- TV-køkkenet, om tilberedelse af mad i Damp ovn
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:00.240 --> 00:00:01.920 Det nærmeste at være perfekt, som jeg nogensinde 2 00:00:01.920 --> 00:00:02.280 har set. 3 00:00:11.920 --> 00:00:14.160 Hun er det nærmeste at være perfekt, som 4 00:00:14.160 --> 00:00:15.040 jeg nogensinde har set. 5 00:00:48.860 --> 00:00:52.000 Det er så vildt, det er så vildt. 6 00:00:52.000 --> 00:00:57.920 Det 7 00:00:57.920 --> 00:01:19.820 er 8 00:01:19.820 --> 00:01:21.980 så vildt. 9 00:01:22.000 --> 00:01:23.780 Som de professionelle kokke har kendt til i 10 00:01:23.780 --> 00:01:25.500 lang tid, og som vi nu kan få 11 00:01:25.500 --> 00:01:26.540 hjemme i vores egne køkkener. 12 00:01:27.080 --> 00:01:29.360 Og vi har en professionel kok, nemlig køkkenchef 13 00:01:29.360 --> 00:01:31.920 Poul Ravnholdt fra Hotel Store Kro i Fredensborg 14 00:01:31.920 --> 00:01:32.580 på besøg. 15 00:01:33.060 --> 00:01:34.820 Og han skal tilberede tre retter sammen med 16 00:01:34.820 --> 00:01:35.200 os i aften. 17 00:01:35.700 --> 00:01:36.700 Og hvad er det, vi skal lave? 18 00:01:37.120 --> 00:01:40.120 Jo, i aften har vi valgt at starte 19 00:01:40.120 --> 00:01:44.260 med at lave en gangpressuriseret jomfruhummer. 20 00:01:46.340 --> 00:01:50.360 Dertil serverer vi basilikum og salat. 21 00:01:51.360 --> 00:01:58.360 Derefter laver vi kalvedryst tilberedt på sommerkål. 22 00:01:59.660 --> 00:02:02.260 Og så runder vi af med en frisk 23 00:02:02.260 --> 00:02:06.720 jordgurtssalat med frugter. 24 00:02:07.280 --> 00:02:08.639 Ja, det lyder jo lækkert. 25 00:02:08.960 --> 00:02:09.699 Og der er noget med, at vi skal 26 00:02:09.699 --> 00:02:10.460 starte med hovedretten, ikke? 27 00:02:10.460 --> 00:02:12.860 Ja, vi må lave det lidt omadvendt i 28 00:02:12.860 --> 00:02:17.160 aften, da tilberedningstiden på hovedretten er væsentligt længere 29 00:02:17.160 --> 00:02:18.580 end normalt. 30 00:02:18.580 --> 00:02:21.720 Vi starter med hovedretten, og her ser I 31 00:02:21.720 --> 00:02:23.760 et stykke kalvedryst. 32 00:02:24.420 --> 00:02:26.460 Det har vi beregnet til i den nye 33 00:02:26.460 --> 00:02:29.560 ovn her med damp, at den skal tilberedes 34 00:02:29.560 --> 00:02:34.660 alt i alt en lille time med afbrudt 35 00:02:34.660 --> 00:02:37.560 stejning efter 25 minutter. 36 00:02:40.180 --> 00:02:42.880 Inden vi startede her, har vi sat et 37 00:02:42.880 --> 00:02:46.440 stykke ind, og det har nu fået ca. 38 00:02:46.480 --> 00:02:54.240 25 minutter i ovnen ved kombineret damp og 39 00:02:54.240 --> 00:02:54.860 varm luft. 40 00:02:57.300 --> 00:02:59.820 Det vil sige, at vi nu er på 41 00:02:59.820 --> 00:03:05.600 det stadie, hvor vi skal have lagt sommerkålen 42 00:03:05.600 --> 00:03:10.560 i en skål her. 43 00:03:12.840 --> 00:03:17.920 Den kan vi lige tage og snitte, og 44 00:03:17.920 --> 00:03:21.520 det må godt være lidt groft. 45 00:03:24.660 --> 00:03:27.360 Det er jo sådan en sommerkål. 46 00:03:27.580 --> 00:03:29.860 Hvis man ikke kender den, så minder den 47 00:03:29.860 --> 00:03:33.720 vel mest om hvidkål, men den er dog 48 00:03:33.720 --> 00:03:36.800 ikke lige så kålagtig. 49 00:03:37.420 --> 00:03:45.440 Det lægger vi så ned underst, og 50 00:03:45.440 --> 00:03:55.160 så kommer vi lidt løg ved, og 51 00:03:56.540 --> 00:03:58.680 lidt rødvin. 