06.350 --> 00:22:07.410
en ny ovn med damp.

403
00:22:08.470 --> 00:22:10.010
Tak for i aften og på gensyn.

404
00:22:41.360 --> 00:22:43.380
Ovenpå al den her lækre mad, så holder

405
00:22:43.380 --> 00:22:44.460
vi nu en pause indtil kl.

406
00:22:44.760 --> 00:22:46.780
20.05. Og kl.

407
00:22:46.840 --> 00:22:49.220
20.05 vender vi tilbage med Roskilde-magasinet,

408
00:22:49.360 --> 00:22:51.840
der bl.a. informerer om noget så lokalt

409
00:22:51.840 --> 00:22:52.540
som EF.

410
00:22:53.220 --> 00:22:53.380
Kl.

411
00:22:54.020 --> 00:22:57.520
21 kommer Sportsmagasinet, der i aften handler om

412
00:22:57.520 --> 00:22:59.000
heste og Speedway.

413
00:22:59.460 --> 00:22:59.760
Og kl.

414
00:22:59.880 --> 00:23:02.720
21.30 kommer så ungdomsprogrammet på stedet.

415
00:23:03.260 --> 00:23:05.740
22.30 genudsender vi som så vanligt Godmorgen

416
00:23:05.740 --> 00:23:07.080
Roskilde fra i morges.

417
00:23:07.460 --> 00:23:09.240
Men indtil videre pause indtil kl.

418
00:23:09.360 --> 00:23:10.840
20.05 på gensyn.
  • TV-køkkenet, om tilberedelse af mad i Damp ovn
Serie
Dato udgivet
Dope sheet: Klik for at downloade
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 345 7
Varighed tidskode
00:21:18:00
Varighed sekunder
1278
Båndnummer
1400
DK5
Cirka
Afbrudt
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet

Kommentarer