52 00:03:59.320 --> 00:04:00.100 Der skal ca. 53 00:04:00.180 --> 00:04:07.700 bruges 1 dl, og lidt kalvefond. 54 00:04:08.360 --> 00:04:12.020 Har man ikke så kalvefond i huset, så 55 00:04:12.020 --> 00:04:19.060 kan man lave det med en bouillon-tærning. 56 00:04:19.800 --> 00:04:23.060 Men det bedste er, hvis man kan lave 57 00:04:23.060 --> 00:04:24.620 en fond sig selv. 58 00:04:25.560 --> 00:04:26.020 Sådan der. 59 00:04:26.400 --> 00:04:29.440 Nu er den parat til at gå i 60 00:04:29.440 --> 00:04:30.740 ovnen, og der skal den ca. 61 00:04:30.800 --> 00:04:32.660 have 20-25 minutter. 62 00:04:43.830 --> 00:04:47.270 Hvis du samtidig vil sætte de nye kartofler 63 00:04:47.270 --> 00:04:49.010 over, så skal vi bruge dem til den. 64 00:04:50.110 --> 00:04:57.770 I mellemtiden begynder vi på forretten. 65 00:04:58.370 --> 00:05:02.930 Det er som sagt jomfruhummer, der skal processeres 66 00:05:02.930 --> 00:05:03.510 i ovnen. 67 00:05:03.510 --> 00:05:07.290 Og der laver vi først et lille processerunderlag 68 00:05:07.290 --> 00:05:11.210 med lidt løg og lidt pore. 69 00:05:12.070 --> 00:05:16.710 Og så har vi noget skåret basilikum og 70 00:05:16.710 --> 00:05:19.330 noget frisk timian. 71 00:05:20.210 --> 00:05:22.230 Og hvis du bare tager lidt af hver 72 00:05:22.230 --> 00:05:27.390 af det, så vil jeg imellemtiden vise, hvordan 73 00:05:27.390 --> 00:05:32.390 vi forbereder jomfruhummerne til processeringen. 74 00:05:33.390 --> 00:05:36.650 En jomfruhummer kan fås i mange størrelser. 75 00:05:36.730 --> 00:05:41.590 Det her er en mellemstørrelse, og jeg har 76 00:05:41.590 --> 00:05:48.450 valgt at skære det øverste af skjoldet af. 77 00:05:49.570 --> 00:05:51.670 Og lige en lille snit der. 78 00:05:52.310 --> 00:05:53.390 Så kan man åbne den. 79 00:05:54.490 --> 00:05:59.630 Der skal man passe på, at skjoldet kan 80 00:05:59.630 --> 00:06:02.530 hænge fast i kødet. 81 00:06:02.710 --> 00:06:05.450 Hvis man er lidt varesom, så går det 82 00:06:05.450 --> 00:06:05.990 meget fint. 83 00:06:06.390 --> 00:06:09.090 Og så har man fri adgang til hele 84 00:06:09.090 --> 00:06:09.970 halen. 85 00:06:10.730 --> 00:06:12.870 For også at kunne få lidt ud af 86 00:06:12.870 --> 00:06:17.270 kløerne, så får de lige et lille dask. 87 00:06:19.830 --> 00:06:23.230 Og så er de sådan set parat til 88 00:06:23.230 --> 00:06:27.390 at blive lagt oven på processerunderlaget. 89 00:06:29.670 --> 00:06:31.950 Hvis du kan komme det der op i. 90 00:06:42.720 --> 00:06:45.360 Det ser godt ud. 91 00:06:46.360 --> 00:06:48.600 Og det lufter pragtfuldt. 92 00:06:48.640 --> 00:06:49.100 Ja, det gør det. 93 00:06:49.660 --> 00:06:51.820 Den friske basilikum kommer virkelig. 94 00:06:51.900 --> 00:06:52.200 Sådan. 95 00:06:53.240 --> 00:06:55.040 Og hvis du lige vil give den lidt 96 00:06:55.040 --> 00:06:58.440 salt og lidt peber, så hælder vi en 97 00:06:58.440 --> 00:07:01.500 lille smule hvidvin på. 98 00:07:05.120 --> 00:07:07.960 Og de skal så i ovnen også ved 99 00:07:07.960 --> 00:07:10.200 intervall tilberedning, dvs. 100 00:07:10.640 --> 00:07:12.180 damp og varmluft. 101 00:07:12.180 --> 00:07:17.580 Og de skal tilberedes fire minutter, alt efter 102 00:07:17.580 --> 00:07:19.060 størrelse. 103 00:07:19.480 --> 00:07:21.380 Og der er det praktiske. 104 00:07:21.620 --> 00:07:27.100 Det kan man sagtens lave imens hovedretten også 105 00:07:27.100 --> 00:07:27.580 er i ovnen. 106 00:07:27.660 --> 00:07:28.300 Ja, godt. 107 00:07:28.420 --> 00:07:29.280 Vi sætter dem ind. 108 00:07:38.990 --> 00:07:41.870 I forbindelse med forretten, der skal vi have 109 00:07:41.870 --> 00:07:43.450 lavet lidt salat. 110 00:07:44.090 --> 00:07:48.150 Og der kan vi tage tre forskellige salater, 111 00:07:48.250 --> 00:07:51.890 der er til gennem på det danske marked. 112 00:07:52.030 --> 00:07:53.290 Jeg ved ikke om du vil fortælle lidt 113 00:07:53.290 --> 00:07:54.070 om, hvad det er for noget. 114 00:07:54.370 --> 00:07:55.530 Det er Lola Rosé. 115 00:07:56.090 --> 00:07:58.630 Og så har vi den, der hedder Egeblad. 116 00:07:59.010 --> 00:07:59.450 Egeblad. 117 00:07:59.690 --> 00:08:00.570 Den tager vi der. 118 00:08:03.590 --> 00:08:05.110 Som er meget lækker. 119 00:08:05.650 --> 00:08:07.390 Og en lille smule bitter. 120 00:08:07.890 --> 00:08:09.730 Og så har vi den danske Eisberg. 121 00:08:09.730 --> 00:08:10.950 Den danske Eisberg. 122 00:08:11.130 --> 00:08:13.350 Som er meget frisk og lækker. 123 00:08:19.070 --> 00:08:22.690 Så skal vi have lidt oliedrik. 124 00:08:24.330 --> 00:08:25.330 Det skal vi. 125 00:08:25.430 --> 00:08:26.710 Det er vindrokærnolie. 126 00:08:27.010 --> 00:08:31.809 Jo, det er vindrokærnolie og hvidvinnædkede salt og 127 00:08:31.809 --> 00:08:32.390 peber. 128 00:08:33.690 --> 00:08:36.970 Og så kan det lige stå og trække 129 00:08:36.970 --> 00:08:38.190 imens. 130 00:08:39.210 --> 00:08:42.510 Og så kan vi måske gå lidt i 131 00:08:42.510 --> 00:08:43.070 gang med... 132 00:08:43.070 --> 00:08:43.290 ... 133 00:08:43.290 --> 00:08:46.290 at finde lidt frem til forretten, som vi 134 00:08:46.290 --> 00:08:46.870 har der i nærheden. 135 00:08:51.270 --> 00:08:52.270 Og kartoflerne. 136 00:08:52.590 --> 00:08:53.350 Og tykkede salt på dem. 137 00:08:53.690 --> 00:08:55.630 Ja, det må vi andre huske. 138 00:08:56.730 --> 00:09:00.830 Og så for at vende tilbage til hovedretten, 139 00:09:00.870 --> 00:09:02.730 får den det mærke. 140 00:09:02.950 --> 00:09:08.730 Så vil vi til hovedretten servere nye gullerødder. 141 00:09:09.730 --> 00:09:12.490 Og i øjeblikket har de den her størrelse, 142 00:09:12.570 --> 00:09:13.830 men det bliver det selvfølgelig ikke ved med 143 00:09:13.830 --> 00:09:14.150 at være. 144 00:09:14.450 --> 00:09:19.590 Men vi tilbereder dem skrabet med top på. 145 00:09:21.030 --> 00:09:25.050 Og dem sætter vi over at koge, når 146 00:09:25.050 --> 00:09:27.710 hovedretten er ved at være færdig i ovnen. 147 00:09:29.550 --> 00:09:32.150 Nu er der et par minutter tilbage. 148 00:09:32.410 --> 00:09:33.590 Ja, det er ikke meget galt. 149 00:09:34.530 --> 00:09:38.790 Jeg ved ikke, om vi skal fortælle lidt 150 00:09:38.790 --> 00:09:42.370 om desserten, inden vi begynder at anrette. 151 00:09:42.510 --> 00:09:46.310 For desserten er en yoghurtdessert. 152 00:09:46.510 --> 00:09:48.910 Det er yoghurtæg med frisk frugt. 153 00:09:49.810 --> 00:09:51.250 Og der skal vi dem lige fortælle lidt 154 00:09:51.250 --> 00:09:53.410 om, hvordan man laver sådan noget yoghurt. 155 00:09:53.530 --> 00:09:54.710 For vi har yoghurten her, og som I 156 00:09:54.710 --> 00:09:56.450 kan se, så er den jo stiv. 157 00:09:57.470 --> 00:09:59.670 Og det er, fordi vi har gjort noget 158 00:09:59.670 --> 00:09:59.930 ved den. 159 00:10:00.910 --> 00:10:03.970 Det kan jeg lige demonstrere. 160 00:10:05.350 --> 00:10:08.190 Vi har hældt yoghurten op i en sigte 161 00:10:08.190 --> 00:10:09.930 med et kaffefilter. 162 00:10:10.710 --> 00:10:11.770 Og på den måde har vi lavet den 163 00:10:11.770 --> 00:10:14.790 stå og dryppe af sådan her. 164 00:10:15.470 --> 00:10:17.330 Og det har den gjort i to timer 165 00:10:17.330 --> 00:10:17.750 cirka. 166 00:10:18.290 --> 00:10:20.210 Så er der dryppet ret så meget vand 167 00:10:20.210 --> 00:10:21.350 af, og så får den altså den her 168 00:10:21.350 --> 00:10:23.790 meget lækre konsistens, som vi har her. 169 00:10:26.170 --> 00:10:34.410 Og lige inden serveringen pisker man æggehvide flormelis 170 00:10:34.410 --> 00:10:37.410 og tilsætter lidt helt vanilje. 171 00:10:37.870 --> 00:10:41.090 Og så vender man de to ting sammen 172 00:10:41.090 --> 00:10:49.630 og former æggelignende ting og anretter dem på 173 00:10:49.630 --> 00:10:50.450 talleren. 174 00:10:50.450 --> 00:10:54.090 I første omgang vil vi anrette forretten, og 175 00:10:54.090 --> 00:10:56.150 derefter vil vi anrette desserteren. 176 00:10:56.710 --> 00:10:58.990 Og så passer det med, at hovedretten er 177 00:10:58.990 --> 00:10:59.430 færdig. 178 00:10:59.670 --> 00:11:00.950 Jeg tror, at yoghurten er færdig nu. 179 00:11:09.320 --> 00:11:11.640 Der kan man lige mærke på, at de 180 00:11:11.640 --> 00:11:15.200 er faste hele vejen igennem. 181 00:11:16.200 --> 00:11:21.370 Vi skal lige have en lille passerolle, så 182 00:11:21.370 --> 00:11:27.610 vi kan få væden fra processeringen. 183 00:11:28.330 --> 00:11:30.750 Jeg sætter lidt fyr under det. 184 00:11:32.050 --> 00:11:37.370 Det kan jeg lige forsigtigt tage lidt fra 185 00:11:37.370 --> 00:11:37.610 der. 186 00:11:41.200 --> 00:11:43.760 Og når det så lige er oppe og 187 00:11:43.760 --> 00:11:47.820 koget, så giver vi det lige en lille 188 00:11:47.820 --> 00:11:51.180 smule smør. 189 00:11:59.180 --> 00:12:01.320 Jeg har lige lagt min steiger der. 190 00:12:02.640 --> 00:12:06.740 Så tager man forsigtigt, uden at hverken hale 191 00:12:06.740 --> 00:12:09.560 eller kløre de knækker. 192 00:12:10.520 --> 00:12:11.080 Sådan. 193 00:12:12.000 --> 00:12:14.740 Og en lille ske, det må vi have 194 00:12:14.740 --> 00:12:15.080 hernede. 195 00:12:18.320 --> 00:12:23.660 Og så processerunderlaget, det kan vi så dekorere 196 00:12:23.660 --> 00:12:24.360 halerne med. 197 00:12:26.000 --> 00:12:26.400 Sådan. 198 00:12:41.220 --> 00:12:42.420 Er det lige før, den er der? 199 00:12:42.520 --> 00:12:43.260 Ja, det er lige før. 200 00:12:44.400 --> 00:12:45.980 Var det her, vi skulle bruge tomater også? 201 00:12:46.280 --> 00:12:46.480 Ja. 202 00:12:48.080 --> 00:12:52.040 Tomaterne skal i til allersidst, fordi de er 203 00:12:52.040 --> 00:12:54.420 meget følsomme over for varme. 204 00:12:55.200 --> 00:12:56.740 Det er ved at være tidligere, tror jeg. 205 00:12:56.740 --> 00:12:57.460 Så sætter jeg dem her. 206 00:12:58.900 --> 00:13:03.040 Og der har vi simpelthen taget moderne til 207 00:13:03.040 --> 00:13:07.900 tomater og befrydet dem for skin og kerner. 208 00:13:09.480 --> 00:13:11.800 Og det har vi altså gjort råt på 209 00:13:11.800 --> 00:13:12.060 den måde. 210 00:13:12.880 --> 00:13:15.700 Man kan jo godt blanchere tomater i kogende 211 00:13:15.700 --> 00:13:19.540 vand meget kort tid og så tage skinnet 212 00:13:19.540 --> 00:13:19.720 af. 213 00:13:20.200 --> 00:13:22.100 Men man kan også, hvis man først skærer 214 00:13:22.100 --> 00:13:23.360 i både og så lige tager kernerne ud, 215 00:13:23.440 --> 00:13:25.300 så lige skære skinnet af. 216 00:13:25.300 --> 00:13:27.360 Det har vi gjort i dag, så kødet 217 00:13:27.360 --> 00:13:28.220 er fint og fast. 218 00:13:29.020 --> 00:13:30.640 Så kommer vi det lige ned i, og 219 00:13:30.640 --> 00:13:32.760 så hvis du vil trække det væk, så 220 00:13:32.760 --> 00:13:34.840 skulle det være en lille øse. 221 00:13:35.620 --> 00:13:36.520 Er der en lille øse der? 222 00:13:36.820 --> 00:13:36.920 Ja. 223 00:13:39.490 --> 00:13:41.250 Og så hvis du lige vil maskere af. 224 00:13:41.270 --> 00:13:42.590 Det kan være, du skal gøre det, du 225 00:13:42.590 --> 00:13:43.190 har håndleder. 226 00:13:46.490 --> 00:13:48.290 Så sørger vi for at få så mange 227 00:13:48.290 --> 00:13:49.510 af tomaterne med. 228 00:13:49.530 --> 00:13:50.490 Ej, det ser lækkert ud. 229 00:13:50.490 --> 00:13:51.910 Og så lige henover. 230 00:13:54.160 --> 00:13:57.000 Og der kan man dufte hvidvinden, og man 231 00:13:57.000 --> 00:13:58.700 kan dufte jomfrehåberne. 232 00:14:00.000 --> 00:14:07.260 Og så lige måske finde et frisk skud 233 00:14:08.640 --> 00:14:11.720 basilikum, eller hvis man har dild i huset, 234 00:14:11.760 --> 00:14:13.880 eller en anden urt, så vil det sætte 235 00:14:13.880 --> 00:14:14.700 prikken over i. 236 00:14:16.020 --> 00:14:17.460 Det var så forretten. 237 00:14:17.460 --> 00:14:18.260 Det var forretten, der var der. 238 00:14:18.260 --> 00:14:20.340 Så tror jeg næsten i mellemtiden, at vi 239 00:14:20.340 --> 00:14:23.740 lige skal have sat garnituren til hovedretten over. 240 00:14:26.680 --> 00:14:27.740 Der skal vi have lidt vand. 241 00:14:27.940 --> 00:14:30.640 Der skal vi have lidt vand med lidt 242 00:14:30.640 --> 00:14:31.140 salt i. 243 00:14:32.040 --> 00:14:37.890 Og jeg finder i mellemtiden vores æggehvider, der 244 00:14:37.890 --> 00:14:40.250 er blevet pisket med florsukker. 245 00:14:40.850 --> 00:14:41.410 Sådan. 246 00:14:44.220 --> 00:14:50.840 Og så vil vi fuldstændigt blande de tre 247 00:14:50.840 --> 00:14:52.520 ting, der skal i. 248 00:14:53.000 --> 00:14:54.500 Nu vil jeg hellere sætte den her, så 249 00:14:54.500 --> 00:14:55.220 alle kan se. 250 00:14:55.800 --> 00:14:58.200 Vi skal først have... 251 00:15:01.480 --> 00:15:06.080 Vi bruger en helt vaniljestang, og den skal 252 00:15:06.080 --> 00:15:07.520 vi lige først have delt. 253 00:15:09.040 --> 00:15:10.500 Det kan godt være lidt vanskeligt. 254 00:15:11.320 --> 00:15:12.120 Der er den. 255 00:15:12.340 --> 00:15:15.360 Og så er det maven i vaniljestangen, man 256 00:15:15.360 --> 00:15:15.640 bruger. 257 00:15:18.460 --> 00:15:21.360 Det skal gøres forsigtigt, så man ikke får 258 00:15:21.360 --> 00:15:24.060 noget af skalden med. 259 00:15:25.060 --> 00:15:29.740 Og det kommer vi så ned i julkurten. 260 00:15:30.900 --> 00:15:31.200 Sådan. 261 00:15:32.880 --> 00:15:33.340 Hvor er jeg høj. 262 00:15:34.920 --> 00:15:35.580 Gummiskraber her. 263 00:15:36.040 --> 00:15:36.520 Gummiskraber. 264 00:15:37.920 --> 00:15:39.080 Ved han større skål? 265 00:15:39.220 --> 00:15:41.640 Ja, han fandt den større skål. 266 00:15:41.640 --> 00:15:44.360 Og så tager vi julkurten til første og 267 00:15:44.360 --> 00:15:44.640 fremmest. 268 00:15:45.720 --> 00:15:46.500 Som til første. 269 00:15:47.580 --> 00:15:54.420 Og der forsigtigt lige får fordelt vaniljen. 270 00:15:56.580 --> 00:15:56.960 Sådan. 271 00:15:57.380 --> 00:15:59.900 Kan man se, nu er den... 272 00:15:59.900 --> 00:16:01.780 Så ved jeg ikke, om du vil finde 273 00:16:01.780 --> 00:16:03.260 en tallerken, vi kan... 274 00:16:03.260 --> 00:16:04.760 Jo, en rund eller... 275 00:16:04.760 --> 00:16:06.700 Ja, jeg synes, vi skal tage en rund 276 00:16:06.700 --> 00:16:07.360 hernede. 277 00:16:09.300 --> 00:16:12.700 Og så kommer det, som mange muskskræer er 278 00:16:12.700 --> 00:16:14.300 lidt bange for, det er, når vi skal 279 00:16:14.300 --> 00:16:16.840 have æggeviderne ned i. 280 00:16:16.940 --> 00:16:20.840 Der skal man passe på ikke at piske 281 00:16:20.840 --> 00:16:24.040 for meget i det, for så skiller det 282 00:16:24.040 --> 00:16:24.220 ad. 283 00:16:24.660 --> 00:16:26.360 Det skal simpelthen vendes. 284 00:16:27.280 --> 00:16:28.660 Ligesom når man laver fromage. 285 00:16:29.600 --> 00:16:34.960 Man kan gøre det og simpelthen vende det 286 00:16:34.960 --> 00:16:38.720 rundt, uden at piske det digere, så man 287 00:16:38.720 --> 00:16:43.860 har så meget luft i æggeviderne tilbage, som 288 00:16:43.860 --> 00:16:44.700 overhovedet muligt. 289 00:16:46.600 --> 00:16:47.080 Sådan. 290 00:16:48.360 --> 00:16:49.900 Jeg tager lige det varme vand til en 291 00:16:49.900 --> 00:16:50.120 ske. 292 00:16:50.300 --> 00:16:51.380 Ja, det vil være dejligt. 293 00:17:04.250 --> 00:17:06.690 Så er det ligesom lidt nemmere at forme, 294 00:17:06.690 --> 00:17:07.510 hvis man har en... 295 00:17:07.510 --> 00:17:08.690 Arbejde lidt med det. 296 00:17:09.510 --> 00:17:10.589 Jeg lægger guldrød ned. 297 00:17:11.550 --> 00:17:14.990 Og der prøver man så efter evne at 298 00:17:14.990 --> 00:17:17.130 få det til at ligne æg. 299 00:17:20.290 --> 00:17:22.250 Det slapper jeg ikke så heldigt fra, det 300 00:17:22.250 --> 00:17:22.410 der. 301 00:17:24.470 --> 00:17:27.270 Man kan da se et tegnet i det. 302 00:17:28.530 --> 00:17:30.790 Og så en sidste en her. 303 00:17:32.510 --> 00:17:32.970 Sådan. 304 00:17:34.330 --> 00:17:35.750 Det ser let og lækkert ud. 305 00:17:36.830 --> 00:17:38.010 Og så har vi valgt... 306 00:17:38.010 --> 00:17:40.390 Det er jo også en kalorifærdig dessert, ikke? 307 00:17:40.390 --> 00:17:40.770 Det er det. 308 00:17:41.270 --> 00:17:44.390 Og det er i mine øjne en meget 309 00:17:44.390 --> 00:17:48.690 nem dessert, der dårligt kan mislykkes. 310 00:17:51.500 --> 00:17:54.200 Man skal da måske lige prøve sådan en 311 00:17:54.200 --> 00:17:56.440 enkelt gang, inden man inviterer hele familien på 312 00:17:56.440 --> 00:17:56.580 det. 313 00:17:57.500 --> 00:18:00.020 Nu har du jo valgt jordbær og druer 314 00:18:00.020 --> 00:18:02.040 og kiwi, men man kunne virkelig bruge hvad 315 00:18:02.040 --> 00:18:03.140 som helst frugt, man har. 316 00:18:03.160 --> 00:18:03.860 Man kan bruge alt, hvad der er. 317 00:18:04.540 --> 00:18:07.140 Man kunne måske også bruge syltet frugt, hvis 318 00:18:07.140 --> 00:18:08.280 man har noget. 319 00:18:09.260 --> 00:18:14.740 Og så kan jeg lige tage og pynte 320 00:18:14.740 --> 00:18:15.040 den af. 321 00:18:15.280 --> 00:18:17.600 Nu bruger vi lidt mønte, der kan bruges 322 00:18:17.600 --> 00:18:18.180 syltet. 323 00:18:18.980 --> 00:18:21.700 Trummelise, der kan bruges hvad som helst. 324 00:18:22.940 --> 00:18:27.180 Især har I i sommervarmen et meget, meget 325 00:18:27.180 --> 00:18:30.860 frisk og enkelt dessert. 326 00:18:33.040 --> 00:18:33.440 Ja. 327 00:18:34.100 --> 00:18:35.560 Hvad siger tiden? 328 00:18:35.820 --> 00:18:37.840 Ja, tiden er noget med. 329 00:18:38.420 --> 00:18:39.760 Ja, det kan ikke vare det. 330 00:18:40.500 --> 00:18:42.620 Vi skulle lige tage kartoflerne lige efter en 331 00:18:42.620 --> 00:18:42.960 kniv. 332 00:18:43.460 --> 00:18:45.460 Jeg har en liggende herovre. 333 00:18:45.480 --> 00:18:46.760 Det er ved at være færdigt. 334 00:18:47.380 --> 00:18:47.600 Ja. 335 00:18:48.940 --> 00:18:49.920 Det varmer ikke så meget. 336 00:18:50.480 --> 00:18:52.640 Jeg tror, vi skal... 337 00:18:52.640 --> 00:18:53.780 Skal jeg tage dem op og dryppe af? 338 00:18:54.280 --> 00:18:55.660 Ja, det kan du godt gøre. 339 00:18:56.200 --> 00:18:57.640 Jeg kigger lige her til kødet. 340 00:19:03.840 --> 00:19:05.900 Jeg kan se, at jeg kan få sådan 341 00:19:05.900 --> 00:19:06.240 en der. 342 00:19:10.170 --> 00:19:13.990 Ja, og det hele her, det ser dejligt 343 00:19:13.990 --> 00:19:17.470 mørt og lækkert ud. 344 00:19:17.930 --> 00:19:19.970 Og man kan se, at der er intet, 345 00:19:19.990 --> 00:19:23.970 der bærer præg af at være tørret ud. 346 00:19:25.950 --> 00:19:29.110 Selvom det nu har været i ovnen knap 347 00:19:29.110 --> 00:19:32.290 en halv time, så er det stadigvæk frisk 348 00:19:32.290 --> 00:19:32.710 og lækkert. 349 00:19:36.310 --> 00:19:40.350 Og i tallerkenen, så synes jeg, at vi 350 00:19:40.350 --> 00:19:43.010 skal lige lade det hvile. 351 00:19:43.830 --> 00:19:50.100 Og så lægger vi... 352 00:19:50.780 --> 00:19:52.480 Jeg tror lige, at jeg slukker ovnen. 353 00:19:52.680 --> 00:19:53.400 Vi skal jo ikke bruge den her. 354 00:19:53.620 --> 00:19:56.440 Nå, der er varmt nok herinde i køkkenet. 355 00:19:56.820 --> 00:19:57.920 Ja, det er jo ikke sådan, at stå 356 00:19:57.920 --> 00:19:58.920 bag prostituerne. 357 00:19:59.920 --> 00:20:01.120 Eller under det hedder det vist. 358 00:20:01.360 --> 00:20:02.500 Bagved er det jo måske nemmere. 359 00:20:03.360 --> 00:20:03.760 Sådan. 360 00:20:03.760 --> 00:20:07.220 Og så skal vi have skåret et par 361 00:20:07.220 --> 00:20:11.060 skriver af brystet. 362 00:20:23.130 --> 00:20:25.830 Nu er der på det her, der er 363 00:20:25.830 --> 00:20:27.930 en hel del fedt på, men det kan 364 00:20:27.930 --> 00:20:33.050 man jo så efter at bære af, skære 365 00:20:33.050 --> 00:20:33.290 fra. 366 00:20:34.190 --> 00:20:35.650 Det ser lækkert og saftigt ud. 367 00:20:35.650 --> 00:20:38.570 Det er meget, meget lækkert og meget sydsæftigt. 368 00:20:38.650 --> 00:20:41.950 Og det er ikke mindst på den tilberedningsmåde, 369 00:20:42.290 --> 00:20:43.270 det er blevet lavet på. 370 00:20:43.830 --> 00:20:46.650 Det er jo også rignige priser, når kalvefisk 371 00:20:46.650 --> 00:20:46.750 spidser på det. 372 00:20:46.750 --> 00:20:47.290 Helt sikkert. 373 00:20:47.910 --> 00:20:49.290 Og så tager jeg... 374 00:20:49.290 --> 00:20:53.050 Nu vil jeg ikke kalde det sovs, jeg 375 00:20:53.050 --> 00:20:55.050 vil kalde det skyen. 376 00:20:56.430 --> 00:20:56.870 Prostituterskyen. 377 00:20:57.070 --> 00:20:58.650 Det vil sige, at det er rødvin, og 378 00:20:58.650 --> 00:21:03.570 det er væde fra kålen. 379 00:21:04.110 --> 00:21:10.370 Den bliver lige maskeret lidt henover, så der 380 00:21:10.370 --> 00:21:12.570 ligger lidt væde nede i. 381 00:21:20.130 --> 00:21:21.950 Skal vi lægge et par gulerødder på? 382 00:21:22.150 --> 00:21:24.690 Jeg synes, vi skal lige anrette de. 383 00:21:25.430 --> 00:21:27.250 Og så måske kartoflerne på siden af? 384 00:21:27.410 --> 00:21:27.710 Ja. 385 00:21:28.310 --> 00:21:29.810 Hvis vi har en lille, det kan vi 386 00:21:29.810 --> 00:21:30.150 ikke finde. 387 00:21:30.250 --> 00:21:30.450 Nej. 388 00:21:31.790 --> 00:21:33.070 Men vi kan jo også servere dem i 389 00:21:33.070 --> 00:21:33.410 skålen. 390 00:21:33.410 --> 00:21:36.070 Vi kan lige servere dem på denne måde. 391 00:21:36.650 --> 00:21:40.210 Og så måske en lille persille, eller hvad 392 00:21:40.210 --> 00:21:40.630 man har. 393 00:21:40.950 --> 00:21:42.810 Nu har vi lidt timian. 394 00:21:42.910 --> 00:21:43.230 Det er jo også godt. 395 00:21:44.030 --> 00:21:46.370 Vi har nok brugt også timian fra forretten, 396 00:21:46.410 --> 00:21:48.210 men vi prøver lige. 397 00:21:48.210 --> 00:21:49.110 Men det er jo en god ting, ikke? 398 00:21:49.450 --> 00:21:51.610 Det kan varieres efter behag. 399 00:21:53.410 --> 00:21:56.410 Skal vi måske lave lidt om på rækkefølgen 400 00:21:56.410 --> 00:22:01.230 her, og så sige forret, hovedret og dessert. 401 00:22:02.190 --> 00:22:06.350 Det var vores bud på en sommermiddag med 402 00:22:06.350 --> 00:22:07.410 en ny ovn med damp. 403 00:22:08.470 --> 00:22:10.010 Tak for i aften og på gensyn. 404 00:22:41.360 --> 00:22:43.380 Ovenpå al den her lækre mad, så holder 405 00:22:43.380 --> 00:22:44.460 vi nu en pause indtil kl. 406 00:22:44.760 --> 00:22:46.780 20.05. Og kl. 407 00:22:46.840 --> 00:22:49.220 20.05 vender vi tilbage med Roskilde-magasinet, 408 00:22:49.360 --> 00:22:51.840 der bl.a. informerer om noget så lokalt 409 00:22:51.840 --> 00:22:52.540 som EF. 410 00:22:53.220 --> 00:22:53.380 Kl. 411 00:22:54.020 --> 00:22:57.520 21 kommer Sportsmagasinet, der i aften handler om 412 00:22:57.520 --> 00:22:59.000 heste og Speedway. 413 00:22:59.460 --> 00:22:59.760 Og kl. 414 00:22:59.880 --> 00:23:02.720 21.30 kommer så ungdomsprogrammet på stedet. 415 00:23:03.260 --> 00:23:05.740 22.30 genudsender vi som så vanligt Godmorgen 416 00:23:05.740 --> 00:23:07.080 Roskilde fra i morges. 417 00:23:07.460 --> 00:23:09.240 Men indtil videre pause indtil kl. 418 00:23:09.360 --> 00:23:10.840 20.05 på gensyn.
Serie
Dato udgivet
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 345 7
Varighed tidskode
00:21:18:00
Varighed sekunder
1278
Båndnummer
1400
DK5
Cirka
Afbrudt
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet
Kommentarer